reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Gratulacje dziewczyny!
Wy takie pewne jestescie tej plc, a mnie lekarz w zeszlym tygodniu powiedzial ze zdecydowanie za wczesnie poniewaz na tym etapie latwo polylic i ze nawet za miesiac przy kolejnej wizycie moze jeszcze nie byc jasne, a on nie chce zgadywac. Jutro mam poprawke usg genetycznego wiec zobaczymy.

No mi to samo powiedział. Że zgadywać nie będzie, chociaż i tak ma 50% szans, że trafi ;) Mój powiedział, że mogę do niego przyjść w 15 tyg i pewnie pójdę, bo nie wytrzymam.

Ja to bym wolała przymiarek nie robić. Ja się nakręcam strasznie i myślę, że gdyby mi dał nadzieję na dziewczynkę, którą strasznie pragnę, a potem okazałoby się że jednak chłopiec to byłabym troszkę zawiedziona jednak...

Oczywiście że najważniejsze zdrowie dziecka i na pewno będzie jednakowo, bardzo kochane bez względu na płeć, na którą nie mamy wpływu (w 100%), ale póki nie wiem mogę sobie marzyć. Ja tak bym chciała pipeczkę :)

Ostatnia edycja:
reklama
bosmanka mnie też się dziewczynka marzy, ale oczywiście chłopczyka będę tak samo kochać. Po prostu zawsze chciałam dziewczynkę.

A mnie jest naprawde wszystko jedno co bedzie. Pewnie dziewczynka bylaby fajna, bo chlopczyka juz mam. No ale dla chlopczyka mam tez sporo rzeczy i jakies takie bardziej doswiadczenie z hmmm penisem:happy:

Ja też bardzo bym pragnęła mieć córkę. W każdym śnie widzę tylko dziewczynki, nawet mój mąż mówił mi, że śniła mu się córka (chociaż on woli synka).
Co ma być to będzie i jak to mówią "Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgodzić trzeba".

Hej kobietki. Piszę dzisiaj bo wczoraj już wogóle czasu na neta nie miała. Tak więc jestem po wizycie : wszystko ok, dzidzia ponad 6 cm, no i chyba będzie chłopak bo ewidentnie cos tam się mojtało między nóżkami :) w czwartek jadę na usg prenatalne, to już ostatni gwizdek. Wtedy pewnie się więcej dowiem i zobaczę :)

A ja zrezygnowałam z wyodrebniania płci z pobranje mi krwi:p nie wiem w sumie czemu - jakos tak stwierdizlamz e wole zeby mi na usg pokazali- a teraz na prenatalnym to naprawde nieszło ledwo fałdkę zmierzyła lakarka bo taka wiercidupa ze szok...

jasne jak kazda z Was mysle- niewazne co byleby zdorwe- ale to naturlane jest chyba - nikt nie zyczy sobie chorego dziecka prawda...wiec mam zyczenie co do płci...mam już córe wiec jakoś tak no bym chciała synka...ciągle mówie Groszek, imie mamtylko dla chłopca wybrane...w poprzedniej ciazy mówilam zawsze Fasolka:) i jest córa..no to teraz moze bedzie syn..nastepna wizyte mam 5 maja- wiec prawdopodbnie plec bedzie juz wiadoma:)

reklama
madziarena super gratuluję zdrowego chłopczyka. Na genetycznym na pewno wszystko będzie równie ok, ale i tak będę trzymać kciuki (poza momentem w którym sama będę na fotelu ginekologicznym ;-))

Do góry