reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Wracam po kilkudniowej nieobecności. Dzisiaj miałam wizytę na NFZ, ale w środę jadę jeszcze do Puław do chrzestnego na dokładniejsze badania z 4D. Dzidziulek zdrowy :), waży prawie 1 kg, szyjkę mi zbadano - długa i zamknięta, dostałam globulki, bo niestety mi wraca grzybica, mam też brać żelazo, w moczu nie mam już bakterii - duomox dał sobie radę z infekcją. Dalej muszę brać aspargin, witaminy, no i trzeba się oszczędzać, by brzuch mi nie twardniał.
W czasie wizyty był ze mną mój partner. Zabawnie było, bo gdy położna sprawdzała serduszko syneczka, to ten centralnie kopnął w ten "detektor" aż położnej ręka podskoczyła. :D Syreczka Piotrusia ma 4,5 cm. Taaaka już duża stópeczka. :)

Obraz (2).jpg

Załączniki

• Obraz (2).jpg
    Obraz (2).jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 56
reklama
Dziękuję Dziewczyny. :) Mam nadzieję, że również środowa wizyta potwierdzi dzisiejszy stan. Ten sprzęt z NFZ trochę zawyża wagę dziecka, więc dokładniejsze dane pewnie wyjdą w Puławach, no i zobaczę buziuńkę synka. :)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków.

Aleksiel widzę, że empatia nie jest domeną Twojej szefowej:-(

Iwona zdrówka, zdrówka, zdrówka! Odpoczywaj! Niestety każda ciąża jest inna i reguły nie ma:baffled:

Joanna153 chyba zaburzyliście spokój małego, że z nogi Wam odwinął:-D

Iwona to możemy rękę sobie podać i lezymy obie. Jak dziewczyny napisały każda ciaza inna. Ale wylezymy grzecznie i doczekamy sie swojego terminu;) 3mam kciuki i niech szyjka juz sie wiecej nie skraca!

Joanna153 ale śliczna stopka:) super ze synus zdrowo rośnie:) dobrze ze bakterii z moczu sie pozbylas, teraz 3mam kciuki zeby grzybica poszła gdzie pieprz rośnie, a Ty duzo odpoczywaj :*

Buziaki w brzuszki :*

dzieki dziewczyny za wsparcie w sprawie szefowej, jak to potrafi utruc czlowieka! No nic siedze na zwolnieniu, pani szczeka opadla na jego widok, bo tu dostac to nie tak latwo... no i skarga poszla do kadr :) odpoczywamy sobie! Masz racje Kamcia ja to potulny baranek jestem i musze sie nauczyc walczyc o swoje!

Koreczku 2 tygodnie szybko zleca!!!
Iwona dbaj o siebie! aby do pazdziernika!!!
Joanna stopki Twojego synka idealne do calowania!!!

Milego dnia

reklama
joanna153 gratulacje a stópkę na zdjęciu jaka słodka :D

Iwona lez, odpoczywaj, szybko zleci ... :)

aleksiel nic tylko pogratulować dużego i prawidłowo rozwiniętego chłopca :D
A szefową to wogóle bym sie nie przejmowała. najgorsze że to też kobieta i powinna zrozumieć, w głowie się nie mieści.. Korzystaj ze zwolnień ile się da i odpoczywaj ;]

Do góry