reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Rajani ja wiem, że każdy ma coś między nogami - ale u chłopców ponoć sterczy :p hehe mi tam wsio ryba może być i dziewuszka, ale już drugi lekarz mówi, że widzi chłopaka :)

reklama
Pietrucha i madziarena gratulacje!!! Ale wyraźnie widać u Twojego bąbla pietrucha ten fałd karkowy :)

Dzimdziaki dobrze, ze wszystko ok - a można wiedzieć czym się zatruliście?

M-S trzymam kąciki aby zielone światełko pojawiło się jak najszybciej

Dość głupia sytuacja... sprayem do butów- taki, aby nie chwytały wilgoci itp. Pomimo wietrzenia,przeciągu mieszkania rano na drugi dzień wstaliśmy i ledwo oddychaliśmy. Świst w płucach i inne badziewia.
Nie ma co.. ginekolog stwierdził, że nie takie rzeczy się jeszcze pewnie przytrafią :crazy:
Nie wyobrażam sobie, co by było, gdyby środek jednak dostał się do krwi i maleństwa.. niby szczątkowe ilości, a jednak.

To cholerstwo do butow faktycznie smierdzi, ja mam zawsze zawroty glowy po, wiec proboje na swiezym powietrzu. Najwazniejsze ze nic sie nie stalo.

Super poczytac ze kolejne mamusie zadowolone wracaja z wizyt. Gratki dziewczyny!

Cześć Dziewczyny :) Nie odzywałam się bo nie wstawałam z łóżka. W czwartek po polnocy dostalam takich bóli ze myslalam ze umrę. Dzwoniłam do mojego lekarza, kazal mi wstać i chodzic, zginać się zeby wyleciał ze mnie jak najszybciej ten macmiror, 500. Wzięłam nospe forte i spironol w czopku i po przeszło 2 godzinach zasnęłam. Rano do ginekologa, szyjka rozwarta tak samo, dobrze że nie bardziej. Zmienił mi lek dopochwowy i kazał z łóżka wychodzić tylko do łazienki i co najwyżej do kuchni. Boli mnie podbrzusze gdy sie ruszam, tak prawdę mówiąc to jest tylko dobrze tak przez 4 godziny po wzięciu nospy a później wraca. Gdy mam mocny ból biore spironol w czopku ale po nim od razu zasypiam. Nie mogę nic robić bo wystarczy ze sie zegnę czy wstaje od stołu to już boli tak że nie wiem co mam ze sobą robić. Jestem jak cień po tych tabletkach i z tym bólem.
Byłam na badaniach genetycznych. Dziecko zdrowe, nos jest, wszystko jest. Długość ciałą 82mm, obwód głowy 11mm a obwód brzucha 9,6mm. Jest grubszy niż dłuższy :D Ale nadal nie widać czy to chłopak czy dziewczynka a szkoda bo widzę że niektóre dziewczyny już wiedzą. Nawet ja widzę nos na zdjęciu usg. A jak ładnie widać cały kręgosłup. Nie mogłam się napatrzeć na te nowe zdjęcia. Mój gin powiedział mi gdy byłam jeszcze przed badaniami genetycznymi u niego z tym bólem w czwartek rano że mu się usg popsuło i mają przyjechać je naprawić więc może dlatego tego nosa nie mógł zobaczyć.
eh...

I tak [atrzę ze mój suwak źle pokazuję wagę dziecka. Na usg genetycznym wyszło że waży 133 gramy +/- 19gram

Ostatnia edycja:
Szczęściaro- tak ogromnie się cieszę z tego noska.. myślałam o Tobie BARDZO często !
Miałam przeczucie jednak że wszystko będzie ok.. przecież Ty taka młoda jesteś..
A wiadomo czemu ta szyjka robi takie numery?
ALE SIĘ CIESZĘ ŻE MALUSZEK CAŁY I ZDROWY! <ściskam mocno>!!!

[FONT=&quot]szczęściara[/FONT] tak strasznie się cieszę, że z Twoim maluszkiem wszystko ok. Teraz będzie wszystko dobrze, tylko uważaj na siebie i dbaj o zdrowie.

[FONT=&quot]Czy ten ból to był przez Macmiror, jakieś uczulenie, czy co? [/FONT]

reklama
Szczęściaro, baaardzo się cieszę, że maluszek zdrowy, a Tobie życzę szybkiego powrotu do zdrowia i dobrej kondycji. Trzymam mocno kciuki za Was. Widzisz, tak było, jak przypuszczałam - kiepski sprzęt. Tylko źle, że od razu lekarz Cię tak nastraszył... Ech!

Do góry