reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
wpadam na szybciorka zdac relacje z mojejw czorajszej wizyty- potem doczytam co u was ale widze ze same gratulacje wiec- ja również się ciesze ze chyba u wszytkich same dobre wieści:*

wiec dowiedziałam się w końcu!!!! ze moje lozysko jes w dosyć bezpiecznej odleglosci od ujścia- szyjki macicy i ciagle się od niej odsuwa pod wpływem wzrostu macicy- wiec rokowania na pord naturalny są jak najbardziej realne, jedyne co by moglo to zmienić to odklejenie się lozyska- ale to u mnie jest takie samo prawdopodbienstwo na taką syt jak u każdej dobrze rozwijajcej się ciezarkowki- wiec git.
szyjke lekarz porzednie obejzal po tych moich skorczach sobtno niedzielnych- ale jest cala zmaknieta i twarda ma 4,5 cm.
Groch glowa w dol się usadzil i był cale badanie bardzo ruchliwy zatem niewiele "ladnego" obrazu było widać bo smigal tam jak szalony az smugi za sobą zostawial. z pomiarow jest wszytko w porządku- serduszko zoladeczek, pęcherz nereczki- wszystko slicznie pięknie.

jedyne co mi się pogorszylo to hemoglobina :( spadla mi do 9,8 :( najgorsze jest to ze przy takiej pogodzie miesa czerwonego to się człowiekowi w ogole nie chce- no ale musze troszkę popracować nad dieta bogatą w zelazo- ale dostałam tez suplement i mma łykac.
lekarz pochwalil mnie za wage - 7 miesiąc +3,8 kg :p stwierdził ze taka waga to marzenie- zwłaszcza jak taka pogoda straszna:D

Die super że pomimo skurczy jakie Ciebie dopadły w weekend szyjka jest dluga i zamknięta !!! No i oczywiście że łożysko idzie do góry i będziesz mogła rodzic naturalnie !! :)

tez bylam trochę zdziwiona ze ta szyjucha twarda dluga i zamknieta...nastawiałam się jednak na inny efekt po tych skurczach...

moja tez twarda i zamknieta ale pierdzielona sie skróciła ...8dni do wizyty ciekawe co lekarz powie ....
waga mmarzenie ale i tak jestem ze swoich 6kg zadowolona :)

Ostatnia edycja:
nie przesadzaj nie ma tragedii :) pozniej szybko sie zrzuci :)
u mnie narazie 60kg na wadze ... same cycki ze 2kg waza co mnie najbardziej wkurza :p

hej melduje sie, ze u nas po wizycie w miare.
szyjka troszke sie skrocila, ale na razie ok mam sobie odpuscic i zaczac lezec wiecej. koniec z szorowaniem lazienki i innych pomieszczen w domu, a jak mi sie syndrom budowania gniazda wlaczy mam zagonic do tego gniazdam.:) slyszal to na wlasne uszy, wiec sie nie wywinie
tak jak u ciebie die moja morfologia poleciala, ale ja nie moge przyjmowac zelaza, wiecpozostaje mi alternatywa, czyli melasa z buraka cukrowego.
cukrzycy nie mam. jesli nic sie nie bedzie dzialo to cc mam 1 pazdziernika, no chyba, ze zacznie sie cos wczesniej to na szybko.
jedyne co lekarza zaniepokoilo to to, ze wczoraj znowu zaslablam. zobaczymy co bedzie dalej.
okazalo sie, ze bol lewej nogi to nic innego jak rozchodzenie sie miednicy rowniez z tylu, wiec sypie sie nie tylko z przodu, ale i z tylu, mam sie ograniczac z chodzeniem do minimum. to chyba na tyle

reklama
same dobry wyniki dziewczyny i to bardzo cieszy i oby tak dalej! super :))

nula ja również mam wizytę dopiero 8 sierpnia już nie mogę się doczekać bo nie widziałam małej od 28 czerwca, miałam w lipcu wizytę ale tylko sprawdzaną szyjkę
die ciesze się że szyjka w porządku i młody fika, znaczy że mu dobrze :)) a waga świetna lol
osa dużo zdrówka i oby zasłabnięcia minęły, nie dobrze że się pojawiają ! :/ leż i odpoczywaj już nie wiele czasu zostało

Do góry