reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Natalie, kciuki mocno zaciśnięte. :)
Takhisis, ja mam co wizytę USG, ponadto chrzestny co miesiąc zaprasza mnie do siebie do Puław na 4D i już robi tam za każdym razem dokładne badania, mierzy, sprawdza narządy, główkę, kręgosłup, nóżki, rączki itd. Wtedy mogę spać spokojnie, bo sprzęt z NFZ jest u nas niezbyt dokładny i daje zamazany obraz.

reklama
Takhisis witaj po długiej nieobecności! Co u Ciebie?
Ja u mojej prywatnej ginki nadal mam usg na każdej wizycie.

Antiope dobrze że skurcze minęły!
szczesciara o matko, bardzo ci współczuje, najważniejsze że jest już lepiej, a ta babka ze spiralą to szok! nie zazdroszczę takich przeżyć
Rajani zdrówka :/
koreczek dobry pomysł, ponoć w moim szpitalu można przyjść w każdej chwili i obejrzeć porodówkę ale coś mi się wierzyć nie chce, mają końcem roku przywrócić darmową szkołę rodzenia, szkoda że nie wcześniej :/
Dżaga duuużo zdrówka! Leż i odpoczywaj!
ewelinkowska najważniejsze że z ciążą ok, wypoczywaj jak najwięcej
nnatalie 3mam kciuki za wizytę i dziewczynki! :)

u mnie poza dużymi bólami w krzyżu jest raczej ok, nie mogę po prostu za długo chodzić i stać

Natalie trzymam kciuki za wizytę jutro :)!

Szczęściara współczuję przeżyć na patologii... Lekarze- tragedia :/

Dżaga- uważaj na siebie i się nie przemęczaj teraz. W sumie to powinnaś leżeć, może jest ktoś kto się zajmie małą, obiadem?

Ewelinkowska dobrze że ten ból nie od dzidzi.

Takhisis u mnie było USG co wizytę, ale ostatnio już nie miałam robionego. W poprzedniej ciąży nie pamiętam jak było, ale może faktycznie potem już tak często nie robią, bo w sumie dziecko się rusza, a badania genetyczne porobione.

Fajnie że macie co wizyte usg ;] ja żeby nie usg na IP to tak to miałam usg robione w 22tc i teraz w 30 bede miec...

no niestety nie ma kto mi pomoc ani przy młodej ani przy obiedzie...to znaczy babka to męza jeszcze zaprosi na obiad ale mnie to wątpie...

Ja mam usg tez na kazdej wizycie, ale z racji zamieszkania chyba sie nie zaliczam do tej statystyki.

Dzaga doskonale cie rozumiem, tez nie ma mi kto pomoc:-(

Takhisis powiem szczerze ze zaczynalam sie martwic, co tam u ciebie.

Dzaga, a mloda ile ma lat? Jesli nie jest juz taka mala, to obiady mozesz z mrozonek lub jakichs gotowcow podawac, albo na przyklad mrozone frytki i paluszki rybne do piekarnika wrzucic. Bedzie po robocie. Przez jakis czas nic sie nikomu od takiego menu nie stanie, dla zdrowotnosci mozna dorzucic pomidorka, ogorka i juz. Obiady nie musza zajmowac duzo czasu ani wymagac wysilku.

U nas przy normalnie przebiegajacej ciazy przysluguja 2 usg - w 12 tygodniu oraz kolo 20. Ja mialam dwa dodatkowe na poczatku ciazy podczas pobytow w szpitalu, gdy tak wymiotowalam, ze mnie dozylnie dozywiac musieli, a w pierwszej ciazy, gdy lekarka wymacala przez brzuch, ze sie mala glowka w dol nie obrocila, kontrolowali to kilka razy, ostatnie usg robiac mi pol godziny przed zaplanowana z powodu ulozenia cesarka.

ja bylam u lekarza w ostatni czwartek, gdy skonczylam 28 tydzien - szyjka 3,5 zamknieta i twarda, cala reszta tez w porzadku, oby tak dalej :-)

Ja mam usg co każdą wizytę, niezależnie czy to na nfz czy wizyta prywatna (ten sam lekarz).

Kurczę Dżaga żeby Ci się ta szyjka jeszcze nie skróciła :-( w każdym razie odpoczywaj ile wlezie z nogami do góry :)

reklama
Do góry