reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Rajani, będzie dobrze. Póki co trzeba zachować spokój, bo stres niewskazany przy ciąży, a zwłaszcza przy miękkiej szyjce. Odpoczywaj, życzę dużo spokoju. :*

Trzymam kciuki za pozostałe wizyty. Moja w przyszły poniedziałek. Jestem baaaardzo ciekawa, czy mój urwis znowu nie zmienił pozycji. W szpitalu był w umieszczeniu podłużnym główkowym. Ale dwa razy wcześniej potrafił zrobić fikołka i na USG u chrzestnego ustawić się pośladkowo...

Ja już po wizycie...Dzidzia wazy 1650 i jest ułożona główkowo. Do tego rozwija się książkowo. Szyjka zamknięta, ma 3.75 długości. Badanie ogólnie na plusie...lekarz był dobrego zdania. Ale niestety wyszły mi niewielkie skurcze na ktg i musiał mi przepisać fenoterol. I tak się podłamałam tym, że szok :-( jak to możliwe, że badanie wyszło idealnie a tu bam skurcze? ehhh :(

aleksiel super wieści :)
Rajani odpoczywaj w takim razie i wszystko będzie wporządku
ewelinkowska najważniejsze że z dzidzią ok, odpoczywaj ile możesz a leki na pewno złagodzą skurcze i będzie dobrze

ewelinkowska super, że dzidzia rozwija się jak należy i taka już duża. Skurczami się nie przejmuj, masz przepisane leki i wszystko będzie ok.

M-s bardzo Ci kibicuję &&&&&&&
Rajani ja też mam miękką szyjkę i jakoś wytrzymuję z nią już od 16 tyg ciąży, więc wcale nie musi przyspieszyć porodu jak będziesz o siebie dbać.
Ewelinkowska mam nadzieje że lekarz Cię uprzedził jak możesz się po Fenku czuć?? Będzie dobrze. Mała rozwija się prawidłowo a to najważniejsze.

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kkciuki za następne.

SonySony, do tej pory mialam wszystko ladnie zamknieta i twarda. Zaczela sie robic miekka ale doktorowa stwierdzila, ze to przez moja chorobe wiec wrecz musimy wytrzymac jeszcze 4-5 tygodni.

Hej dziewczyny!
ja juz tydzien w szpitalu i oby do przodu. Skurcze odpukac sie uspokoiły i tak sobie leze... Chętnie bym wróciła do domu i w domu polezala ale raczej juz nie ma szans. Małe fikaja i jakieś usg pewnie dopiero za tydzien wiec czekamy...

reklama
Dziewczyny ja już po dzisiejszym USG po raz kolejny lekarz potwierdził,że z pewnością w brzuszku chowa się synek :tak: więc mogę już śmiało zamawiać niebieską wyprawkę:-) mały dobrze się rozwija bez żadnych zastrzeżeń,widziałam na monitorze jak usteczka otwiera chyba chciał mi coś powiedzieć hehe:-D Młody waży 1903g więc już nie jest takim okruszkiem,płucka są już w pełni rozwinięte więc jakby co będzie w stanie samodzielnie oddychać,więc mogę spokojnie spać ;-)

Dziewczyny oby u was też wszystko grało i żebyśmy wszystkie urodziły zdrowe bobaski w terminie :tak:

Do góry