reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Kiiki młoda ma 3 lata... ona wybredna głównie zupy je wiec to sie szybko robi, paluszkow rybnych nie ruszy ale frytki owszem... gorzej z męzem bo je za 3 osoby o_O ale teraz na kilka dni ugotuje makaron z jajkiem do tego jajko i mu styknie,....

reklama
Ja juz nie mialam na tej wizycie usg, sluchalysmy tylko serduszka a z racji tego, ze mlody mocno fika dr powiedziala ze juz teraz raczej sie nie robi, tylko za miesiac mam sie umowic na usg do oceny ciazy, pomiar malucha itd.

Takhisis ja mam na każdej wizycie robione USG.

nnatalie trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :)

joanna_84 mam tak samo jak ty, nie mogę za długo chodzić i stać - od razu mi brzuch twardnieje i boli.

Kamea gratuluje już sporego bobasa :)

Szcześciara to też się naprzeżywałaś… Dobrze, że z Franusiem wszystko ok. i że Ty już w domku. Zdrówka!

Kurczę Eweklinkowska współczuję bólu!

Ja wczoraj też wylądowałam na IP. Często mi przez cały dzień macica twardniała. Zebrałam się w sumie do szpitala przed północą. Na szczęście bez kolejek, szybciutko. Najpierw na KTG. Panie długo nie mogły zlokalizować tętna, bardzo długo. Gdyby nie to, że w drodze do szpitala mała strasznie się wierciła to bym już tam sraczki ze strachu dostawła. Co prawda i tak się zetresowłam bo koniec końców i tak nie udało im się znaleźć tego tętna. Najpierw próbowała jedna, potem zawołała drugą położną i ona tez nic. W końcu mówię, że zawsze u swojego lekarza tętno było dość nisko ale one jakoś nie chciały wierzyć i dalej po swojemu... W końcu zadzwoniły po lekarza, żeby mi najpierw USG zrobił. Przyszła miła Pani dr. i zabrała mnie na USG. Zobaczyła, że strasznie się rusza ale serduszko miarowo i dobrze bije. Potem jej mina taka, i słowa "Ale główka jest bardzo nisko, proszę na fotel!" - wystraszyłam się cholernie! Pomacała mnie i stwierdziła, że główka leży niziutko, ale widocznie taka moja uroda :) Szyjka na szczęście ponad 3cm, twarda, zamknięta i zagięta. Po USG z powrotem na KTG i już wtedy bez problemu udało się znaleźć tętno, tam gdzie sama położnym wskazywałam palcem :) przez 25min aparat nie zarejestrował, żadnych skurczy, a tętno dziecka w porządku. I oczywiście standardowe pytanie "czy Pani uprawia jakiś sport, bo ma Pani bardzo niskie tętno?" :) Ale u mnie to normalne. Pani dr. zaleciła mi nospę dodatkowo do końca ciąży. Mała przez całą godzinę w szpitalu tak popierniczała po brzuchu :) Położna mnie się pyta czy zawsze o tej porze taka aktywna, powiedziałam że na wieczór najbardziej ale dziś wyjątkowo tańcuje. Pomyślałam o tym, że przez ostatnie kilka dni o tej porze to mamusia na dyskotece dreptała z nogi na nogę, więc się teraz dziewczyna domaga ;) haha

Także wszystko ok :) Cieszę się bardzo i do przodu

Bosmanka dobrze że wszystko w porządku....
u mnie też młoda bardzo nisko ułożona, nawet lekarz to stwierdził na usg... aaa i waga u nas wyszła jakies 1440g ... rany to prawie 1.5 kg !!!

bosmanka dobrze, że wszystko ok. tylko niepotrzebnie stracha ci narobiły z tym tętnem.

dżaga bardzo duża ta twoja córa:szok: Ja mam wizytę za tydzień- ciekawe ile moja będzie ważyć :-)

moja córka w 31tc wazyła 1700g i to idealne wyniki... ale urodzila sie drobna dlatego zawsze mowie ze waga z tych tygodni ma sie nijako na wage koncowa :p

reklama
bosmanka jaka ulga, że u Ciebie w porządku. Jak widać to twardnienie brzucha to ma chyba większość z nas w mniejszym lub większym stopniu.

Dżaga, ale duże dzieciątko. Super.

Do góry