reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
joanna - gratuluję!:) I chop!:))

Wczoraj byłam na wizycie u swojego ginekologa...
Moja szyjka ... mega się pogorszyła. A ja ciągle praktycznie leżałam i nic to nie dało....
Lekarz od razu w gabinecie założył mi pessar. Za dwa tygodnie mam kontrolę i głęboko wierzę, że krążek da radę i utrzyma mojego synusia... jest jeszcze za malutki, żeby pchać się na świat....

Zakładanie nie boli, trwa dosłownie chwilę, nic nie czułam później - żebym coś miała. Zresztą mnie tak boli spojenie, że chyba już mnie nic jakoś nie rusza innego bólowo - bo lekarz stwierdził, że ".. pani Agnieszko, chwyci mnie Pani teraz za rękę, bo bez gry wstępnej to się nie obejdzie" więc ja w śmiech i mówię mu, że to już było tak dawno, że ja to już na nowo dziewicą jestem :) No i gadam gadam...po chwili okazało się, że po wszystkim, Pan doktor mówi, że laski przy tym piszczą, krzyczą .. a ja nic... Więc mu mówię, że chyba się zagadałam :-).. ale to dziwne, że nie czuję, że włożył mi Pan coś wielkiego okrągłego i ja zero reakcji ... :) Więc się cieszę, nie boli nie czuję tego i oby spełniło dobrze swoją funkcję do przynajmniej 34 tyg:)

Syn zdrowy, ale pcha się w stronę tego lejka ciągle, więc macica ma dziwny nieco kształt teraz.. Oby się to unormowało po krążku. Ma chłopina sporo miejsca, a się biedactwo gniecie...

Oto zdjęcie mojej szyjki dwa tygodnie temu:
IMAG1204.jpg
I zdjęcie z wczoraj:
IMAG1205.jpg

Załączniki

• IMAG1204.jpg
    IMAG1204.jpg
    12,6 KB · Wyświetleń: 52
  • IMAG1205.jpg
    IMAG1205.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 52
Pietrucha czytałam o tym całym pessar i daje radę więc u ciebie też da. Fajnego masz lekarza, że tak na luzie rozmawiacie. Odpoczywaj i nie rób nic, załatw u mamy obiadki i pogadaj z tym twoim synkiem, by się lekko przesunął w górę, bo jeszcze macie czas na spojrzenie sobie głęboko w oczy :-).

pietrucha kochana 3maj sie cieplutko! Lez dużo najlepiej w łóżeczku i odpoczywaj a napewno bedzie wszystko dobrze:* teraz musisz naprawdę sie oszczędzać:) i pogadać z tym lobuzem ze ma tyle miejsca w brzuszku mamusi ze musi sie ułożyć gdzie indziej ;)
widzę ze masz bardzo fajnego lekarza ;) to super ze ma takie poczucie humoru i ze Cię nic nie bolało.
ze zdjęcia faktycznie widać różnice, ale zaciskam kciuki i nie puszczam tak długo aż bedzie dobrze :*
caluski w brzuszek :*

Pietruszka slonce po uno tule! po duo- moich kilka znajomych w tym 3-pakowa miala zkaladane pessary- spokojnie w kazdym przypadku sie sprawdzily i wykonaly swoje zadanie! wiec bedzie dobrze! Wyrywny ten Twoj Siusiak- chyba po mamusi pierwszy do nowych wyzwan! ale jeszcze troche ma posiedziec- powiedz mu ze jestes jego matką i ma cie słuchac- niech od początku wie ze Ty tu i tam rządzisz i chwilowo ma areszt macicowy do października:)

Pietrucha napewno bedzie dobrze !!! u nas dziewczyna w drugiej ciazy tez miała założony i jak zdjeli to jeszcze do terminu dotrwała w opakowaniu :) wie głowa do góry :D

cynamonka mnie ginka powiedziała, że na wczesnym etapie wargi sromowe mogą być przerośnięte i wyglądać jak siusiak, dlatego dała mi tylko 80% na hod doga, choć oboje z D wyraźnie widzieliśmy, że maleństwu coś dynda między nogami (mały tak się ustawił, że to żadnym sposobem nie mogła być pępowina).

Pietrucha faktycznie ta szyjka nie wygląda za dobrze. :-( Przytulam. Ale bardzo dobrze, że Twój gin tak błyskawicznie zareagował i nie odkładał sprawy z tym pessarem. Jestem pewna, że pessar spełni swoją rolę i Twój maluszek nie urodzi się wcześniej niż w 37 tygodniu. Będzie dobrze. :-)

Pietrucha nie ma siusiaja we wsi zeby nie pomoglo. Wiec uszy do gory kochana z oozka sie nie russac i zatrudnic jakiegos lokaja co bedzie na Twoje zawolanie :-) wolno Ci wstawac tylko do wc o !

Pietrucha, trzymam za Was kciuki! Na pewno będzie dobrze, teraz czas szybko zleci, a krążek powinien pomóc i ważne, że jesteś pod stałą kontrolą lekarską.

reklama
pietrucha dziewczyny mają rację, masz super lekarza i na pewno teraz wszystko będzie już dobrze tylko proszę grzecznie leżeć i tak jak napisała die pogadać z małym żeby słuchał mamusi i grzecznie siedział :)

Do góry