reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Hej dziewczyny!:)

Gratuluję wizyt!
Ja również byłam wczoraj na wizycie, uśmiałam się jak nie wiem. Gigancik się strasznie wiercił, lekarz miał problem ze zbadaniem.. było wesoło :-D- pierwsze Usg przez brzuch, później dopochwowo, później brzuch, znowu obrót dzidziucha i znowu dopochwowo i tak po 5 razy i w końcuuu się udało - ale lekarz musiał nawet cofać nagranie Usg, bo niestety ułożenie bokiem prawie w ogóle nie występowało, cały czas brzuch, plecy brzuch, plecy:) Lekarz aż się podparł w pewnym momencie, bo już nie miał sił do niego :D Więc żebra, kręgosłup, żołądek, pęcherz i serducho jak na dłoni :)) Byłam z przyjaciółką, na dzień dobry Gigancik pomachał ładnie więc nie zrobił wstydu przy ciotce ;-) Podrapał się po nosie, poskakał :) No dawno się tak nie uśmiałam :-) Ma 6,5 cm i jest młodszy o jakieś 3-4 dni niż z ostatniej miesiączki - czyli wszystko gra:)
JESTEM ZDROWYM GIGANCIKIEM I TO NAJWAŻNIEJSZE:)

A oto krótka foto relacja:)
DSC07803.jpgDSC07805.jpgDSC07806.jpgDSC07807.jpg

Załączniki

• DSC07803.jpg
    DSC07803.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 67
  • DSC07805.jpg
    DSC07805.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 61
  • DSC07806.jpg
    DSC07806.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 60
  • DSC07807.jpg
    DSC07807.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 61
reklama
m-s na pewno niedługo @ przyjdzie.

Deli
też mam nadzieję, że u szczęściary ok.

Pietrucha
fajnie, że takie żywotne dzieciątko. Moje to za bardzo się nie ruszało, tylko coś łapkami pomachało i tyle. Śliczny ten Twój gigiancik. :-)

hej ho witam się i ja :)
sorka, że nie wczoraj, ale zaraz po wizycie byłam na pokazie Thermomixa i zakupiłam sobie to cudo - oczywiscie na raty :p
no do sedna :
Maluch baaardzo grzeczny, początkowo - udało się wszystko pomierzyć i wtedy pokazał nam jak broi :) Idealnie usg odpowiada OM - czyli wczoraj 12w4d
Płod żywy, czynność serca obecna, akcja serca : 156 ud.min
CRL 70,2 (długaśny)
Przeziernosc karkowa 1,6 mm
Wymiar dwuciemieniowy 19,6 mm
Łożysko tylna ściana nisko
Płyn owodniowy w normie, pępowina 3 naczynia
Kość nosowa - prawidłowa, Niedomykalność zastawki trojdzielnej: prawidłowy, przepływ w obwodzie żylnym : w normie,
rece stopy nosek brzych żołądek kręgosłup mózg - w normie, jedynie nie dojrzelismy pecherza moczowego ale dzidziuś sie za mocno ruszał juz później.
Ryzyko chorób - baaardzo niskie ;)))
no i widać było coś sterczącego między nózkami - czyli juz drugi lekarz przewiduje chłopaka - no ale to jeszcze wczesnie.
Fotek nie wstawie bo mi skaner padł :/ jest w naprawie :)

Pietrucha Madzierena SUPER SIE CIESZE Z WASZYCH UDANYCH WIZYT! jak milo sie to czyta! sliczne bombelki! duze islne zdrowe i mamy szczesliwe czego chcec wiecje!

Madzia miedzy nogami w tym okresie to kazdy dzidzius ma. Liczy sie kat nachylenia wzgorka lonowego. Jak jest bardziej do dolu to dziewuszka :-)

Madziarena, Pietrucha i inne dziewczyny- serdecznie gratuluję zdrowych bejbików :) Niech tak będzie jeszcze przez kolejne pół roku!
Co do płci, wydaje mi się, że lekarze powoli robią przymiarki do tego, co może w środku siedzieć.

Ja w tym tygodniu byłam na awaryjnej wizycie u ginekologa-podtruliśmy się z mężem. Z racji tego,że to była niedziela moja pierwsza myśl to był szpital. Tam niestety odesłano mnie z kwitkiem, że mam w tygodniu iść do swojego lekarza, nie zrobili USG, nie zbadali- kompletnie nic. Myślałam, że takie rzeczy tylko w Polsce, a tu buum.
Dzięki Bogu z dzidziolem wszystko w porządku. Trucizna nie dostała się do krwi..
W ten oto sposób moje kolejne badanie dopiero w maju :) Lekarz już teraz próbował zajrzeć między nóżki, ale dziecko układało się dość niefortunnie, powiedział, że za miesiąc da mu kolejną szansę ujawnienia się :p
Fajnie widzieć, jak dziecko rośnie i zajmuje coraz większą część macicy.. na początku pikająca kropeczka, potem miś z rączkami i nóżkami, a teraz i głową i stópkami już dotyka ścianek :)

Przepraszam, że się tu nie odzywam zbyt często, ale jakoś czas szybko leci- praca, dom.. Zawsze staram się Was nieco podczytać.

madziarena gratuluję zdrowego i grzecznego bobaska.

dziamdziaki super, że u Was mimo zatrucia też wszystko w porządku.

reklama
Do góry