reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Takhisis kilka lat temu mialam podobnie jak Ty z oczami. Lekarze dawali kropelki, twierdzili ze to nadwrazliwosc spojowek,pozniej ze moze to alergia... Zaczelo sie od uczucia piasku pod powiekami. Myslalam ze cos mi wpadlo. Potem przekrwione bialka, mniej lub bardziej w zaleznosci od dnia, ropa najpierw w kacikach oczu a pozniej to juz po omacku rano szlam do lazienki i mokrym papierem toaletowym musialam najpierw rozpuscic ta rope na powiekach zeby móc oczy otworzyc. Choroba rozkręcala sie 2 miesiace. Hmmm... Zarazilam sie od kota ktorego leczylam chlamydia. Bo to byla taka kochana malutka koteczka, miala niecale 3 miesiace i oczy tak chore ze wygladaly na 2 czarne wrzody wystajace z czaszki. Po leczeniu trzeba bylo jej oba usunac bo zapadly sie do srodka a to grozilo zakazeniem mozgu. Nie umylam rak, pogrzebalam sobie w oku i taki efekt ze wywolalo to u mnie jaglice. Choroba 3 świata w środku polski :p

reklama
Myślę, że właśnie dlatego, że te bakterie w moczu nie muszą oznaczać nic złego, to dostaję tylko takie środki jak Urosept.
Takhisis ten posiew miałam właśnie robiony po skończeniu zażywania Uroseptu. Już nie pamiętam ile dokładnie czasu minęło, ale od skończenia Uroseptu do badania przynajmniej tydzień. Chodziło o to, żebym niepotrzebnie nie musiała zażywać antybiotyków, jeśli Urosept by pomógł.

szczęściara hm...ale Ty straszysz tą chlamydią. Te objawy, które opisujesz pasują tak naprawdę do każdego bakteryjnego zapalenia spojówek. Ja miałam taki stan w listopadzie ubiegłego roku i przeszło po lekach. Teraz podobnie było w maju, z tym że nawet po kroplach stan się strasznie pogorszył i oczy bardzo bolały. W sumie przeszła mi wtedy przez myśl chlamydia...zdiagnozowano niby wirusowe zapalenie oczu i gardła. Z jednej strony pewności mieć nie można, bo w zarówno w przypadku wirusowego jak i chlamydiowego zapalenia oczu w worku spojówkowym pojawią się grudki..więc 50 na 50. Jednak za wirusem przemawia fakt, że mój syn kilka dni wcześniej miał właśnie wirusowe zapalenie gardła...on wyzdrowiał a ja dostałam zapalenia gardła i spojówek. Druga kwestia jest taka, że jak pojechałam nad morze dolegliwości związane z oczami prawie całkowicie ustąpiły, wróciły ze zdwojoną siłą po powrocie do Wrocławia. No i te wyniki krwi...

Cześć!
ja dzis miałam robione badanie i usg. Usg pokazało ze jedna mała ma 2100 a druga 1700z groszem. Wiec mniejsza goni większa i mam nadzieje ze przez ten czas co został obie bedą miec przeszło 2kg. Jesli chodzi o mnie to szyjka krociutka i rozwarcie na 2,5cm:/ troche mnie to rozwarcie przeraża ale mam nadzieje ze sie utrzyma i nie bedzie postępować i jeszcze troche pobede w 3paku.

Dziewczyny chciałam zapytać jak tam u was z wymiarami i wagą bobasów? Bo się obawiam a wręcz boję,że mój syn będzie spory :baffled: Sprawdzałam w książeczce zdrowia mojej córy i ona jak się urodziła miala obwód główki 33cm a mój bobo z brzuszka ma już 30cm. Wydaje mi się ,że już główka tak nie rosnie tylko masy bobas nabiera,ale i tak się boję,że będzie mial ze 4kg bo już teraz w 32tyg ciąży waży 1900g. Może panikuję ale po prostu obawiam się,że przy większym dziecku nie dam rady przy porodzie bo juz przy córce myślałam ,ze nie dam rady a nie byla wielka tylko taka normalna,a chlopcy podobno się rodzą więksi.

32 tydzień ciąży | parenting.pl a więc waga w 32tc 1900g to idealna waga :) a HC wychodzi prawie 30cm więc idealnie rośnie Twój synek
u nas w 30tc 26cm miała główka i podobnie jak u pierwszej córki ;] wiec główka raczej juz tak bardzo nie rośnie :) a urodzila sie 32cm :)

EDIT:

Natalie trzymam mocno &&&&&&& abyście wytrzymaly jeszcze kilka tygodni !!!

Ostatnia edycja:
nnatalie 3maj się ! już tak nie wiele ci zostało, obyś wytrzymała jak najdłużej
moja w 27 tc ważyła 1300g czyli duuuża ale mam podwyższony cukier, teraz już go unikam jak ognia i liczę że mała tak szybko nie będzie przybierać na wadze

reklama
Natalie, rozwarcie nie jest takie malusie ale trzymam kciuki by nie postepowalo i wytrzymaj chociaz do 36 tygodnia, tego Ci zycze. A malutkie napewno beda wazyly ponad 2 kg znaczy ta druga :)

Do góry