reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

bosmanka najważniejsze że wszystko ok ! :))
to te dzieci już takie duże? :szok: ja ostatnio widziałam małą końcem czerwca jak miała 460gram a wizyta dopiero 8 sierpnia, najdziwniejsze że przez ostatnie co najmniej 2 tygodnie w ogóle mi brzuch nie urósł ? to normalne? zmierzyłam sobie jego obwód 2 tyg. temu na wysokości pępka i teraz ale nic się nie powiększył

reklama
ja na dzien dzisiejszy mam 17cm więcej na wysokości pępka i jakoś bardzo mi nie rośnie w tej ciazy brzuch a dzidzia rozwija się prawidłowo więc Joanna spokojnie :)

joanna_84 ja zauważyłam, że mnie brzuch rośnie skokowo. Mierzę go co tydzień i nawet w jednym tygodniu był o 1 cm mniejszy niż w poprzednim. W sumie przez ponad miesiąc przybyło 10 cm w obwodzie.

Hej dziewczyny !
I po wizycie:) Zaczynam od Marysi :) mała urosła 473g więc ma 1223g i 38cm;) natomiast Antosia ma juz 1494g i 42cm.szyjka zamknięta i cały czas ta sama długość ;) Antosia dominuje a Marysia nogi pod żebra wciska ze śmiała sie lekarka ze na następnej wizycie będzie trzeba nogę mierzyć i robić usg przez klatkę piersiową:)
pani doktor mówiła ze bardzo ładnie przybierają (zwłaszcza Marysia nadgonila siostrę) no i rosną ładnie:) a ja dalej mam grzecznie leżeć;)
dowiedzialam sie bliźniaki maja wcześniej płuca rozwinięte i dlatego ciążę bliźniacza uważa sie za donoszona w 34tyg(u mnie to koniec sierpnia) ale mm nadzieje ze do początku września wytrzymamy:) będzie chciała robić planowana cesarke o ile wcześniej nic sie nie rozkreci:)
ja jestem juz 13kg na plusie!

Wow Natalie, ale duże te Twoje dziewczyny :) fajnie, że Marysia dogoniła siostrę :) i szyjka się nie skraca, brawo :) takie opisy wizyt lubię :) a zdjęcie Księżniczek masz :)? Łee to Tobie już został miesiąc/ półtora. Fajnie :)

nnatalie super wieści ! ciesze się bardzo że dziewczyny rosną jak na drożdżach i Marysia goni siostrę :) oby tak dalej :)
faktycznie tobie został tylko miesiąc z małym hakiem ! :szok: zazdroszczę :D

reklama
nnatalie ciesze się, że dziewczynki ładnie się rozwijają. Mam nadzieję, że w brzuchu będą siedzieć jak najdłużej się da. Grzeczne leżenie przynosi oczekiwany rezultat :D

Do góry