reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Paulinek, GBS to paciorkowiec kałowy, na którego obecność powinny przebadać się wszystkie kobiety po 36 tygodniu ciąży.

Deli trzymam kciuki za wyniki. Trzeba być dobrej myśli, w szpitalu jeszcze poleżysz, ale tylko po porodzie:)

reklama
ja nie wiem ;]
czy ja wiem ja urodziłam w sobote rano a w poniedziałek juz wyszłam rano zrobili tylko badania mlodej czy nie jest zarażona i to wsio :)

cześć Dziewczyny,
dzieki za kciukasy!!! Ja po wizycie u polskiej ginekolozki - szyjka zamknięta, rozejścia spojenia lonowego nie ma tylko nacisk (jest na to prosty test- jak latwiej chodzic do tylu to nacisk, jak do przodu to moze byc rozejscie) Mały ma uwaga 2600 g (+/- 300g) problem jest jeden... siedzi na tylku i biorąc pod uwagę rozmiary i to ze ma malo płynu prawie na 100 procent się nie przekreci.... Głupia angielska polozna jeszcze w poniedziałek mówiła mi że jest glowka do dołu... a wiem że leży tak samo o się nie przewrócił przez 2 dni. specjaliści.. dupke z glowka pomylić.... podobno mogą mnie próbować zmuszac do fizycznego obrotu dziecka lub porodu posladkowego, bo im taniej i lepsze statystyki- mam upierać się na cesarke.... Nastawiona byłam na naturalny poród ale cóż- najważniejsze że młody zdrowy ;)

A to profil Leonka (lewy gorny rog)
Zobacz załącznik 581162

Ostatnia edycja:
U mnie teżpo wizycie wszystko ok ile mały waży nie wiem bo nie robiłyśmy usg ale jak na 33 tydzien ponad 2 kg bedzie miał, tylko szyjkę mam miękką ale to tak mam przez całą ciąże najważniejsze że się nie skraca ;p.

aleksiel Anglicy całkiem inne mają podejście do ciężarnych moja mama rodziła jakieś 2 lata temu w Londynie to jedna z pielęgniarek pytała się mojej mamy dlaczego dziecko jest żółte , na to moja mama że no chyba żółtaczka może to być , masakra jakieś niedorozwoje ;//

reklama
aleksiel no to gratki z udanej wizyty, przynajmniej już możesz się przygotować na cc... swoją drogą robili Ci ostatnio USG? skąd położna wiedziała jak jest ułożony maluch...? I jak ułożenie można pomylić, szok :szok:

Bea również gratki że wszystko gra :)

Do góry