reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Beata, gratulacje udanej wizyty! Dbaj o siebie!
Joanna trzymam kciuki :) bedzie ok!

Novaspace u poloznej to nie bylo usg, tu w Anglii masz tylko 2 - w 12 tyg i 20 tyg. potem tylko macaja brzuch i palpitacyjnie ustalaja polozenie dziecka - jak widac z roznym skutkiem ;/ Wzrost, wielkosc dziecka szacuje sie na podstawie wzrostu macicy mierzonej centymetrem krawieckim ;) taki rozwiniety kraj a takie metody.
Ja mam wyznaczone kolejne usg w 34 tyg bo w 20 tyg odkryli ze mialam nisko lozysko wiec chca sprawdzic. Moja polska ginekolozka mowi, ze jest juz wysoko. Jak pojde na to dodatkowe usg to sie zorientuja ze mlody jest odwrotnie. Co by bylo gdybym mnie miala tego dodatkowego badania i nie zdecydowala sie na badanie prywatne u pl gin wole nie myslec....

reklama
aleksiel no to masz kawał chłopa w środku. Gratuluję. Szkoda, że nie ułożył się główkowo. Coraz bardziej mnie przeraża angielska służba zdrowia z tymi ich metodami?

Beata93 super, że u Ciebie wszystko dobrze.

joanna_84 kciuki zaciśnięte

Ja bym chyba szału dostała jakbym w Anglii miała ciążę prowadzić. Jak ciąża przebiega książkowo to jest ok, ale jak coś się dzieje to kto zareaguje?? :szok:

Przypomniała mi się historyjka, którą mi dr opowiadała. Laska chodziła do lekarza w Pl i wg. lekarza prowadzącego ciąża przebiegała wzorowo, miała urodzić chłopaka. Przyjechała do szpitala ze skurczami, lekarz na IP zrobił usg i się jej pyta: "Dała mi pani jedną kartę ciąży, a druga gdzie" Dziewczyna zielona o co chodzi??? Lekarza mówi: "no drugiego dziecka, gdzie karta":szok: jakiego drugiego?? Przecież tylko jedno mam. Lekarz też w szoku......."ale ja tu widzę dwa serduszka, dwa brzuszki i dwie głowy" no i to dwie dziewczynki.

To jest dopiero cyrk.....płeć pomylić, ok to się może zdarzyć, ale dwóch dzieciaków na usg nie widzieć, szok.

W szpitalu przychodziły tłumy lekarzy i pielęgniarek....."o to Pani......"

Chyba bym zjechała na takie wiadomości przed samym porodem.

Ja właśnie czekam na wyniki badań mikrobiologicznych - trochę stres, bo nie wiem czy tam jakieś bakterie czy inne paskudy nie wyjdą.

A oto nasza Zuzanna :)

zuzia3.jpg

Załączniki

• zuzia2.jpg
    zuzia2.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 72
  • zuzia3.jpg
    zuzia3.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 108
reklama
Do góry