reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
W czwartek o 12:30 mam badanie prenatalne. Pani dr przez telefon bardzo sympatyczna. Mam nadzieję, że przy badaniu będzie tak samo. Nagranie filmiku 100 :-)

SZzczęsiara a ty prenatalne miałaś robione i nie widział noska?

Widzę,ze się rozpoczęła dyskusja na temat płci dzieci:-) ja strasznie chciałam mieć teraz syna,ale teraz na usg pytałam lekarza i powiedział,że woli mi nie mówić teraz bo dzyndzelek,który tam wystaje u dziewczynki kieruje się w dół a u chłopca w gorę (i faktycznie na zdjeciach usg widać taki dzyndzelek,który teraz dopiero się formuje w narząd płciowy). Namówiłam lekarza żeby mi cokolwiek wspomniał o płci dzidzi i powiedział,ze na jego oko i na ten moment wydaje mu się,że dziewczynka,ale żebym nie myślała o tym bo mimo,ze mam robione usg na najlepszym sprzęcie przy 13tygodniowej ciąży może mnie wprowadzić w błąd i na następnym usg może się okazać,ze jednak chłopiec. Więc czekam cierpliwie na następne usg,które będę miała robione ok 20tygodnia.

madziulka u mnie to samo apropo płci.. to 'coś' leżało a nie sterczało..więc na 80% dziewucha ;) Dokładnie powie wszystko w 20 tc

Szczęściaro- właśnie dzisiaj mi ginek opowiadał jak czasem robią to USG i straszą biedne kobitki. Jak pójdziesz do poradni to zrobią Ci badanie specjaliści na dobrym sprzęcie. Trzymam ogromnie mocno kciuki!!!!

szczesciara mam nadzieję, że to jedna wielka pomyłka. Trzymam kciuki mocno!!! Ale się stresuję.... Natalie, Kamcia trzymam kciuki. Ja mam wizytę dopiero 18:45, więc późno dam znać.

Szczesciara, a jak wyszla reszta parametrow - NT i przeplywy? Te skrocona szyjke ci atwierdzono w usg? Bo mi w ogole nikt nic na temat szyjki nie wspominal wczoraj. Za to mam nisko lozysko, ale ono czesto na szczescie idzie w gore wraz ze wzrostem macicy.

reklama
Dziewczyny, miałam dzisiaj u chrzestnego USG 4D. Wszystko w porządku! To wspaniały prezent w same moje urodziny! Maluszek wierzgał nóżkami, machał rączkami. Coś dla mnie cudownego i nie do opisania! :)

Szczęściara, trzymam mocno kciuki. Tak jak dziewczyny piszą, idź do dobrego i doświadczonego specjalisty z bardzo dobrym sprzętem. Sam mój chrzestny kazał mi przyjechać do siebie, to zrobi na USG 4D, bo na tym sprzęcie z NFZ mało co widać. Głowa do góry! Będzie dobrze!

12 tydzien ciazy.jpg

Załączniki

• 12 tydzien ciazy.jpg
    12 tydzien ciazy.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 86
Do góry