reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

aniula dobrze, ze na wizycie ok :-)
Beata jak nie masz podwyższonych leukocytów, to nie martw się bakteriami.
Ja mam dziś wizytę na 19:20.

reklama
no aj robilam posiew jakos w czerwcu to mocz byl jalowy to oznaczalo ze dobry ale mialam dalej bakterie i mialam przepisany duomox (masakra lek) , a leukocyty w moczy mam w normie tylko w morfologii podwyzszone i neutrofile i obnizone limfocyty i P-LCR .

Beata...na logikę, jak możesz brać antybiotyk skoro masz posiew jałowy...to na co bierzesz ten antybiotyk, na jakie bakterie skoro żadnych nie wyhodowano? Bakterie w badaniu ogólnym moczu mogą nie oznaczają, że masz infekcję...zwłaszcza,że leukocyty ok. Ja od 10 lat mam w każdym wyniku badania ogólnego bakterie w moczu...a to oznaczałoby, że mam ciągle stan zapalny...każdy internista powie Ci,że bez podwyższonych leukocytów bakterie w badaniu ogólnym moczu nie mają znaczenia. Mogą być podstawą do zlecenia posiewu, ale jeśli ten wychodzi jałowy to nie ma żadnego stanu zapalnego.

to po co mialam przepisany antybiotyk ;/ PRzed ciaza nigdy nie mialam zadnych bakteri w moczu nawet robiac zestaw badan w 4 tygodniu ciazy tez nie wykazalo nic, dopiero tak od 3 miesiaca jak sie zaczely to tak sie ciagna za mna wiec moze dlatego zlecony mialam antybiotyk

Beata..jest naprawdę kilka możliwości...źle się podmywasz przed pobraniem moczu, wycierasz się ręcznikiem, może niechcący dotknęłaś pojemnika, zakrętki, może laboratorium zanim otrzyma próbkę to za długo leży ona w punkcie pobrania... A wychodzą Ci pasemka śluzu?
Właśnie o to chodzi,że ja nie rozumiem po co miałaś antybiotyk skoro antybiotyk działa na konkretne szczepy bakterii...a u Ciebie ich nie wyhodowano.

Cześć wszystkim :)
Beata - ja też miałam pasma śluzu, bakterie i wszystko co tylko. Wystarczyło odpowiednie pobranie próbki: podmyć się, wysuszyć, zatkać tamponem wejście do pochwy. Co prawda bakterie są, ale śluzu już nie ma ;)

Dokładnie jak napisała Macdalenka...pasma śluzu pochodzą z pochwy,a to oznacza, że masz zanieczyszczony mocz bakteriami ze śluzu. Też tak miałam i ginekolog uświadomił mi, że pasma śluzu zawsze oznaczają źle pobrany mocz, bo nie ma prawa tam być czegoś co pochodzi z pochwy. Włóż przed pobraniem moczu tampon, podmyj się, wyschnij, pobierz próbkę, a zamiast licznych bakterii będziesz miała nieliczne, albo wcale.
Dziwię się lekarzowi, że wypisał antybiotyk...nie zauważył tych pasemek czy jak?

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi , podmywac zawsze sie podmywalam przed oddaniem moczu ale zeby tampon na chwile wsadzic nie pomyslalam. Teraz jestem troche przerazona tym ze byc moze mialam przepisany antybiotyk nie potrzebnie;/ Moją lekarke miałam za dobrą . No cóż ważne że z maleństwem jest dobrze, na przyszlej wizycie porozmawiam z moją lekarka.

Do góry