reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakasuję rękawy i odkładam koronę, czyli moderacja w czasach COVID -19

Punkt 1 i 2 jak najbardziej [emoji6] angielski znam, ale niestety przy dwóch małych bąbelkach czasu brak...
W pozostałych punktach nie pomogę, bo nie znam takich osób

reklama
UWAGA
Dziewczyny będę dopisywać w pierwszym poście wszystko, żeby nie pogubić. Teraz polecą informacje jakie spotkania online będziemy robić ze specjalistami z różnych dziedzin. Poproszę spójrzcie i zastanówcie się jakie macie pytania lub jakie pytania mogą mieć dziewczyny. Do dyspozycji mamy na cito:

1. położną i doradczynię laktacyjną
2. pediatrę
3. ginekologa położnika
4. logopedkę
5. fizjoperapeutkę dziecięcą
6. fizjoterapeutkę uroginekologiczną

I jeszcze jedna prośba: Potrzebuję jeszcze 50 zgłoszeń do konkursu Link do: Konkurs. Hania Humorek jest mistrzynią Humorków. Czy twoje dziecko również? Uratujecie mnie? Nie wpadło mi do głowy, że on jest trudny ;)

Ja bym miała pytanie do fizjoterapety jakie ćwiczenia wykonywać z 4 letnim dzieckiem na "krzywienie lewej nogi przy chodzeniu" -nóżka ucieka do środka.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja mam pytanie do położnej i doradcy laktacyjnego: jak radzić sobie z refluksem u niemowlaka KP, który już na widok piersi wpada w histerię? Czy przy nasilonym refluksie możliwe jest karmienie piersią?

Drugie pytanie do pediatry - czy w zaistniałej sytuacji (przy zachowaniu zasad kwarantanny i nieutrzymywaniu z nikim kontaktów) warto nalegać na szczepienie dziecka? Kiedy to będzie bezpieczne? Syn ma 3 miesiące, nie zdążyliśmy się zaszczepić na nic poza pierwszym szczepieniem w szpitalu.

W sprawie Hani Humorek nie pomogę, moje bąki nie są w wieku szkolnym :-(

Myślę, że w dzisiejszych czasach pojawia się dużo wątpliwości dotyczących przebiegu ciąży. Tak więc pytanie do ginekologa-położnika, jak zachowywać się w sytuacji odwoływania lub przekładania wizyt ginekologicznych (zamknięte przychodnie, lekarz w kwarantannie) a także czy organicznie ich liczby powinno nas niepokoić, czy jest to wręcz wskazane?
Czy takie samo powinno być podejście osób zdrowych, jak i zdiagnozowanych w kierunku cukrzycy, chorób tarczycy itp.?

Od dłuższego czasu czekałam na wizytę u fizjoterapeuty uroginekologicznego, niestety wizyta odwołana, więc nie wiem, kiedy będzie :(

Mam więc pytanie, czy są jakieś ćwiczenia na wzmocnienie mięśni dna miednicy po porodzie sn, które można wykonywać w domu samodzielnie, jeszcze przed wizytą. Tzn jakieś ćwiczenia, które są "bezpieczne" i sobie nie zaszkodzimy wykonując je samodzielnie.

Kochane udostępnijcie w waszych działach. Poślę jeszcze newsletter :)

Kochane udostępnijcie w waszych działach. Poślę jeszcze newsletter :)

Poszło do dwóch grup

reklama
Do góry