reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Witajcie.
Gratuluje udanych wizyt.
Jestem po usg, ale męczarnia. Miałam 3 podejścia, bo maleństwo plecy nam pokazywało. Dostałam wynik, dr powiedział że co mógł to pomierzył i jest wszystko ok. Krew pobrali i jak wszystko będzie dobrze to wynik dostanę e-mailem. Maleństwo ma prawie 7 cm:-) Uparte po moim partnerze, nic go ruszyć nie chciało żeby się obróciło. Tętno 153 ud/min, wymiar dwuciemieniowy 22,8 mm, łożysko na przedniej ścianie, płyn owodniowy w normie, przezierność karku 1,90 mm, kość nosowa obecna, przepływ w zastawce trójdzielnej prawidłowy, Anatomia płodu- wszystko widoczne. Mam 6 stron A4 opisu i zdjęć usg. Moje ryzyko wystąpienia wad po usg znacznie spadło:-) HURAAAAAAA :))

Ostatnia edycja:
reklama
Kamcia ale słodkości

Szynszyla gratuluję! Śliczny maluszek.

Na badania prenatalne dają skierowanie, kiedy się skończyło 35 lat, albo może być jakiś inny powód prawdopodobnych nieprawidłowości (np. wcześniejsze dziecko urodziło się z wadami genetycznymi).

[FONT=&quot]Sony gratuluję, bardzo się cieszę. Wkleisz zdjęcia?[/FONT]

Amethyst ma po czesci racje z tym certyfikatem- ale np. mojej lekarki na tej liscie nie ma, natomiast jest juz na tej niemieckiej Fetal Medicine Foundation Deutschland- wiec byc moze lista z angielksije strony jest nieaktualizowana dokladnie? albo niektore kraja maja swoje certyfikaty?

Dziewczyny gratuluje slicznych maluszkow!!!! bardzo sie ciesze ze tyle pozytywnych informacji naplywa oby tak dalje!

DSC03679.jpgDSC03680.jpgDSC03682.jpgDSC03683.jpgDSC03684.jpgDSC03685.jpgDSC03686.jpg
Mój lekarz jest na tej liście do badań prenatalnych.

Załączniki

• DSC03679.jpg
    DSC03679.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 50
  • DSC03680.jpg
    DSC03680.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 49
  • DSC03682.jpg
    DSC03682.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 49
  • DSC03683.jpg
    DSC03683.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 53
  • DSC03684.jpg
    DSC03684.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 54
  • DSC03685.jpg
    DSC03685.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 50
  • DSC03686.jpg
    DSC03686.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
Kochane wróciłam i za jednym zamachem załatwiłam wszystko łącznie z Urzędem Skarbowym :-)
Do sedna. Wizyta bardzo miła i przyjemna. Pani doktor najpierw zaczęła od powiedzenia po co się robi takie badanie i co, a potem podczas badania opisywała wszystko. Wspaniała kobieta.
Pomierzyła całego Groszka. Wszystko w porządku. Maleństwo duże :-). Wg USG tydzień większe niż z OM, ale tak jak mówiłam nie wiem kiedy zaszłam, bo ja nieregularne.
Groszek był bardzo grzeczny i za pierwszym podejściem dało się pomierzyć wszystko łącznie z przepływami. Pani doktor go strasznie chwaliła, ze taki grzeczniutki i nam gratulowała takiego brzdąca, chyba poprzedni dał jej popalić :p.
Akcja serca 154 ud/min
CRL 6 cm
Wymiar dwuciemieniowy 20,3 mm
Przezierność karkowa 1,20 mm
Łożysko: przednia ściana wysoko
Pływ owodniowy: w normie
Pępowina: 3 naczyniowa
Kość nosowa: prawidłowa
Niedomykalność zastawki trójdzielnej: prawidłowy
Przepływ w przewodzie żylnym: prawidłowy
Czaszka/mózg, serce, brzuch, żołądek, pęcherz, ręce, stopy - w normie

Resztą nie będę zanudzać :p. Wszystko OK i to najważniejsze.

Sony twoja dzidzia to bliźniak mojej. Takie samo ujęcie profilu mają.

Szynszylka gratki. CO do prenatalnych ja w pierwszej ciąży sama poszłam, bo chciałam być spokojniejsza wiek 28 lat. Pytaniem o prenatalne badanie nie podważasz niczyjej kompetencji.

Cześć dziewczyny. Byłam wczoraj na wizycie u swojego gin we wcześniejszych badaniach było wszystko dobrze więc dał mi na podstawowe badania tylko. Teraz się okazało,że mam zbyt kwaśny mocz jest to spowodowane za małą ilością wody w organizmie,przez to nerki dobrze nie filtrują i prowadzi to do kamicy nerek :sorry2: Muszę pić dużo wody i może jakoś się wykaraskam z tego. Ale teraz tak czytam o tym w necie i fakt od jakiegoś czau czuję kłucie w prawym boku ale jakoś nie zwracałam na to uwagi,teraz żałuję,ze grzebałam o tym w necie bo się trochę przestrachalam :sorry2: mam jeszcze skierowanie na posiew moczu i wizytę za 2tyg mam nadzieję,ze wyniki będą lepsze.

Gratuluje udanych wizyt.

Sony to juz cala sesja zdjeciowa:tak:

Madziulka czasami falktycznie lepiej sobie odpuscic poszukiwania w internecie.
Ja mam tyle dobrze (albo i nie, zalezy) ze zadnych wynikow nie dostaje do reki. Krew pobiera lekarz lub wzywa pielegniarke. Wyniki z labolatorium tez sa bezposrednio do niego odsylane i to w formie elektronicznej wiec ja ich nawet nie widze. Nie znam parametrow itd. Ginio omawia je ze mna na wizycie ew. moge zadzwonic. Gdyby bylo cos pilnego dzwonia od razu do mnie.

reklama
Deli gratulacje.
Madziulka mnie szczawiany wapnia wyszły w moczu.
Ciekawe jak reszta dziewczyn??
Szczęściara??
Paulinek to prawda to sesja zdjęciowa, i po co mi nagranie z dvd jak aż tyle fotek mam i za darmo:))

Ostatnia edycja:
Do góry