reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Pietrucha wszystko będzie dobrze ! Trzymam kciuki !!
Dziewczynki mam problem ... odebrałam wyniki i wychodzą mi bardzo liczne bakterie w moczu :/ kurczę nie wiem od czego i jak to leczyć, wizytę mam dopiero 3-go czerwca. Tak myślę, że w przyszłym tygodniu znów zrobię sobie mocz dla pewności i jeśli się powtórzy to wtedy dopiero będę się stresować. Czytałam, żeby pić dużo vit c no i wody :/

reklama
Madziarena, to może być po prostu infekcja pęcherza. Mój ginekolog polecił mi Żuravit albo Urinal. Także bezpieczny jest Furaginum. Pij też herbatki z żurawiną.

madziarena a Tobie wyszły te liczne bakterie w moczu ogólnym jak rozumiem? To ja na Twoim miejscu zrobiłabym sobie teraz posiew moczu. Jak wyjdzie ok, to się nie ma co przejmować, a jak wyjdą bakterie, to przynajmniej 3 czerwca na wizycie gin będzie wiedzieć na co cię leczyć.

pietrucha na pewno wszystko będzie dobrze, ja w was wierze ! Poczytałam o tym passerze i bardzo dużo dziewczyn pozytywnie się o nim wypowiadało. I prawie wszystkie donosiły ciążę do końca, więc tobie też się uda :*

qrczę już sama nie wiem, chyba spróbuję ponowić wynik w przyszłym tygodniu może wyjdzie lepiej :/ może to wina pojemnika, jakiś taki podpadający był :p

Ostatnia edycja:
MAdziarena ja piję wodę Jana (lekarz polecił) podobno oczyszcza tylko częściej się z wc korzysta i na wieczór nie piję, żurawina też dobra :-) w poprzedniej ciąży brałam.

\pietruch będzie dobrze - nie zdziwię się nawet, jeśli teraz przenosisz ;-) bo przy pesserze tak często bywa.

madziarena nie ma to jak sterylne pojemniczki. Choć moje wyniki moczu też jakieś niewyraźne, ale u mnie leukocyty, nabłonki i erytrocyty, do tego pasma śluzu - zobaczymy,co mi doktorek dzisiaj powie....
A na bakterie (i w ogóle dla zdrowia) żurawina dobra :tak:

Madziarenka- z tą zurawiną dziewczyny mają racje..ale ja bym teraz wykrecila nr do swojego lekarza i powiedziala o wynikach- niech się ustosunkuje specjlista- byc moze przyspieszy wizyte?? byc moze poradzi cos? byc moze wypisze recepte? dzwon!

Dziewczyny, ja pisałam o swoim pobraniu w wątku o samopoczucie. Też tak miałam, pasemka śluzu, liczne bakterie...ginekolog powiedział mi,że jeśli w moczu pojawiają się pasemka śluzu to na pewno źle jest pobrany mocz. Zrobiłam posiew i ba...wyszły mi bakterie...dużo bakterii...pewnie większość lekarzy dałaby mi od razu antybiotyk...a moj nadal upierał się przy złym pobieraniu. Wg niego źródłem śluzu może być tylko pochwa, więc jeśli w wyniku moczu jest śluz to cały wynik jest zafałszowany, bo i bakterie z pochwy pojawią się w moczu.
Kazał mi założyć najzwyklejszy tampon, wejść z nim pod prysznic, umyć się, wyschnąć i oddać mocz...I wiecie co? Faktycznie...nagle z bardzo licznym bakterii miałam nieliczne, a i pasemek śluzu w moczu brak...Posiew oczywiście jałowy....Od tamtej pory zawsze pobieram mocz z tamponem w .p...ce i wyniki moczu są całkiem inne...lepsze. Mam pewność, ze pojemniku jest tylko to co powinno być.
Sama informacja w badaniu moczu o bakteriach całkowicie nic nie mówi...Chyba, że leukocyty są podwyższone.

Druga kwestia...trzymanie moczu. Pamiętajcie, żeby nie przetrzymywać moczu w domu długo i zapytać w laboratorium jak długo u nich leży próbka zanim zostanie oddana. Jeśli chodzi o posiew to powinien być oddany niezwłocznie...max dwie godziny w lodówce!!! W innym wypadku będzie zafałszowany.

reklama
Takhisis czyli oddajesz mocz z tamponem w... hm ... może i dobry sposób. Spróbuję i oddam ponownie w przyszłym tyg. a teraz póki co Żurawina i soczki z vit c :)
z tego co mi wyszło źle :
Nabłonki płaskie : d.liczne
Nabłonki okrągłe : 0-1
Leukocyty: 5-10
Bakterie: B.liczne
Glukoza: 69

Ostatnia edycja:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry