reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Hej dziewczynki. Ja już po wizycie.
Moje maleństwo ma 54,4 mm, co odpowiada 12 tc, czyli wyszło 3 dni starsze.
http://img62.imageshack.us/img62/9862/20130411malestwo.jpg

Poza tym raczej dobrze. Szyjka się trzyma i nic się złego nie dzieje. Jedyna rzecz, to moje podwyższone wyniki glukozy. Państwowa ginka powiedziała, że nie ma się co przejmować, a ta, że absolutnie trzeba to sprawdzić, więc muszę zrobić ten test z piciem glukozy już teraz, a nie tak jak normalnie dopiero w 20 tygodniu. No i na te moje mierne Lactobacillus z posiewu muszę sobie zakupić Lactovaginal, albo Floragyn. No i ze względu na ketony w moczu kazała mi zażywać Urosept i zrobić badanie moczu przed następną wizytą. Ale mówiła, żeby się nie przejmować, bo to może być tylko ze względu na zanieczyszczenie próbki. Jeśli po kuracji Uroseptem mocz będzie nie tak, to wtedy muszę zrobić posiew moczu.

Aha i pytałam ją jak to jest z tym opróżnianiem i nie opróżnianiem pęcherza przed USG. Jeśli USG jest dopochwowe, to lepiej pęcherz opróżnić, a jeśli jest przez brzuszek, to lepiej nie opróżniać.

Landrynka co do ospy, to mi powiedziała, że raczej nie ma się co przejmować jeśli ospę wcześniej przechodziłam.

Ostatnia edycja:
reklama
Sony w jakim sensie nadgania? Poprzednio też było 2 dni starsze niż by wynikało z wyliczeń. :-)

Paulinek nawet nie wiesz o ile spokojniejsza jestem. Zwłaszcza, że ginka powiedziała wprost, że "najgorsze za nami" (w sensie największego zagrożenia poronieniem).

Jak miło, ze wszystkie wróciły szczęśliwe. Teraz odliczanie do następnej wizyty :-).

Dziewczyny czy wiecie co ze szczęsciarą?

No Kochane dawno mnie u nie było jestem po 3 dniach pracy po 12 h, za to 4 dni wolnego :) odebraliśmy wynik a na nim:

residua deciduae compactae et spongiosae atque villorum

a @ jak nie było tak nima :)

Antiope slicznoscie!! gratulecje:)

Paulinek- ja mam tak samo jak Ty- krew mocz i wsyztko pobieraja mi na mijescu u lekarza i wyniki tez z laboratorium przychodza do lekarza- oni je analizuja i wprowadzaja do mojej karty ciazy- omawiaja ze man na wizycie- a jesli by cos bylo nie tak od razu dzwonia do mnie i porsza o przyjscie do gabinetu- wiec ja nic nie sprawdzam i nieprownuje.

Szczęsciara a co u WAS???

M-s- trzymam kciuki za pojawnie sie @, mam nadzieje ze juz niedlugo sie zjawi na potem dostaniecie zielone swiatlo do dzialania!

Madziulka11- pij duzo wody- bedzie dobrze tylko dbaja o nawadnianie:)

reklama
Do góry