reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Wiem dziewczyny że macie rację, uczepiłam się tego co powiedziała
lekarka, nie lubię niespodzianek, lubie wiedzieć co mnie czeka dlatego ją tak męczę o termin... no i po prostu doczekać się nie mogę...
Ale zdaję sobie sprawę, że poród może się rozpocząć w każdej chwili, codziennie doszukuje
się jakiś symptomów :)

persefona to leż i palcem nie kiwnij, niech maluszek jeszcze te dwa tygodnie
sobie posiedzi :)

Antiopie gratki z udanej wizyty, jeszcze większe gratki z dużego
chłopaka :D

reklama
Hejka!W poniedziałek byłam u gina i odstawił mi leki tj. m.in.Fenoterol. Jestem w 36 t.c., rozwarcie 2cm, szyjka krótka,miękka. Od poniedziałku mam skurcze, już nawet w pon. myślałam że pojedziemy na porodówkę bo miałam skurcze od 16 nieregularne a od ok. 20 az do 2.00 regularne co 2-4 min. Potem w nocy też mnie skurczaki budziły. I tak od pon ciągle całe dnie mam skurcze bardziej lub mniej regularne ale mnie męczą...a nic się nie rozkręca...nie wiem co mam robić już...

slonko witaj nawet nie wiedzialam ze tak dlugo mozna miec skurcze....ja jak mialam co 4 minuty to na porodowke pojechalam i urodzilam...rety nie wiem. Zadzwon do swojego lekarza.A ktuszynka twoja rusza sie energicznie czy moze mało....ja juz bym zadzwonila

Synek się rusza raz mniej lub więcej ale nic niepokojącego nie zauważyłam...a czekałam czy coś się rozkręci bo mam w domu dwie małe córeczki i w nocy nie chce je budzić jeśli to tylko fałszywy alarm...ale szczerze to już zmęczona jestem tymi skurczami...

Cześc Dziewczyny :)
Dawno mnie nie bylo bo znowu lezalam w szpitalu. Wątroba mi siadła i musieli ja podratowac niestety. Dobrze ze trzustka cala. Teraz mam mase lekow na wątrobę. Cholerna cholestaza. Widzialam ze juz kilka dziewczyn urodzilo :) Jak ja bym chciala juz naszego maluszka trzymać w objęciach :)
Mały ważony w 36 tygodniu ciazy mial 3100g. Kawał chlopa mi uroslo na tej diecie watrobowej :)

Cześć dziewczyny:-)
Ja po wizycie,lekarz dziś dość długo mnie badał i stwierdził,że nie czuje główki czyli mały sie przekręcił i leży w poprzek :baffled: i zaczął się śmiać,ze będzie cięcie,przy czym zaznaczył,że miejmy nadzieję żeby się odwrócił główkowo ale przy tym wieku ciąży różnie bywa bo bobas jest dość duży.
Poza tym mam brać znowu żurascin bo grozi mi zakażenie drug moczowych,do tego żelazo,witaminy i magnez.
Od poniedziałku mam chodzić już co tydzień na ktg i co tydzień do mojego gin na wizytę.

madziulka a Ty chciałaś rodzić naturalnie, bo nie pamiętam? Jeśli tak, to lipa, że się mały obrócił. Mam nadzieję, że mój nie wywinie takiego numeru.

reklama
Tak czytam o tych wagach ale dziewczyny wiecie, ze takie wyliczanie jest mylne. Kolezanka kilka dni temu urodzila synka ktory wazyl 3kg a z usg wynikalo, ze ponad 4 ma :)

Byle by urodzily sie dzieciaczki zdrowe jeden moze byc klocuszek a drugi chudzinka ale wazne zeby zdrowe.

Madziulka moze tylko dzidzia psikusa zrobila i sie odwroci?:) ja wizyte ostatnia mam za tydzien i nawet ktg nie mialam bo wszystko jest ok, potem moja dr na urlop i z urlopu jak wroci ja do szpitala ale obawiam sie, ze moze stac sie to wczesniej :p

Do góry