reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Szczęściara obyś szybko miała te usg genetyczne i wierzę że wszystko będzie dobrze. Trzymaj się kochana i daj nam znać.
Joanna najlepszego!!! Cieszę się że masz taką pamiątkę z usg, a czy to było genetyczne??

reklama
Antiope gin nic nie mówił mi o skutkach ubocznych macmiror 500. Co Twoja ginka mówiła?
Amethyst Miedzy 11 a 14 tyg gdy u niego byłam to mierzył NT i mówił ze coś mu nie pasuje i wtedy zaczął ten nos oglądać, ale mowil ze troszke kiepsko sie ułożył więc może dlatego nie widać. Ale dzisiaj to mnie przestraszył, powiedział ze nie jest pewny czy widzi go czy nie wiec skieruje mnie do poradni.
Wiem ile chorób to może być zwiastunem --> Zespół Downa, Edwardsa, Patau i Turnera. Ręce mi opadły.

Miałam robione tylko typowe usg 2D. Skrócenie szyjki zbadał palpacyjnie co bolało. Twardnieje mi podbrzusze, boli mnie gdy sie ruszam. Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. Tłumacze sobie ze przez ten gó****ny sprzęt na pewno nie było nic widac i ze na pewno jest zdrowe. Nie wiem jak ja do czwartku wytrzymam :-(

witajcie dziewczyny ! jestem tu nowa, chociaż kilka postów umieszczałam na kanale "listopad 2013" jednak termin obliczono mi na koniec października więc przeniosłam się tu:> super to zdjęcie w 4d, ja niestety mogę pochwalić się zwykłym zdjęciem USG, nie jest bardzo wyraźne ale dla mnie i tak wyjątkowe gdyż to pierwsza fasolka :) pozdrawiam Was!
fasola1.jpg

Załączniki

• fasola1.jpg
    fasola1.jpg
    45,8 KB · Wyświetleń: 68
Joanna153 ale piękności.

szczęściara ja z ginką tylko przez telefon rozmawiałam i mi powiedziała, że z macmirorem to „lepiej uważać w pierwszym trymestrze”. Może Tobie go przepisali, bo już w drugim trymestrze jesteś i już nie zaszkodzi.

Na pewno u Ciebie jest wszystko ok i to tylko wina sprzętu, że nie wyszło jak powinno.

Joanna_84 witaj. Piękna dzidzia.

Czy ktoś mi może powiedzieć jaka jest różnica między USG 3D i 4D?

szczęściara mam nadzieję, że ten sprzęt jest niedokładny i życzę ci, żebyś w czwartek usłyszała same dobre informacje!

joanna_84 bardzo ładnie widać twoje dzieciątko.

Ja dzisiaj byłam u lekarza i wszystko jest ok. Dzidzia rozwija się prawidłowo i baaaardzo się wierci. Lekarz z 10 min.próbował zrobić pomiar brzucha, ale skubana cały czas się kręciła:-D Mój mąż oglądał USG z takim podziwem, że co chwilkę sprawdzałam go czy ma kontakt z rzeczywistością! Był zachwycony, zwłaszcza, że dziecko dosłownie pozowało nam do tego USG. Pierwsze ujecie było jak ma prawą rączkę skuloną i podpiera brodę. Drugie ujęcie to lewa nóżka wyprostowana i stopa postawiona, a prawa zgięta w kolanie (i dzięki temu wiem, że kość udowa ma 13 mm). Jak lekarz pokazywał nam tyłek to obie nóżki były wyprostowane, ale niestety nie określił co jest między nimi :-p Na koniec zaczęło się uśmiechać do nas. DZIEWCZYNY TAKIEGO SŁODKIEGO BANANKA NA BUZI NIGDY W ŻYCIU NIE WIDZIAŁAM !! Nawet lekarz się zachwycał i 3 razy zatrzymywał nam USG a mi łzy leciały jak nigdy- prawie łóżko zalałam. Zdjęcie jutro wam pokarze, a następną wizytę mam dopiero 7 maja :)

reklama
Do góry