reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Już pewnie po wszytkiem- ale oczywiscie ze kciuki trzymałam Antiopku :) a stres? oczywsita oczywistośc:) daj znać co i jak :)

Novaspace u mnie jest podejzenie konfliktu serolgicznego bo ja mam ujemną grupę a mąż dodatnią- grupy krwi dzieciaczka nie znamy- ja jestem juz po pierwszym zastrzyku na antyciała - dostałam go jakoś w 8 tygodniu ciąży - następny mam dostać ok 22-24 tygodnia, a kolejny po porodzie, zastrzyk jest w posladek i nic nie boli :)

Antiope !!! bardzo sie ciesze serdeczne gratulacje z Olbrzymka:) płeć podejrzeliście??

TRI 21 - to zespół Downa
TRI 18- to zespół Edwardsa
TRI 13 - to choroba Patau
wszytko to trisomie chromosonalne

Ostatnia edycja:
reklama
Super, ze wszystko OK

HC-średni obwód główy
AC-średni obwód brzucha
TCD-średni wymiar poprzeczny móżdzku
FL-średnia długość kości udowej
NT-przezierność karkowa
CRL-długość płodu od ciemienia do siedzenia
NB-kość nosowa na podstawie wymiarów

Die_perle niestety dzidzia nie chciała dać podejrzeć płci i na dodatek pępowina jeszcze zasłaniała, więc nie było szans. Ja wyszliśmy z gabinetu, to mówię do D, że szkoda, że się nie dało podejrzeć, a ona na to Nooooo. Oboje bardzo chcielibyśmy już wiedzieć. No ale trudno, może następnym razem.
Dzięki za wyjaśnienie skrótów TRI :-)

[FONT=&quot]Deli dzięki za skróty wymiarów[/FONT] :-)

Antiope- dzidzia sliczna!!! Jak dla mnie wyglada dziewczynkowo :) Dziekuje szczegolnie za szczegolowy opis badania i wszystkie pomiary.
Ja z mojego usg w Anglii jestem bardzo nie zadowolona wiec ide za 2 tyg w Pl teraz wiem o co mam pytac w razie czego :)

U nas na szczescie konfliktu nie bedzie obydwoje jestesmy "pozytywni" :) ciekawe jaka grupe bedzie mialo dziecko.
Ja mam AB a moj M. B wiec pewnie bedzie po tatusiu. U mnie smiesznie to wyszlo - Tata moj ma A a mama B a ja totalna fuzja AB :)

Aleksiel dzięki! Ja bym chciała bardzo dziewczynkę, więc muszę się zgodzić, że maleństwo wygląda dziewczynkowato! :-)

Antiope dzidzia śliczna ! :) Mam nadzieję że już na następnych wizytach będą nam się dzidzie ujawniać z płcią :))

reklama
Do góry