reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Ja na koleżankach i psiapsiółach się nigdy nie zawiodłam, po prostu znajomość, nie przetrwała próby czasu. Jedna haruje od bladego świtu do wieczora w sklepie, druga podobnie z tym, że ma jeszcze chłopa który jest na dializach ...trochę jak dziecko go traktuje ...
Życie ...każda z Nas mieszka winnym mieście ...

reklama
No dom będzie budować...Bo musi być :) przecież mamy Ale to nie wybodowany przez niego...A ten co teraz mamy będzie przeznaczony na agroturystyke. Może pomysł dobry bo przecież Mazury Ale ile kasy to pochłonie :/ już sprzedaje hektary i stawia dom :) nie ogarniam tych jego wariacji

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Oo to ma chłop powazne plany ;)
Mazury.... uwielbiam!
Lepsze niż góry i morze :)
Ja mam męża z Mazur :p
Sama bym się pobawila w agroturystyke ;)

Co do przyjaciol ja mam 2. Wszystkich znajomych potracilam jak urodzilam dzieci i jak im sie dzieci pojawily. Jakos nie uboslewam nad tym. Dla moe rodzina jestbnajwazniejsza.gdybym miala z kazdym pielegnowac dobre stosunki to nie mialabym czasu na to co jest najwazniejsze. Teraz moja przyjaciolka tez jest w ciazy.tyle ze w 11 tc :) wiec mamy jeszcze wiele powodow do spotkan i rozmow. Niedlugo pewnie sie wybierzemy na wspolne zakupy :)

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

My mamy takie ukochane miejsce w Wielkopolsce oaza spokoju, jeździmy tam od 2 lat, kiedyś to była agroturystyka teraz został tylko koń Boston, koty i pies, ale dla mnie to raj na ziemi, gospodarze cudowni ludzie, wielka szkoda, że w tym roku nie damy rady jechać. Uwielbiam takie wakacje blisko natury :)

Poki co bym noc nie powiedziala .to dopiero poczatek.objawow nie mam wiec wiec moglabym powiedziec ze nie wiedzialam.a pozniej bym sie martwila.zawsze czegos moglabym sie nauczyc .a tak siedze w domu.
Praca na polbetatu.wiec spokojnie jakos te 4 h bym chyba wytrzymala.zawsze moge sie zwolnic

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

To tym bardziej bym mocno pomyślała. Pół etatu, nowe doświadczenia ja widzę same plusy, a cóż po porodzie będziesz miała do czego wracać? Albo nawiążesz jakieś znajomosci ? No nie wiem, ja chyba bym spróbowała [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

f2w3rjjgpsehityp.png

Ja też dostałam propozycje pracy. Fajna nawet, ale uczciwie powiedziałam że jestem w ciąży. Sąsiadka chciała mi załatwić i powiedziała że przekaże pracodawcy. Raczej nie liczę na to, że mnie zatrudni [emoji6] trochę szkoda, ale mówi się trudno

W sumie to z dwójką sama też bym miała problem bo mieszkam na 4 piętrze, nie mamy wózkowni, wiec obecnie wòzek jest w garażu.... Jedno dziecko zniosę, a drugie? Dwojki na raz raczej nie dam rady, a przynajmniej sobie tego nie wyobrażam także nie będę upierała się przy swoim bo sama nie jestem do końca przekonana...
To rozgladnij się za wygodnym nosidlem :)
Ja tak na początku sporo się z dziećmi przemieszczalam, jedna w nosidle, druga w wózku, zamiennie (między nimi 2 lata różnicy). Oczywiście nosidła dwa, bo trochę inne gabaryty ;)
Te wózki rok po roku na pewno ułatwiają ogarnięcie dwójki maluchów, ale jednak są duże i nie wszędzie da się nimi wjechać.
Nie ma weekendu żebym nie wpadła do niej chociaż na kawę :) Mama moja to cudowna kobieta :) za rok idzie na upragnioną emeryturę mając 45 lat pracy...i zabieram ja do siebie :) Nigdy nie związała się z innym mężczyzną bo jak to mówi "Wy daliście mi wszystko" było skromnie,nie zawsze mieliśmy wszystko Ale jej miłość,poświęcenie to właśnie było to czego mogła Nam dac najwięcej :) Ech dużo można by napisać...moja mama to moja duma,kobieta o złotym sercu
emoji307.png

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Cudownie się o tym czyta :) <3
Twoja mama to prawdziwa superbohaterka

Mój brzuch jakoś do tej pory się nie zmienił, może czuję tylko, że jest bardziej wypełniony, ukrwiony (?), ale rozmiar bez zmian. Cycuchy też bz :p sutki tylko trochę wrażliwe i jakby większe i ciemniejsze.

O imionach nie myślimy... w sumie w sierpniu jak byłam w 9 tygodniu, to okazało się, że coś poszło nie tak :( także teraz mam taki moment kiepski raczej.
Zooska przyjdzie czas i możliwość to i Wy mieszkanie kupicie :)
U nas jakieś 2 lata temu to tez nie było możliwe. Mieszkaliśmy w surowych warunkach. Nikomu nie życzę.

A w dupie z koleżankami...
W ogóle się nimi nie przejmuj.
Ja juz się tak przejechalam na kolezankach, przyjaciółkach.. zwał jak zwał.
Teraz nie mam żadnej i jest mi z tym bardzo dobrze. Czasami sobie z kimś pogadam z nudów i tyle :)
My w zeszłym roku przez parę miesięcy mieszkaliśmy u teściów w garażu :-D masakra. Dla mnie prawdziwa walka o przetrwanie w tych warunkach. Ale najbardziej przeraziło mnie to, że mój D nie widział problemu... twierdził, że mu tam dobrze :confused2:

Teraz wynajmujemy mieszkanie i raczej tak zostanie. Odkładamy kasę i chcielibyśmy kupić coś malego we Wrocławiu w centrum pod wynajem. Mamy też pod Wrocławiem kawałek ziemi, ale poczekamy aż ceny trochę pójdą w górę i będziemy sprzedawać. Jakiś czas mieszkaliśmy w fajnym domku, ale stwierdziliśmy, że jednak musimy być bliżej centrum :p

A co do przyjaźni, to ja chyba mam szczęście do ludzi, mam kilka przyjaciółek, z którymi zawsze i wszystkim mogę pogadać. Co prawda rzadko się widujemy, bo odległości spore. Ale jak tylko jest okazja, to spędzamy razem czas. Pogaduchy na co dzień tylko przez internet niestety :/

reklama
Manki wynajmujecie mieszkanie I chcecie kupić mieszkanie pod wynajem nie dla was do zamieszkania hm

Co do nosidła ja jestem przeciw niszczy to kręgosłup I mamy I dziecka.

Sa tu jakieś CHUSTOWE mamy? Ja nosilam malego w chuscie jak byl malenki, Teraz też chce kupić chuste.

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry