reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Kamcia bardzo się cieszę, że[FONT=&quot] wszystko ok. Gratuluję Wam takiej modelki/modela. [/FONT]:-) [FONT=&quot]Już się nie mogę doczekać zdjęć.[/FONT]

reklama
Kamcia, to musieliście mieć fajne USG z takim pozowaniem :-)

Joanna153, super zdjęcie :-)

Szczesciara, trzymam kciuki. Dobrze, że masz szybko skierowanie do poradni, tam na lepszym sprzęcie osoba wprawiona tylko w takich badaniach na pewno będzie w stanie wszystko uwidocznić :tak:

Szczerze mówiąc to cały czas bardzo wyraźnie widziałam czaszkę i nie mogłam się powstrzymać od tego, żeby przy lekarzu nie powiedzieć, że wygląda na szkieletorek :-)

kamcja to ładne ziolko rośnie jak juz tak pozuje:)
mojej koleżanki córka kiedyś na usg tak rozłożyła nogi ze bez problemu było widać co jest miedzy nogami ze aż lekarz sie śmiał ze ładne ziolko z niej wyrośnie jak juz tu tak pokazuje sie na wszystkie strony;)

ja wczoraj po badaniu byłam o 24w domu, po drodze jeszcze przymusowy postój bo na wymioty minusie wzięło:/
co do badania... Dzieciaczki były super grzeczne;) tak jak zawsze na usg skakaly i wariowaly tak teraz grzecznie leżały i sie ładnie odwracaly jakby wiedziały co kiedy maja robić:) nawet jak nogi im mierzył to ładnie prostowaly nóżki:) wszystko jest wporzadku, wszystkie pomiary sa prawidłowe, krew ładnie przepływa w serduszku i żyłach;)
nie mam fotki ale mam film za to;) niestety nie wiem jak przerobić go żeby działał na kompie i żeby wrzucić ma YouTube to bym wam pokazala...
mi została przypisana aspiryna(jedna tabletka dziennie), i relanium. Co do relanium to moja pani doktor będzie sie kontaktować jeszcze ze mną. Zrobili mi posiew i czekam na wyniki;)

zapomnialam napisać z maluchy maja 8,7cm i 7,7cm;) i sa dwujajowe(mimo podejrzenia ze jest jest lozysko) dzięki czemu sie uspokoilam bo nie wystąpi "podkradanie" bo maja dwa lozyska;) a różnica wzrostu wynika z tego ze każdy jest inny a i mogłam miec dwie owulacje jedna po drugiej;)

Ostatnia edycja:
Natali no to już spore te twoje szkraby :-) i jakie grzeczne. Pewnie się chciały dobrze zaprezentować przed nową panią doktor.

Natalie a poznałaś płcie :)? Fajnie, że wyszło wszystko ok.

U mnie też dzieciątko zdrowe, leżało na brzuszku i nie dało się podejrzeć co ma między nogami. Spało grzecznie, aż lekarz musiał pukać w brzuch i zaczęło się delikatnie ruszać :) ma 7,5 cm, przepływy ok, przezierność 1,8cm, nochal jest :)

dzidzia.jpg

Pewnie słabo będzie widać zdjęcie...

Załączniki

• dzidzia.jpg
    dzidzia.jpg
    6,9 KB · Wyświetleń: 51
reklama
pannacota gratuluje;) super ze wszystko jest wporzadku! Jeden z moich maluchów jest prawie tej samej wielkości co Twój;)
plci nie poznałam jeszcze. Pytałam sie ale przez te ostatnie plamienia za dużo brzucha nie chciała męczyć i dusić, żeby sie jej tak przekrecily wiec poczekam cierpliwie na następne badanie;)

Do góry