reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

bosmanka najważniejsze że wszystko ok ! :))
to te dzieci już takie duże? :szok: ja ostatnio widziałam małą końcem czerwca jak miała 460gram a wizyta dopiero 8 sierpnia, najdziwniejsze że przez ostatnie co najmniej 2 tygodnie w ogóle mi brzuch nie urósł ? to normalne? zmierzyłam sobie jego obwód 2 tyg. temu na wysokości pępka i teraz ale nic się nie powiększył

reklama
ja na dzien dzisiejszy mam 17cm więcej na wysokości pępka i jakoś bardzo mi nie rośnie w tej ciazy brzuch a dzidzia rozwija się prawidłowo więc Joanna spokojnie :)

joanna_84 ja zauważyłam, że mnie brzuch rośnie skokowo. Mierzę go co tydzień i nawet w jednym tygodniu był o 1 cm mniejszy niż w poprzednim. W sumie przez ponad miesiąc przybyło 10 cm w obwodzie.

Hej dziewczyny !
I po wizycie:) Zaczynam od Marysi :) mała urosła 473g więc ma 1223g i 38cm;) natomiast Antosia ma juz 1494g i 42cm.szyjka zamknięta i cały czas ta sama długość ;) Antosia dominuje a Marysia nogi pod żebra wciska ze śmiała sie lekarka ze na następnej wizycie będzie trzeba nogę mierzyć i robić usg przez klatkę piersiową:)
pani doktor mówiła ze bardzo ładnie przybierają (zwłaszcza Marysia nadgonila siostrę) no i rosną ładnie:) a ja dalej mam grzecznie leżeć;)
dowiedzialam sie bliźniaki maja wcześniej płuca rozwinięte i dlatego ciążę bliźniacza uważa sie za donoszona w 34tyg(u mnie to koniec sierpnia) ale mm nadzieje ze do początku września wytrzymamy:) będzie chciała robić planowana cesarke o ile wcześniej nic sie nie rozkreci:)
ja jestem juz 13kg na plusie!

Wow Natalie, ale duże te Twoje dziewczyny :) fajnie, że Marysia dogoniła siostrę :) i szyjka się nie skraca, brawo :) takie opisy wizyt lubię :) a zdjęcie Księżniczek masz :)? Łee to Tobie już został miesiąc/ półtora. Fajnie :)

nnatalie super wieści ! ciesze się bardzo że dziewczyny rosną jak na drożdżach i Marysia goni siostrę :) oby tak dalej :)
faktycznie tobie został tylko miesiąc z małym hakiem ! :szok: zazdroszczę :D

reklama
nnatalie ciesze się, że dziewczynki ładnie się rozwijają. Mam nadzieję, że w brzuchu będą siedzieć jak najdłużej się da. Grzeczne leżenie przynosi oczekiwany rezultat :D

Do góry