reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA

reklama
Kasiu wiele z tych rzeczy które ja wybrałam ma swoje tańsze odpowiedniki!!! ale ja zdecydowałam sie włąsnei na te konkretne ceny i rzeczy stad moja lista jest bardzo subiektywna...

Wiesz co Asiolek mimo to jedną rzecz kupię taniej, a drugą drożej więc i tak prawie na to samo wyjdzie, taki maleńki maluszek a tyle trzeba kupić żebu mu dogodzić i żeby się zdrowo chował :D

aha Laktator avent isis i zestaw startowy avent zawierają w sumie:
Zestaw do laktatora zawiera :
- laktator AVENT ISIS wyposażony w nakładkę masującą
- podstawka / osłona
- 2 butelki AVENT 125 ml do przechowywania pokarmu
- 2 smoczki MINI do butelek AVENT
- 1 sterylny pojemnik podróżny na smoczek
- 2 dyski uszczelniające (zmieniają butelkę w pojemnik do przechowywania pokarmu)
W zestawie startowym znajdują się :
- 2 butelki AVENT 260ml ze smoczkiem MINI
- 2 butelki AVENT 125ml ze smoczkiem MINI
- 2 smoczki do butelki MINI
- 1 smoczek do uspokajania (0-3m)
- szczotka do czyszczenia butelek
38 pozycja na liscie zakupów to zterylizator mikrofalowy również Aventu cena 106,00zł
W SKŁAD ZESTAWU do sterylizatora WCHODZĄ:
- sterylizator mikrofalowy
- 2 butelki AVENT 260 ml
- 2 smoczki o przepływie wolnym
- koszyk do laktatora
39 pozycja to podgrzewacz również Aventu (jakoś mi sie ta fiorma spodobała) cena 139,00 zł
ZESTAW ZAWIERA:
- podgrzewacz AVENT
- 1 pojemnik AVENT do przechowywania lub podgrzewania pokarmu 125 ml
- łyżeczkę AVENT do karmienia

40 wanienka
ze stelazem 160 zł
mała wanienka plastikowa 20 zł
duża wanienka plastikowa 30 zł
komoda kąpielowa (wanienka + przewijak + komoda 3w1) 200 zł

oto komentarz doświdczonej mamy na asiołkową wyprawke:
1. pieluch tetrowych 30 Wink - idą jak woda, ulewanie, na przewijak, do lekarza (np na wage) (no i później do wycierania dzioba np. podczas wcinania marchewki)
2. bardzo gorąco polecam linomag w maści zamiast sudocremu (zuźkowa dupka nie miała jeszcze ani 1 krostki), a sudocrem dobrze działa na odpieluszkowe zapalenie skóry (profilaktycznie sie niezbyt sprawdza bo starą maść trudno odczyścić z pachwinek), linomag super się spiera można nim też natłuszczać suchą skórkę.
3. rożki jeżeli usztywniane to koniecznie sprawdź czy wkład się wyjmuje.
4. ja mroziłam lub przetrzymywałam pokarm w jałowych pojemniczkach na mocz Wink też się sprawdzają (pisałam daty na kubkach markerem i do zamrażałam)

dziewczyny a ja nadal chcialabym wytrwac w postanowieniu ze moja dzidzia bedzie sama spala w lozeczku a my z mezusiem w tym samym pokoju tylko w lozku i jakby co to bede wstawac, zobaczymy jak to sie okaze w praktyce ;D

ja planuję na początek kołyske albo łóżeczko wiklinowe na kółkach. Da sie to wszystko postawić blisko łóżka:-) mam nadzieje ze to na początek wystarczy - nie chciałabym aby dzidzia spała z nami...

reklama
Do góry