reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA

Dziewczyny reczniki kapielowe kupujecie jakies specjalne dla dzidz? czy wykorzystacie posiadane lub nowe zwykle tylko wyprane w proszku dla bobasa?

Jeszcze mam pytanie o Tantum Rose - wystepuje tylko w szaszetkach czy jest tez zel do higieny intymnej?

reklama
no ja akurat nie kupuje specjalnie nowych reczników dla dzidzi.....wypiore w proszku pożądnie ręczniki które posiadam juz na stanie własnym i tyle... :)

Ja też nie kupuje specjalnych. Akurat dostalam w prezencie takie ladne kremowe i przeznaczam je dla Maciusia. Czasem myślę jednak, że takie specjalne dla malucha są kwadratowe i mogą być lepsze do zawijania niż standardowe prostokątne.

ja kupię z kapturkiem :-) i dodatkowo pewnie pieluszki tetrowe sie przydadzą

ja kupuje jeden z kapturkiem i mam jeszcze dwa zwykle tylko wieksze i mieciutkie, co do tantum rosa to ja uzywam czesto i zawsze w plynie i nie slyszalam o innej postaci, ale moze???

Slyszalam tylko o wersji w saszetkach, ktora rozpuszcza sie w wodzie. ale zaraz ide do apteki - przy okazji zapytam.

ja kupuje dla Gabi reczniczki nowe, jakies 2szt, Tymcio tez mial nowe z kapturkiem, swietna sprawa bo glowka byla caly czas nakryta a ja moglam malego nasmarowac, zapieluszkowac itd
teraz uzywa doroslych recznikow bo tamte sa juz za malutkie no i sprane

Ja tez kupilam jeden z kapturkiem, zeby glowka przykryta byla, a reszte to mysle, ze wlasnie pieluszki czy jakis inny reczniczek.
Mamuski, a co myslicie o teorii, zeby jak najszybciej zaczac przyzwyczajac dziecko do prania jego ciuszkow w proszkach "doroslych". Nie wiem, troche mi sie to kontrowersyjne wydaje, ale slyszalam, ze podobno zapobiega to pozniejszym alergiom. Nie wiem na ile to dziala w ta a na ile w odwrotna strone?
Poki co musze chyba sobie jakis niemowlecy proszek sprawic :)

Martuska ja mysle, ze na poczatek lepiej wszystkie ciuszki poprac w niemowlecym a potem pare ciuszkow mozna bedzie wyprobowac za jakis czas.

reklama
ja Tymcia ciuszki w doroslych proszkach zaczelam prac po roku..i na poczatku pralam tylko te wierzchnie czyli sweterki, spodenki, kurtki... a do spania i takie koszulinki przy cialku stopniowo i obserwowalam skore czy nie wystapila jakas reakcia alergiczna

Do góry