reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Martocha dobrze ze u was wszystko wporzadku!!!:)szkoda tylko ze takie szybkie usg miałas, ale najważniejsze ze malenstwo rośnie a z szyjka wszystko ok:)

deli uffff dobrze ze z zylami wszystko wporzadku!!! Teraz kolejne badania juz napewno wyjdą lepiej :* 3mam za to kciuki!!!

dziewczyny dzięki za kciuki!! Ja jeszcze tydzien sobie poczekam w niepewności no ale leże grzecznie więc mam nadzieje ze będzie ok;)

Martoocha, świetnie, że wszystko w porządku. :)
Natalie, trzymam kciuki za wizytę. Na pewno wszystko będzie w porządku. :) Życzę dużo spokojnego odpoczynku.

Niedawno wróciłam z Puław. Chrzestny zrobił dokładne USG i teraz jestem pewna, że wszystko jest ok. :) Sprawdził nereczki, żołądeczek, główkę, serduszko, potwierdziło się kolejny raz, że to chłopczyk, choć na 4d ukrywał jąderka. :) Z łożyskiem jest wszystko w porządku. Bóle brzucha z lewej strony to prawdopodobnie kolka - wtedy mnie też męczyły zaparcia. Już nie boli, ale mam brać laktulozę.
Maluszek już się ułożył główką do dołu, więc wychodzi na to, że będę mogła rodzić naturalnie. Chrzestny nie widzi przeciwwskazań. :):) Potem rozmawiałam z główną położną i zaprasza mnie do szkoły rodzenia przy szpitalu, wtedy też dostanę listę wyprawkową do mojego oddziału. Wybieram się dopiero we wrześniu - tata wraca z odpoczynku na Warmii i będzie mógł mnie podwieźć.
Aaa i z pomiarów wyszło, że Piotrusiowa stópka ma ponad 5 cm! :D Waga to ok. 900 g. :) Termin na chwilę obecną wychodzi na 21 października (wg OM 22.10).

stópeczka 26 tc.jpg buziuńka 26 tc.jpg

Załączniki

• stópeczka 26 tc.jpg
    stópeczka 26 tc.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 54
  • buziuńka 26 tc.jpg
    buziuńka 26 tc.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 33
Witajcie dziewczyny! Tak mnie cieszą wasze wizyty i że wszystko jest w miarę dobrze.

Ja niestety w nocy wylądowałam w szpitalu, bo dostałam silnych boleści lewego boku promieniującego na krzyże.
Do tego dzidzia była taka niespokojna i mnie bardzo w dole cisnęło.
Zrobili mi badania: ogólne, usg brzucha, nerek, badanie moczu,krwi, ktg, i usg szyjki macicy. Niby wszystko dobrze wyszło, badania w normie ale szyjka zaczęła się skracać i już nie jest całe 4 cm. Na początku Pani doktor stwierdziła, że jest poniżej 3 cm później że trzy. Ja jej mówię, że przecież niecały tydzień temu miałam robione badanie i wyszło 4 cm. To później na odchodnym zbadała mnie jeszcze jedna doktorka i stwierdziła 3.6 cm więc ja już zbaraniałam:confused:
Kazali kategorycznie położyć się do łóżka, lezeć i nic nie robić...:-(
Jedyne co mogę robić to iść siku i zrobić szybki letni prysznic. TYLE!
Za tydzień mam mieć wizytę kontrolną u lekarza prowadzącego...Wróciliśmy o 3 w nocy, mąż o piątej pobódka do pracy...Z wyjazdu do mamy nici:-(

Ewelina, bidulko, współczuję takich problemów, teraz trzeba leżeć spokojnie plackiem i naprawdę się oszczędzać, a wtedy wszystko powinno być dobrze. Trzymam mocno kciuki za Wasze zdrowie!

reklama
ewelinkowska witaj w klubie w takim razie:) jeszcze troche i może kupimy ogromniasta lozko i razem będziemy odpoczywa w ciagu dnia :) mam nadzieje ze juz wszystko będzie ok, żadnych odwiedzin w szpitalu -tylko na poród i Ze szyjka sie nie skróci wiecej!

Joanna jaki przystojniak!! Super ze potwierdziło sie ze jest ok wszystko :*

Do góry