reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
deli cudowna wiadomość, bardzo się cieszę!! :-D

Ja po wczorajszej wizycie. Szyjka miękka ale zamknięta. Na pytanie czy może w tym tygodniu jest szansa na poród, powiedziała że raczej nie :( No i spoko. Skurcz z lewej strony, spowodowany był ułożeniem małej, przeszło pomalutku bo troszkę obniżyła się i bardziej wypięła :nerd:... Rośnie książkowo, ułożona dalej idealnie do porodu, nisko i bardzo blisko ściany macicy, w związku z czym nie udało się zrobić ładnej fotki buźki... Niby ma się tak szybko nie urodzić, ale umówiłyśmy się już na wezwanie ją na poród, bo nie pracuje na stałe w Mojej porodówce :-) i wszystko sie może zdarzyć. Vivien już jest dużaaaa :-D

nova nie sugeruj się tym brakiem szansy na poród. W poprzedniej ciąży wylądowałam na IP i tam mi powiedzieli, że na pewno w najbliższym czasie nie urodzę....na pewno nie przed terminem. Dwa dni później urodziła, 10 dni przed terminem. Rozwarcia itd...to się dzieje czasami z godziny na godzinę, więc nikt tego nie może przewidzieć.

deli super wieści :)
novaspace różnie to może być ;) Może jednak Vivi będzie chciala wyjść :p

Dziewczyny ja dziś po wizycie. No i moje niepokoje się sprawdziły. Mój synuś bardzo się pcha na świat - sama pani doktor tak stwierdziła po badaniu. Mam już nawet małe rozwarcie :/ Mam brać 6 magnezów i oszczędzać się przynajmniej jeszcze żeby tydzień wytrzymać. Choć jakbym wytrzymała 2 tygodnie to byłoby już w sam raz. Także kochane - ja chyba też do października nie doczekam :p
Morfologia w miarę - to znaczy hemoglobina stanęła w miejscu - nadal 6,7. Jakieś małe bakterie w moczu i tyle.
No i co dla mnie ważne - w końcu przytyłam :D I to aż 1,7 kg przez 3 tygodnie :)

Persefona trzymam kciuki, żeby się udało wytrwać jak najdłużej w dwupaku

Ja też po wizycie. U mnie nic nie wskazuje, żeby coś się miało zacząć wcześniej, bo szyjka twardo trzyma.
Wyniki morfologii i moczu też dobre, już nie dzieje się tam nic niepokojącego.
Natomiast mój mały jest naprawdę duży, bo ma już 2,5 kg, a do terminu jeszcze ponad 6 tygodni... :-p

reklama
Persefona, spokojnie...nawet gdyby...to i tak już nic Wam nie grozi:)

Antiope najważniejsze, że wszystko ok. Moja Mała chyba będzie większa...bo 3 tygodnie temu ważyła już 2 kg...a teraz przybrałam prawie 4 kg w 3 tygodnie..czuję od kilku dni po jej ruchach, że gabarytowo jest nieźle...:)

Do góry