reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA

reklama
Witam.A co myślicie dziewczyny o wanience Brevi z przewijakiem,takiej ze stelażem na wannę?Są 2 rodzaje Timmy i Bagnotime,ale narazie jeszcze nie zorientowałam się jaka jest między nimi różnica.

Jestem na bieżąco z wieloma sklepami internetowymi (przez ostatnie 2 m-ce szukałam fajnego wózka) ale takich cudnych kołdereczek u nas nie widziałam.
Podejrzewam, że łatwiej byłoby Ci znaleźć ciekawy materiał i poprosić przyszłą babcię o prezencik dla wnuka.

A propos wyprawki, to my dni po dlugim weekendzie wzielismy sobie wolne, aby pomalowac pokoik dla dziecka i wyszykowac juz wszystko tak, aby czekalo na nasza Rozyczke. Mebelki wyszly nawet fajnie, ale sciany - O MY GOD!!!! - farba zaczela odlazic razem z tynkiem!!!! Po zeskrobaniu i ponownym pomalowaniu powtorka z rozrywki :/ Macie pojecie, jak sie mozna wsciec???? 4 dni pracy i siedzimy w odrapanym, odrazajacym pokoju, a mialo byc tak pieknie.....

Jutro przychodzi specjalista i zabiera sie za kladzenie gladzi gipsowej. Koszt remontu urosl z 500 do ponad 1000 zl :(

No to rzeczywiście można się wkurzyć. Ale jak połozycie gładzie to będzie jeszcze ładniej i na pewno będziecie zadowoleni.

U nas jak tynki kładli w domu to przyczepialiśmy się do każdej ryski a jak wróciłam do mieszkania w bloku i zobaczyłam jakie mam ścieany to sobie pomyślałam że chyba sie wygłupiłam przed tymi robotnikami.

chętnie bym też pomalowała pokój ale z powodu wilgoci która wyszła w drugim pokoju w naszym nowym mieszkaniu czeka nas przeprowadzka w ciągu miesiąca :mad: administracja da nam mieszkanko zastępcze do czasu usunięcia usterek
i jak tu się szykowac na przyjście dzidzi :(
normalnie skrzydła opadają więc narazie zajęłam się ciuszkami i robieniem listy niezbędnych rzeczy

reklama
Robie dziś liste z cennikiem :-) sprawdzam w necie :-) ceny i wpisuje :-)
1 Pieluchy jednorazowe 3 x 25 zł = 75,00 zł
2 Pieluchy flanelowe szt. 4 5 zł x 4 = 20,00 zł
3 Pieluchy tetrowe szt. 20 2 zł x 20 = 40,00 zł
4 Laktator Avent Isis 150,00 zł
5 Zestaw startowy Avent 80,00 zł
6 Wkładki laktacyjne 32,00 zł
7 Oliwka 13,00 zł
8 Mydełko 3,00 zł
9 Nożyczki do paznokci 9,00 zł
10 Frida 13,00 zł
11 Biustonosze do karmienia szt.2 80,00 zł
12 Majtki jednorazowe szt.10 10,00 zł