reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
byłam u lekarza dostałam zwolnienie...
ale mam brać nospe do wizyty czyli do 20czerwca regularnie... magnez 3 razy dziennie.. odpoczywać , ni enosic itd... wszystko przez to twardnienie brzucha :(

Dżaga, ja miałam podobnie z brzuchem (macica była napięta przez sforsowanie się i dźwiganie książek), zwolnienie mam już totalne, nakaz odpoczynku, leżenia plackiem, 3x magnez, czasem nospę, brałam też luteinę. Wszystko będzie dobrze, wiem to po sobie, tylko duuużo odpoczywaj i powdychaj też świeżego powietrza. :)

Dżaga ja mam magnezx3, nospax3 i też odpoczynek, zero dźwigania damy radę. Grunt że dzieciaczki zdrowo rosną :-)

w pierwszej ciazy tez tak miałam ale magnez i nospa działały... a teraz mam młoda i ciezko jest lezec i nic nie robić o_O samo sie nic nie zrobi

a juz slysze ze ja z córa na dwor nie wychodze.. najgorsze ze babka meza chodzi i gada a ja sie od innych dowiaduje :/ tylko przy dziecku zawsze jest coś do zrobienia tym bardziej jak sie ma 120m2 ;/ a jeszcze ugotować poprasowac wyprać EHH

Dżaga u mnie na szczęście nikt nic nie mówi (w pierwszej ciąży tylko witaminki łykałam), ale fakt ogarnąć mieszkanie 84m + dziecko to już się nie da odpoczywać tak jak pierwszym razem. No nic trzeba dupcię spiąć i do przodu.

Dżaga [FONT=&quot]to możemy sobie podać rękę z tym twardnieniem brzucha. U mnie też było ok. po magnezie, dopóki się nie przeciążyłam przez tych ostatnich kilka dni. Jednak opieka nad dzieckiem daje swoje.[/FONT]..

Paulinek z córką lekarz na pierwszym genetycznym mówił że córka, i jest córka. Teraz mówił że chyba raczej syn, i potwierdziło się na poniedziałkowym usg że syn- wywalił klejnoty bezwstydnik jeden ;)

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków, to najwazniejsze!! Jedno mnie niepokoi- gdzie tu równowaga, co? Będzie facetów od groma a dziewczynek co kot napłakał :)

Dziewczyny a co do tego twardnienia to ja sobie to tłumaczę, że dobrze się dzieje :) Tzn skoro ona się tak intensywnie ćwiczy to poród będzie błyskawiczny ;)

reklama
Do góry