reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA

Dziewczyny reczniki kapielowe kupujecie jakies specjalne dla dzidz? czy wykorzystacie posiadane lub nowe zwykle tylko wyprane w proszku dla bobasa?

Jeszcze mam pytanie o Tantum Rose - wystepuje tylko w szaszetkach czy jest tez zel do higieny intymnej?

reklama
no ja akurat nie kupuje specjalnie nowych reczników dla dzidzi.....wypiore w proszku pożądnie ręczniki które posiadam juz na stanie własnym i tyle... :)

Ja też nie kupuje specjalnych. Akurat dostalam w prezencie takie ladne kremowe i przeznaczam je dla Maciusia. Czasem myślę jednak, że takie specjalne dla malucha są kwadratowe i mogą być lepsze do zawijania niż standardowe prostokątne.

ja kupię z kapturkiem :-) i dodatkowo pewnie pieluszki tetrowe sie przydadzą

ja kupuje jeden z kapturkiem i mam jeszcze dwa zwykle tylko wieksze i mieciutkie, co do tantum rosa to ja uzywam czesto i zawsze w plynie i nie slyszalam o innej postaci, ale moze???

Slyszalam tylko o wersji w saszetkach, ktora rozpuszcza sie w wodzie. ale zaraz ide do apteki - przy okazji zapytam.

ja kupuje dla Gabi reczniczki nowe, jakies 2szt, Tymcio tez mial nowe z kapturkiem, swietna sprawa bo glowka byla caly czas nakryta a ja moglam malego nasmarowac, zapieluszkowac itd
teraz uzywa doroslych recznikow bo tamte sa juz za malutkie no i sprane

Ja tez kupilam jeden z kapturkiem, zeby glowka przykryta byla, a reszte to mysle, ze wlasnie pieluszki czy jakis inny reczniczek.
Mamuski, a co myslicie o teorii, zeby jak najszybciej zaczac przyzwyczajac dziecko do prania jego ciuszkow w proszkach "doroslych". Nie wiem, troche mi sie to kontrowersyjne wydaje, ale slyszalam, ze podobno zapobiega to pozniejszym alergiom. Nie wiem na ile to dziala w ta a na ile w odwrotna strone?
Poki co musze chyba sobie jakis niemowlecy proszek sprawic :)

Martuska ja mysle, ze na poczatek lepiej wszystkie ciuszki poprac w niemowlecym a potem pare ciuszkow mozna bedzie wyprobowac za jakis czas.

reklama
ja Tymcia ciuszki w doroslych proszkach zaczelam prac po roku..i na poczatku pralam tylko te wierzchnie czyli sweterki, spodenki, kurtki... a do spania i takie koszulinki przy cialku stopniowo i obserwowalam skore czy nie wystapila jakas reakcia alergiczna

Do góry