reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Ewelinkowska myślę, ze siedzenie w łóżku z laptopem jest OK, bardziej chodzi byś nic nie dzwigała, nie chodziła na spacery które męczą (pamiętajmy, ze teraz szybciej się męczymy).

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! Dzieciaczki ładnie rosną.

joanna153
sliczna fotka :)

ewelinkowska odpoczywaj kochana i oszczędzaj się! Ale szyjka o długości 3,6 cm to chyba nie jest źle. Ja też mam tyle i lekarz powiedział, że jest ok. No chyba, że chodzi i tempo w jakim się skróciła. I myślę, że deli dobrze napisała w sprawie "oszczędzania się"

Jak już wspominałam jestem już po wizycie. Wszystko ok. szyjka trzyma, obrzęków brak. Maluch waży już 1,5 kg! Kiedy to przeleciało??? Mam się oszczędzać i dużo odpoczywać. Jeżeli napinanie się brzucha nie ustąpi mam zwiększyć dawkę fenoterolu, a na drętwienie rąk zwiększyć dawkę magnezu.

Kamea 1,5 kg wow, ale nasze maluchy rosną, aż miło się czyta.
Ewelinkowska ja mam prowadzić oszczędny tryb i mam zakaz długich spacerów. Po domu chodzić mogę i rano po bułeczki też mogę, ale na dłuższy spacer czy zakupy to nie. I dużo odpoczywać w lóżeczku. Słabo się do tego stotuje, ale szyjka się nie skróciła. Myślę że po tych urodzinkach co się w piatek i sobotę narobiłam to się szyjka miękka zrobiła.

dziewczyny, tak sobie mysle. Lekarz ktory badal mnie w szpitalu kazal mi lezec a moj lekarz prowadzacy na drugi dzien kazal prowadzic oszczedny tryb zycia...co to znaczy? wiem ze nie moge sie wysilac, nie moge dzwigac, ale jak np. bede sobie siedziec przed laptopem w lozku to bedzie ok? musze plackiem lezec? jak myslicie?

Mi lekarka powiedziała na początku ze oszczędny tryb Ycia ale wiecej leżeć a jesli siedzieć to tak zeby ciężar był na plecach bo jak sie siedzi normalnie to brzuch naciska na szyjke...

antiope ​ciesze sie ze u was wszystko wporzadku!!

kamea no to spore malenstwo:) super ze tak rośnie;) mnie od wczoraj łapią częściej skurcze więc wydaje mi sie ze relanium juz nie pomaga i każe przejść na fenoterol ale okaże sie we wtorek.

Ostatnia edycja:
Kamea, super, że wszystko w porządku, a dzidziuś spory kluseczek! Teraz nasze maluchy będą podwajać wagę. :):)
Joanna, będę trzymać kciuki za wizytę. :)

Kamea spory już twój szkrab. Odpoczywaj :-)

Ja po kolejnej wizycie w tym tygodniu. Tym razem ortopeda. Zbyt dużo się dziś nie dowiedziałam, dostałam skierowanie na USG więc czekam.

reklama
Kamea super, że u Ciebie wszystko dobrze. 1,5 kg wow, to już kawał malucha.

A u mnie odpukać skurcze minęły. Wygląda na to, że Luteina pomaga, bo dziś najpierw byłam na badaniach (drugi raz krzywa cukrowa i po raz drugi nie rozumiem o co takie halo z tą glukozą ;-)), a potem na zakupach (trochę jedzenia i prezent dla córki mojej przyjaciółki, bo jutro idziemy na jej urodziny), więc wysiłek był, a i tak nie było ani jednego skurczu.

Do góry