reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
deli cudowna wiadomość, bardzo się cieszę!! :-D

Ja po wczorajszej wizycie. Szyjka miękka ale zamknięta. Na pytanie czy może w tym tygodniu jest szansa na poród, powiedziała że raczej nie :( No i spoko. Skurcz z lewej strony, spowodowany był ułożeniem małej, przeszło pomalutku bo troszkę obniżyła się i bardziej wypięła :nerd:... Rośnie książkowo, ułożona dalej idealnie do porodu, nisko i bardzo blisko ściany macicy, w związku z czym nie udało się zrobić ładnej fotki buźki... Niby ma się tak szybko nie urodzić, ale umówiłyśmy się już na wezwanie ją na poród, bo nie pracuje na stałe w Mojej porodówce :-) i wszystko sie może zdarzyć. Vivien już jest dużaaaa :-D

nova nie sugeruj się tym brakiem szansy na poród. W poprzedniej ciąży wylądowałam na IP i tam mi powiedzieli, że na pewno w najbliższym czasie nie urodzę....na pewno nie przed terminem. Dwa dni później urodziła, 10 dni przed terminem. Rozwarcia itd...to się dzieje czasami z godziny na godzinę, więc nikt tego nie może przewidzieć.

deli super wieści :)
novaspace różnie to może być ;) Może jednak Vivi będzie chciala wyjść :p

Dziewczyny ja dziś po wizycie. No i moje niepokoje się sprawdziły. Mój synuś bardzo się pcha na świat - sama pani doktor tak stwierdziła po badaniu. Mam już nawet małe rozwarcie :/ Mam brać 6 magnezów i oszczędzać się przynajmniej jeszcze żeby tydzień wytrzymać. Choć jakbym wytrzymała 2 tygodnie to byłoby już w sam raz. Także kochane - ja chyba też do października nie doczekam :p
Morfologia w miarę - to znaczy hemoglobina stanęła w miejscu - nadal 6,7. Jakieś małe bakterie w moczu i tyle.
No i co dla mnie ważne - w końcu przytyłam :D I to aż 1,7 kg przez 3 tygodnie :)

Persefona trzymam kciuki, żeby się udało wytrwać jak najdłużej w dwupaku

Ja też po wizycie. U mnie nic nie wskazuje, żeby coś się miało zacząć wcześniej, bo szyjka twardo trzyma.
Wyniki morfologii i moczu też dobre, już nie dzieje się tam nic niepokojącego.
Natomiast mój mały jest naprawdę duży, bo ma już 2,5 kg, a do terminu jeszcze ponad 6 tygodni... :-p

reklama
Persefona, spokojnie...nawet gdyby...to i tak już nic Wam nie grozi:)

Antiope najważniejsze, że wszystko ok. Moja Mała chyba będzie większa...bo 3 tygodnie temu ważyła już 2 kg...a teraz przybrałam prawie 4 kg w 3 tygodnie..czuję od kilku dni po jej ruchach, że gabarytowo jest nieźle...:)

Do góry