reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA

reklama
Kasiu wiele z tych rzeczy które ja wybrałam ma swoje tańsze odpowiedniki!!! ale ja zdecydowałam sie włąsnei na te konkretne ceny i rzeczy stad moja lista jest bardzo subiektywna...

Wiesz co Asiolek mimo to jedną rzecz kupię taniej, a drugą drożej więc i tak prawie na to samo wyjdzie, taki maleńki maluszek a tyle trzeba kupić żebu mu dogodzić i żeby się zdrowo chował :D

aha Laktator avent isis i zestaw startowy avent zawierają w sumie:
Zestaw do laktatora zawiera :
- laktator AVENT ISIS wyposażony w nakładkę masującą
- podstawka / osłona
- 2 butelki AVENT 125 ml do przechowywania pokarmu
- 2 smoczki MINI do butelek AVENT
- 1 sterylny pojemnik podróżny na smoczek
- 2 dyski uszczelniające (zmieniają butelkę w pojemnik do przechowywania pokarmu)
W zestawie startowym znajdują się :
- 2 butelki AVENT 260ml ze smoczkiem MINI
- 2 butelki AVENT 125ml ze smoczkiem MINI
- 2 smoczki do butelki MINI
- 1 smoczek do uspokajania (0-3m)
- szczotka do czyszczenia butelek
38 pozycja na liscie zakupów to zterylizator mikrofalowy również Aventu cena 106,00zł
W SKŁAD ZESTAWU do sterylizatora WCHODZĄ:
- sterylizator mikrofalowy
- 2 butelki AVENT 260 ml
- 2 smoczki o przepływie wolnym
- koszyk do laktatora
39 pozycja to podgrzewacz również Aventu (jakoś mi sie ta fiorma spodobała) cena 139,00 zł
ZESTAW ZAWIERA:
- podgrzewacz AVENT
- 1 pojemnik AVENT do przechowywania lub podgrzewania pokarmu 125 ml
- łyżeczkę AVENT do karmienia

40 wanienka
ze stelazem 160 zł
mała wanienka plastikowa 20 zł
duża wanienka plastikowa 30 zł
komoda kąpielowa (wanienka + przewijak + komoda 3w1) 200 zł

oto komentarz doświdczonej mamy na asiołkową wyprawke:
1. pieluch tetrowych 30 Wink - idą jak woda, ulewanie, na przewijak, do lekarza (np na wage) (no i później do wycierania dzioba np. podczas wcinania marchewki)
2. bardzo gorąco polecam linomag w maści zamiast sudocremu (zuźkowa dupka nie miała jeszcze ani 1 krostki), a sudocrem dobrze działa na odpieluszkowe zapalenie skóry (profilaktycznie sie niezbyt sprawdza bo starą maść trudno odczyścić z pachwinek), linomag super się spiera można nim też natłuszczać suchą skórkę.
3. rożki jeżeli usztywniane to koniecznie sprawdź czy wkład się wyjmuje.
4. ja mroziłam lub przetrzymywałam pokarm w jałowych pojemniczkach na mocz Wink też się sprawdzają (pisałam daty na kubkach markerem i do zamrażałam)

dziewczyny a ja nadal chcialabym wytrwac w postanowieniu ze moja dzidzia bedzie sama spala w lozeczku a my z mezusiem w tym samym pokoju tylko w lozku i jakby co to bede wstawac, zobaczymy jak to sie okaze w praktyce ;D

ja planuję na początek kołyske albo łóżeczko wiklinowe na kółkach. Da sie to wszystko postawić blisko łóżka:-) mam nadzieje ze to na początek wystarczy - nie chciałabym aby dzidzia spała z nami...

reklama
Do góry