reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Ja na koleżankach i psiapsiółach się nigdy nie zawiodłam, po prostu znajomość, nie przetrwała próby czasu. Jedna haruje od bladego świtu do wieczora w sklepie, druga podobnie z tym, że ma jeszcze chłopa który jest na dializach ...trochę jak dziecko go traktuje ...
Życie ...każda z Nas mieszka winnym mieście ...

reklama
No dom będzie budować...Bo musi być :) przecież mamy Ale to nie wybodowany przez niego...A ten co teraz mamy będzie przeznaczony na agroturystyke. Może pomysł dobry bo przecież Mazury Ale ile kasy to pochłonie :/ już sprzedaje hektary i stawia dom :) nie ogarniam tych jego wariacji

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Oo to ma chłop powazne plany ;)
Mazury.... uwielbiam!
Lepsze niż góry i morze :)
Ja mam męża z Mazur :p
Sama bym się pobawila w agroturystyke ;)

Co do przyjaciol ja mam 2. Wszystkich znajomych potracilam jak urodzilam dzieci i jak im sie dzieci pojawily. Jakos nie uboslewam nad tym. Dla moe rodzina jestbnajwazniejsza.gdybym miala z kazdym pielegnowac dobre stosunki to nie mialabym czasu na to co jest najwazniejsze. Teraz moja przyjaciolka tez jest w ciazy.tyle ze w 11 tc :) wiec mamy jeszcze wiele powodow do spotkan i rozmow. Niedlugo pewnie sie wybierzemy na wspolne zakupy :)

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

My mamy takie ukochane miejsce w Wielkopolsce oaza spokoju, jeździmy tam od 2 lat, kiedyś to była agroturystyka teraz został tylko koń Boston, koty i pies, ale dla mnie to raj na ziemi, gospodarze cudowni ludzie, wielka szkoda, że w tym roku nie damy rady jechać. Uwielbiam takie wakacje blisko natury :)

Poki co bym noc nie powiedziala .to dopiero poczatek.objawow nie mam wiec wiec moglabym powiedziec ze nie wiedzialam.a pozniej bym sie martwila.zawsze czegos moglabym sie nauczyc .a tak siedze w domu.
Praca na polbetatu.wiec spokojnie jakos te 4 h bym chyba wytrzymala.zawsze moge sie zwolnic

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

To tym bardziej bym mocno pomyślała. Pół etatu, nowe doświadczenia ja widzę same plusy, a cóż po porodzie będziesz miała do czego wracać? Albo nawiążesz jakieś znajomosci ? No nie wiem, ja chyba bym spróbowała [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

f2w3rjjgpsehityp.png

Ja też dostałam propozycje pracy. Fajna nawet, ale uczciwie powiedziałam że jestem w ciąży. Sąsiadka chciała mi załatwić i powiedziała że przekaże pracodawcy. Raczej nie liczę na to, że mnie zatrudni [emoji6] trochę szkoda, ale mówi się trudno

W sumie to z dwójką sama też bym miała problem bo mieszkam na 4 piętrze, nie mamy wózkowni, wiec obecnie wòzek jest w garażu.... Jedno dziecko zniosę, a drugie? Dwojki na raz raczej nie dam rady, a przynajmniej sobie tego nie wyobrażam także nie będę upierała się przy swoim bo sama nie jestem do końca przekonana...
To rozgladnij się za wygodnym nosidlem :)
Ja tak na początku sporo się z dziećmi przemieszczalam, jedna w nosidle, druga w wózku, zamiennie (między nimi 2 lata różnicy). Oczywiście nosidła dwa, bo trochę inne gabaryty ;)
Te wózki rok po roku na pewno ułatwiają ogarnięcie dwójki maluchów, ale jednak są duże i nie wszędzie da się nimi wjechać.
Nie ma weekendu żebym nie wpadła do niej chociaż na kawę :) Mama moja to cudowna kobieta :) za rok idzie na upragnioną emeryturę mając 45 lat pracy...i zabieram ja do siebie :) Nigdy nie związała się z innym mężczyzną bo jak to mówi "Wy daliście mi wszystko" było skromnie,nie zawsze mieliśmy wszystko Ale jej miłość,poświęcenie to właśnie było to czego mogła Nam dac najwięcej :) Ech dużo można by napisać...moja mama to moja duma,kobieta o złotym sercu
emoji307.png

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Cudownie się o tym czyta :) <3
Twoja mama to prawdziwa superbohaterka

Mój brzuch jakoś do tej pory się nie zmienił, może czuję tylko, że jest bardziej wypełniony, ukrwiony (?), ale rozmiar bez zmian. Cycuchy też bz :p sutki tylko trochę wrażliwe i jakby większe i ciemniejsze.

O imionach nie myślimy... w sumie w sierpniu jak byłam w 9 tygodniu, to okazało się, że coś poszło nie tak :( także teraz mam taki moment kiepski raczej.
Zooska przyjdzie czas i możliwość to i Wy mieszkanie kupicie :)
U nas jakieś 2 lata temu to tez nie było możliwe. Mieszkaliśmy w surowych warunkach. Nikomu nie życzę.

A w dupie z koleżankami...
W ogóle się nimi nie przejmuj.
Ja juz się tak przejechalam na kolezankach, przyjaciółkach.. zwał jak zwał.
Teraz nie mam żadnej i jest mi z tym bardzo dobrze. Czasami sobie z kimś pogadam z nudów i tyle :)
My w zeszłym roku przez parę miesięcy mieszkaliśmy u teściów w garażu :-D masakra. Dla mnie prawdziwa walka o przetrwanie w tych warunkach. Ale najbardziej przeraziło mnie to, że mój D nie widział problemu... twierdził, że mu tam dobrze :confused2:

Teraz wynajmujemy mieszkanie i raczej tak zostanie. Odkładamy kasę i chcielibyśmy kupić coś malego we Wrocławiu w centrum pod wynajem. Mamy też pod Wrocławiem kawałek ziemi, ale poczekamy aż ceny trochę pójdą w górę i będziemy sprzedawać. Jakiś czas mieszkaliśmy w fajnym domku, ale stwierdziliśmy, że jednak musimy być bliżej centrum :p

A co do przyjaźni, to ja chyba mam szczęście do ludzi, mam kilka przyjaciółek, z którymi zawsze i wszystkim mogę pogadać. Co prawda rzadko się widujemy, bo odległości spore. Ale jak tylko jest okazja, to spędzamy razem czas. Pogaduchy na co dzień tylko przez internet niestety :/

reklama
Manki wynajmujecie mieszkanie I chcecie kupić mieszkanie pod wynajem nie dla was do zamieszkania hm

Co do nosidła ja jestem przeciw niszczy to kręgosłup I mamy I dziecka.

Sa tu jakieś CHUSTOWE mamy? Ja nosilam malego w chuscie jak byl malenki, Teraz też chce kupić chuste.

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry