reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

ja po wizycie....
w sumie wszystko dobrze... szyjka zammknieta nadal 3cm.... ale młoda napiera na szyjke główka stąd mogą pojawiac sie skurcze :/
dostałam skierowanie na mnóstwo badań mam je wykonać 16 września a wizyta i usg 26 wrzesnia...
generalnie mnie nie pocieszył bo jak przy pierwszej ciąży wyszedł GBS to jest 90% szans że znów go mam :(((( no ale mam się nie martwic ...

reklama
Oskaa trzymam kciuki za wizytę

Dżaga super, że wszystko dobrze i szyjka ładnie trzyma. Badania też na pewno wyjdą dobre.

Dżaga ja też jestem nosicielem paciorkowca GBS, w pierwszej ciąży mi wyszedł wynik dodatni. Tym razem też zrobię badanie, ale pewnie nic się w tej kwestii nie zmieniło. Będzie dobrze!!!

Kamcia,Madziarenka wagą maluszków sie nie przejmujcie. Moj mały waży na dzień dzisiejszy 32,5tc 1730g i lekarz powiedział,że jest ok. Że jest mniejszy,ale miarowy. Jedno dziecko rodzi się z wagą 3kg, inne 4. Niema reguły,najważniejsze,żeby rosło proporcjonalnie.

Tosienka nie przejmuj się mniejszym brzuszkiem. Mój Filip ma brzuszek ok,ale kośc udową mniejszą,a głowe większą wiec każdy wymiar inny.

Aniula,Dżaga super,że wizyty ok. Ja też mam gbs zrobic na nastepna wizyte.

Ja po wizycie. Maluch rośnie proporcjonalnie więc niema się czym martwić. Mam podwyższone leukocyty w moczu więc mam brać urosept. Szyjka twarda,zamknieta. Następna wizyta 24.09.

Dżaga,aniula99 co do GBS to muszę Wam powiedzieć że ja przy pierwszej ciąży go miałam a przy drugiej już nie miałam go, a teraz się okaże jeśli oczywiście dotrwam do następnej wizyty, więc bądźcie dobrej myśli:)

Ja nie miałam GBS i mam nadzieję, że nadal nie mam...ale gdyby okazało się, że mam to poprosiłabym już teraz o antybiotyk..dla własnego spokoju. Moja koleżanka rodziła w sierpniu i mimo, że otrzymała antybiotyk na porodówce to i tak jej córeczka leżała tydzień z zapaleniem ucha i gardła...identyczną sytuację miała 4 lata temu przy synku. Są lekarze, którzy nie chcą dawać antybiotyku przed porodem, bo po co skoro na porodówce dostaje się...ale można poprosić i bez problemu przepisują ...później bywa różnie i można nie zdążyć ileś tam godzin przed porodem.

Takhisis no wlaśnie lekarze nie są za tym aby dawać antybiotyk wczesniej ze względu na to ze do dnia porodu moze byc nawrót... wiec niestety jak sie zacznie trzeba jechac do szpitala :/ a juz jak odejda wody to trzeba pędzic ... no moja córka sie nie zarazila całe szczęście i mam nadzieje ze teraz też tak bedzie.... a w ogóle że tego żadna z nas nie ma GBSa ...

przecież możesz wyprosić antybiotyk, a później przy porodzie nie przyznawać się, że brałaś i i tak dostaniesz (wtedy nie ma ryzyka, że poprzedni nie doleczył,a teraz nie dostaniesz):) Moja koleżanka tak zrobiła.
Ja właśnie poprzednio miałam tak, że najpierw wody odeszły...więc wolałabym nie ryzykować i nie czekać na ten antybiotyk. Czasami akcja porodowa rozwija się błyskawicznie i naprawdę można nie wyrobić się 4 godziny przed porodem.

reklama
hej hej :-)
Moja Klusunia Kochana waży 2384
laugh.gif
(przez 4 tygodnie przybrał 940). Ma duże policzki - pucuś, pokazał w końcu buziunie. No i o "swoim sprzęcie" też nie zapomniał - a jaak pochwalił się co tam między nogami
laugh.gif
Z dzidzią, ciążą, szyjką wszystko w porządku! U mamuni +1kg, no ale wychodzi na to, że to wszystko synuś
biggrin.gif
Kolejna wizyta za 3tyg i wtedy też mam wymaz GBS.
Tatuś po wizycie szczęśliwy :tak: i mówił "ale nasz synek przystojny po Tatusiu" :-D i "przez cały poród będę Cie trzymał za rękę i pomagał" :-)

agnieszkaala, dżaga super, ze wizyty udane :-)

Do góry