reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA

ja osobiscie to trace rachube co jest potrzbne dziecku a co nie, tym bardziej że kompletnie nie mam doświadczenia

czuje, że reklamy strasznie wzbudzają w nas potrzebę kupowania towarów bez których można się obejść
nie to że są nieużyteczne - np. mata edukacyjna jest fajnym pomyslem, ale jak sie ma malo pieniedzy i duzo wydatkow trzeba podejsc do kwestii wyprawki selektywnie
postanowilam zdac sie na wlasna intuicje i obecnie kupuje to, co jest wg mnie niezbędne, a potem najwyzej dokupi sie resztę
tym sposobem z listy wykreslilam m.in. leżaczek, matę edukacyjną, baldachim, niektóre ubranka [latem jest przecież cieplutko], itd...

a czy wiecie jaka jest różnica między zastosowaniem sterylizatora a wygotowaniem butelek? Chodzi mi o to czy jest jakaś różnica w jakości sterylizacji i pracochlonnosci

reklama
hej dziewczyny !
gazelaczku - masz racje - teraz trzeba kupowac niezbedne rzeczy a jak sie dzidzius urodzi to ewentualnie dokupi sie reszte. Aha! uwazajcie na termometr kapielowy i nozyczki do pazn. Canpola - ja przynajmniej nie jestem nimi zachwycona; termometr juz sie rozlecial /a i tak zdajemy sie na łokiec /, nozyczki sa jakies takie niedopracowane.........................nie chce tu generalizowac, bo moze trafilam na kiepskie sztuki.......

ale do rzeczy - nie wiecie gdzie mozna kupic jakies szablony do malowania fajnych rzeczy na scianie w dziecinnym pokoiku

Ja chyba widzialam takie szablony w Castoramie. Ale można tez samemu zrobic z tektury. No i w sklepie internetowym Merlin widzialam różne naklejki na ściane [ja kupuje fosforyzujące gwiazdki]. Są też jakiś inne ozdoby.

Hej....ja właściwie do Gazelaczka...mam pytanie czy kupiłaś ..może te świecące gwiazdki z MERLINA??? Bo ja się właśnie zastanawiam i chciałabym wiedzieć czy ich jest w miare dużo...bo na zdjęciu są dwa arkusze...(wszystko w "kupie) i jakoś tak nie mam rozeznania...
Pozdrawiam wszystkie lipcóweczki...

no nie... na razie to sobie tylko zglądam po necie co ciekawego, hi hi
a takie gwiazdki bardzo mi sie spodobaly i chcialam je nakleić na suficie :)

Rozumiem....hihi ja też jeszcze sobie pooglądam...bo coś na ścienę bym chciała poprzyklejać...no w ostateczności sama się pobawie w wycinanie zwięrzątek z kolorowego papieru...heheh :p

Gazelaczku! ja mam takie gwiazdki na suficie...w bliskim sasiedztwie lampy swieca ale te dalej ponaklejane... slabiutko...
poza tym od czasu do czasu zdarza im sie spadac :p na co musze zwracac uwage, bo Tymcio jest pierwszy do zjedzenia takiej gwiazdki

a czy takich szablonow nie ma przypadkiem tez w ikea?

gazelaczku dzieki za namiary na ten sklep - wypatrzyłam sobie borda fajoskiego i miare wzrostu do kompletu ;D bedziemy zamawiac.
A w Ikei na stronce nie znalazłam takich rzeczy, na wyprawe do sklepu predko sie nie wybiore............ :p

co do termometrów do kąpieli to moja siostra przy pierwszym bobasie trzy sprawdziła i każdy innaczej pokazywał więc najlepiej i najpewniej na łokieć.

reklama
Dziewczyny w Castoramie na pewno mają takiie szablony.
Ale ja mam inny pomysł. Można kupić takie kolorowe paski z tapety i je ponaklejać w całości, albo powicinać te elementy które chcemy i przykleić na ścianę zwykłym klejem do tapet.

Wygląda to bardzo fajnie(takie połączenie tapety i farby) i wybór takich pasków jest olbrzymi. :)Są też paski z tapety fosforyzującej. ;)

Do góry