reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Rajani, będzie dobrze. Póki co trzeba zachować spokój, bo stres niewskazany przy ciąży, a zwłaszcza przy miękkiej szyjce. Odpoczywaj, życzę dużo spokoju. :*

Trzymam kciuki za pozostałe wizyty. Moja w przyszły poniedziałek. Jestem baaaardzo ciekawa, czy mój urwis znowu nie zmienił pozycji. W szpitalu był w umieszczeniu podłużnym główkowym. Ale dwa razy wcześniej potrafił zrobić fikołka i na USG u chrzestnego ustawić się pośladkowo...

Ja już po wizycie...Dzidzia wazy 1650 i jest ułożona główkowo. Do tego rozwija się książkowo. Szyjka zamknięta, ma 3.75 długości. Badanie ogólnie na plusie...lekarz był dobrego zdania. Ale niestety wyszły mi niewielkie skurcze na ktg i musiał mi przepisać fenoterol. I tak się podłamałam tym, że szok :-( jak to możliwe, że badanie wyszło idealnie a tu bam skurcze? ehhh :(

aleksiel super wieści :)
Rajani odpoczywaj w takim razie i wszystko będzie wporządku
ewelinkowska najważniejsze że z dzidzią ok, odpoczywaj ile możesz a leki na pewno złagodzą skurcze i będzie dobrze

ewelinkowska super, że dzidzia rozwija się jak należy i taka już duża. Skurczami się nie przejmuj, masz przepisane leki i wszystko będzie ok.

M-s bardzo Ci kibicuję &&&&&&&
Rajani ja też mam miękką szyjkę i jakoś wytrzymuję z nią już od 16 tyg ciąży, więc wcale nie musi przyspieszyć porodu jak będziesz o siebie dbać.
Ewelinkowska mam nadzieje że lekarz Cię uprzedził jak możesz się po Fenku czuć?? Będzie dobrze. Mała rozwija się prawidłowo a to najważniejsze.

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kkciuki za następne.

SonySony, do tej pory mialam wszystko ladnie zamknieta i twarda. Zaczela sie robic miekka ale doktorowa stwierdzila, ze to przez moja chorobe wiec wrecz musimy wytrzymac jeszcze 4-5 tygodni.

Hej dziewczyny!
ja juz tydzien w szpitalu i oby do przodu. Skurcze odpukac sie uspokoiły i tak sobie leze... Chętnie bym wróciła do domu i w domu polezala ale raczej juz nie ma szans. Małe fikaja i jakieś usg pewnie dopiero za tydzien wiec czekamy...

reklama
Dziewczyny ja już po dzisiejszym USG po raz kolejny lekarz potwierdził,że z pewnością w brzuszku chowa się synek :tak: więc mogę już śmiało zamawiać niebieską wyprawkę:-) mały dobrze się rozwija bez żadnych zastrzeżeń,widziałam na monitorze jak usteczka otwiera chyba chciał mi coś powiedzieć hehe:-D Młody waży 1903g więc już nie jest takim okruszkiem,płucka są już w pełni rozwinięte więc jakby co będzie w stanie samodzielnie oddychać,więc mogę spokojnie spać ;-)

Dziewczyny oby u was też wszystko grało i żebyśmy wszystkie urodziły zdrowe bobaski w terminie :tak:

Do góry