reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla malucha i mamy :-)

reklama
:-)

Załączniki

• 1460186181231.jpg
    1460186181231.jpg
    40,9 KB · Wyświetleń: 108
Ja pieluchowalam od poczatku do końca, miałam 90 flaneli i ok 20-30 tetry, było w sam raz. Byłam podjarana że będę mamą i nakupilam ciuszków, dlatego odradzam 56 sprzedałam wszystko nowe, młody urodził się 62cm, w szpitalu jak wychodziłem wciskalam go w kombinezon 62, Salowa się śmiała a ja mowie "Pani Dobrze że z wielkością zrobił mi psikusa a nie z płcią." Później sprzedałam po dwa wory 62 itd zostawiłam z każdego rozmiaru po pół worka, starczy mi to w przypadku chłopca a jak będzie dziewczyna kupię w trakcie. Jedyne na co się napalam to na wózek.
Nie kupujcie dziewczyny, sporo pewnie małych rozmiarow dostaniecie. Mi też tak mówili ale ja kupowałam, kupowałam, niby głupota, ale czasem mamą zostaje się raz.

@Tola81 dobrze przeczytałam
.. 90 flaneli???? ja tylko 3 :) kilka tetrowek do położenia po karmieniu a na pupcie tylko pampki :) ubranka powolutku będę kompletowac ale zdecydowanie inaczej do tego podejdę niż poprzednio bo sprzedałam cały karton nieużywany rzeczy dla noworodka za grosze

Ja miałm około 20 flanelowych a tetrowych wcale nie używałam. dzieci mają bardzo wrażliwą skórę i flanela je podrażniała.

Właśnie ja postanowiłam doinwestowac teraz w flanelki. Mam trochę tetrowych po córce, u nas sporo ulewala wiec się przydały

Ech te zakupy to będzie dla mnie wyzwanie :-) dam listę tym co już teraz mówią, że kupię co będę chciała więc trochę tego rozdzielę :-) rodzice kasę już zbierają, moja babcia więc będą mieli na co wydać he hd :-) :-)

Napisane na ALE-L21 w Forum BabyBoom

Ja pieluchowalam flanelą, więc ponad 100 pieluch było akurat, nigdy mi nie brakło, oczywiście raz dziennie trzeba prac, jak przepierzesz flaneli z dwa razy to są minusie, lepsze od tetry. Poza tym jedna flanela to trzy bardzo dobre tetry, więcej złapią siusków. :-)

reklama
Do góry