reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Madziarena jak dla mnie 2200 w 32 tc to bardzo ładnie waży
Ja akurat mam wizyte 32,5 zobaczę ile u mnei będzie, ale na pewno w tych granicach

Ostatnia edycja:
Kamcia Kuba urodził się w 33 tc z wagą 1840 g a teraz jest wzrostu swoich rówieśników. Taka może być uroda Małej. W końcu to kobietka to nie chce być za gruba ;)

Madziarena co ten Twój lekarz wygaduje?

kochane to juz leci 33 tydzien ... no dziwny nie ??? patrzy i patrzy i mówi : na kiedy ma Pani termin wg OM ja mówię, że na 20-go października a on pokręcił głową i mówi, że dzidzia będzie malutka ... no debil haha ale to jakiś w zastępstwie - kolejną wizytę mam 16-go i już będzie mój doktorek ;)

Ja po dzisiejszym usg zadowolona, wszystko jest ok. Mała waży 1800 i jest idealnie po środku na siatce i rozwija się bardzo dobrze. Ciężko było wszystko zmierzyć bo cały czas się ruszała. Postraszyła mnie trochę, bo podczas badania lekarz stwierdził żebym poszła się przejść na 10 min bo serce dziecka bije troszkę za szybko. Po powrocie było już ok, a lekarz mówił, że u maluszków w brzuszków tak już jest, że czasem przyspiesza im bicie serca i świadczy to o tym, że dziecko rozwija się dobrze i układ działa jak należy.

CZeść wieczorową porą wam , miałyście robione badanie na żółtaczke ? Jak tak to myślicie że antygen hbs-0,37 S/CO to dobrze czy zle ? dzisiaj odebralam wyniki a do lekarza ide dopiero w przyslzym tygodniu i zastanawia mnie wynik. Po za tym wyniki moczu znowu bakterie dość liczne ;/ ciągle mam te bakterie , może któraś z was się też z nimi boryka?

aniula super, że na wizycie wszystko ok. :-)

Beata Kamińska u mnie też ciągle problem z bakteriami w moczu, ale do tej pory żadnego antybiotyku nie miałam, tylko na to Urosept, albo Pro Uro. A po ogólnym badaniu moczu robiłaś posiew? Lekarz nie powinien bez posiewu przepisywać antybiotyku, bo nie wie tak naprawdę na jakie bakterie powinien Cię leczyć.

reklama
O bakteriach w moczu pisałam ostatni. Bakterie w moczu ogólnym nie świadczą o żadnej infekcji:) Także spokojnie. Ja teraz też miałam, od razu zrobiłam posiew i był ujemny. Zazwyczaj próbka moczu jest zanieczyszczona, źle pobrana, albo długo trzymana przed badaniem. Jeśli leukocyty są do 3 czy tam 5 to nic się nie dzieję.

Żółtaczkę badałam na początku i będę badać w 36 tyg znowu HCV, hiv i wr...ale u mnie na wynikach są normy.

Do góry