reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA

ja osobiscie to trace rachube co jest potrzbne dziecku a co nie, tym bardziej że kompletnie nie mam doświadczenia

czuje, że reklamy strasznie wzbudzają w nas potrzebę kupowania towarów bez których można się obejść
nie to że są nieużyteczne - np. mata edukacyjna jest fajnym pomyslem, ale jak sie ma malo pieniedzy i duzo wydatkow trzeba podejsc do kwestii wyprawki selektywnie
postanowilam zdac sie na wlasna intuicje i obecnie kupuje to, co jest wg mnie niezbędne, a potem najwyzej dokupi sie resztę
tym sposobem z listy wykreslilam m.in. leżaczek, matę edukacyjną, baldachim, niektóre ubranka [latem jest przecież cieplutko], itd...

a czy wiecie jaka jest różnica między zastosowaniem sterylizatora a wygotowaniem butelek? Chodzi mi o to czy jest jakaś różnica w jakości sterylizacji i pracochlonnosci

reklama
hej dziewczyny !
gazelaczku - masz racje - teraz trzeba kupowac niezbedne rzeczy a jak sie dzidzius urodzi to ewentualnie dokupi sie reszte. Aha! uwazajcie na termometr kapielowy i nozyczki do pazn. Canpola - ja przynajmniej nie jestem nimi zachwycona; termometr juz sie rozlecial /a i tak zdajemy sie na łokiec /, nozyczki sa jakies takie niedopracowane.........................nie chce tu generalizowac, bo moze trafilam na kiepskie sztuki.......

ale do rzeczy - nie wiecie gdzie mozna kupic jakies szablony do malowania fajnych rzeczy na scianie w dziecinnym pokoiku

Ja chyba widzialam takie szablony w Castoramie. Ale można tez samemu zrobic z tektury. No i w sklepie internetowym Merlin widzialam różne naklejki na ściane [ja kupuje fosforyzujące gwiazdki]. Są też jakiś inne ozdoby.

Hej....ja właściwie do Gazelaczka...mam pytanie czy kupiłaś ..może te świecące gwiazdki z MERLINA??? Bo ja się właśnie zastanawiam i chciałabym wiedzieć czy ich jest w miare dużo...bo na zdjęciu są dwa arkusze...(wszystko w "kupie) i jakoś tak nie mam rozeznania...
Pozdrawiam wszystkie lipcóweczki...

no nie... na razie to sobie tylko zglądam po necie co ciekawego, hi hi
a takie gwiazdki bardzo mi sie spodobaly i chcialam je nakleić na suficie :)

Rozumiem....hihi ja też jeszcze sobie pooglądam...bo coś na ścienę bym chciała poprzyklejać...no w ostateczności sama się pobawie w wycinanie zwięrzątek z kolorowego papieru...heheh :p

Gazelaczku! ja mam takie gwiazdki na suficie...w bliskim sasiedztwie lampy swieca ale te dalej ponaklejane... slabiutko...
poza tym od czasu do czasu zdarza im sie spadac :p na co musze zwracac uwage, bo Tymcio jest pierwszy do zjedzenia takiej gwiazdki

a czy takich szablonow nie ma przypadkiem tez w ikea?

gazelaczku dzieki za namiary na ten sklep - wypatrzyłam sobie borda fajoskiego i miare wzrostu do kompletu ;D bedziemy zamawiac.
A w Ikei na stronce nie znalazłam takich rzeczy, na wyprawe do sklepu predko sie nie wybiore............ :p

co do termometrów do kąpieli to moja siostra przy pierwszym bobasie trzy sprawdziła i każdy innaczej pokazywał więc najlepiej i najpewniej na łokieć.

reklama
Dziewczyny w Castoramie na pewno mają takiie szablony.
Ale ja mam inny pomysł. Można kupić takie kolorowe paski z tapety i je ponaklejać w całości, albo powicinać te elementy które chcemy i przykleić na ścianę zwykłym klejem do tapet.

Wygląda to bardzo fajnie(takie połączenie tapety i farby) i wybór takich pasków jest olbrzymi. :)Są też paski z tapety fosforyzującej. ;)

Do góry