reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

Pod tym względem to jestem prawdziwa szczęściara - gdyby nie USG to nie wiedziałabym że jestem w ciąży - żadnych typowych objawów poza oczywistym brakiem miesiączki i lekko powiększonymi piersiami. Ok, wcześniej byłam trochę bardziej zmęczona, teraz to trochę odeszlo. Zobaczymy jak dalej to będzie wyglądało i kiedy zacznie wyglądać że rzeczywiście jestem w ciąży. Dzisiaj 13+2 a wczoraj na USG ruchliwe i wyglądające na zdrowe 7 centymetrów dziecka. Zaczynam drugi trymest :)
Wow już 7 cm rośnie jak szalone ♥️

reklama
No szczerze mówiąc to moja 5 ciąża i od 9 tygodnia widać 😆 nie mieszczę się w swoje jeansy pokochałam legginsy.
U mnie 3 ciąża ,pierwsza zakończona w 16 t druga w 7 tygodniu.Mam wrażenie ,że tym razem brzuch rzeczywiście widać ciut szybciej choć to dopiero 10 tydzień .Od kilku dni mam też dużo większy apetyt chyba nadrabiam za ten czas gdzie nie mogłam jeść 😁.

Dziewczyny doradźcie jak mam wykombinować wizyty tzn już pisze o co chodzi .Ciąża z in vitro na tą chwilę jeszcze prowadzona w klinice natomiast w klinice nie robią badań prenatalnych więc dostałam skierowanie i mogę pójść gdzie chce .Zdecydowałam ,że wolę prowadzić ciąże u mojego poprzedniego ginekologa i do niego też umówiłam się na pierwsze badanie prenatalne.Planowana wizyta w klinice 18.03 na którą muszę mieć komplet badań natomiast 20.03 prenatalne. Mój dylemat polega na tym ,że L4 mam do 18.03 a z tej wizyty chciałam już zrezygnować ,natomiast wyjdzie mi przerwa w L4 dwa dni ...muszę coś wykombinować bo szczerze mówiąc szkoda mi wydawać około 700 zł (badania +wizyta ) jeśli na te same badania mój lekarz choć również przyjmuje prywatnie może mi dać skierowanie na NFZ .Chyba ,że 3 opcja umówić się do mojego lekarza jeszcze na jakieś 10 dni przed prenatalnymi i omówić z nim sytuację oraz czy mnie przejmie po klinice bo jestem jeszcze na lekach ...

Dziewczyny doradźcie jak mam wykombinować wizyty tzn już pisze o co chodzi .Ciąża z in vitro na tą chwilę jeszcze prowadzona w klinice natomiast w klinice nie robią badań prenatalnych więc dostałam skierowanie i mogę pójść gdzie chce .Zdecydowałam ,że wolę prowadzić ciąże u mojego poprzedniego ginekologa i do niego też umówiłam się na pierwsze badanie prenatalne.Planowana wizyta w klinice 18.03 na którą muszę mieć komplet badań natomiast 20.03 prenatalne. Mój dylemat polega na tym ,że L4 mam do 18.03 a z tej wizyty chciałam już zrezygnować ,natomiast wyjdzie mi przerwa w L4 dwa dni ...muszę coś wykombinować bo szczerze mówiąc szkoda mi wydawać około 700 zł (badania +wizyta ) jeśli na te same badania mój lekarz choć również przyjmuje prywatnie może mi dać skierowanie na NFZ .Chyba ,że 3 opcja umówić się do mojego lekarza jeszcze na jakieś 10 dni przed prenatalnymi i omówić z nim sytuację oraz czy mnie przejmie po klinice bo jestem jeszcze na lekach ...
Z tego co wiem to lekarz rodzinny też może wystawić zwolnienie

Pod tym względem to jestem prawdziwa szczęściara - gdyby nie USG to nie wiedziałabym że jestem w ciąży - żadnych typowych objawów poza oczywistym brakiem miesiączki i lekko powiększonymi piersiami. Ok, wcześniej byłam trochę bardziej zmęczona, teraz to trochę odeszlo. Zobaczymy jak dalej to będzie wyglądało i kiedy zacznie wyglądać że rzeczywiście jestem w ciąży. Dzisiaj 13+2 a wczoraj na USG ruchliwe i wyglądające na zdrowe 7 centymetrów dziecka. Zaczynam drugi trymest :)
Ja też czekam na drugi trymestr, u mnie jeszcze chwilka 🙃

U mnie z samopoczuciem dalej bez zmian. Rano po przebudzeniu wymioty, cały dzień mdłości, brak apetytu i wstręt do jedzenia... Kompletnie nic bym nie zjadła, nie przypuszczałam, że tak może być 🙄 jem, bo muszę. W dodatku brak energii i ból piersi w dalszym ciągu. Dzisiaj wskoczyłam w 12 tydzień. W poprzedniej ciąży takie samopoczucie towarzyszyło mi do 16 tygodnia 😒
Bierzesz jakies leki na mdlosci i wymioty?

Ginekolog z tego co wiem to może wystawić zwolnienie do 3 dni wstecz ew. idź do rodzinnego i bez problemu powinien dać Ci zwolnienie

L4 lekarz może wystawić do 3 dni wstecz

reklama
Haloo czy ten wątek jeszcze żyje ? Dziewczyny jak tam wasze samopoczucie ? Ja właśnie zaczynam 10 tydzień i wreszcie mdłości trochę odpuszczają czyje się znacznie lepiej .Czekam na badania prenatalne 17 marca mam pobranie krwi a 20 USG i omówienie wyniku z lekarzem .Stres ogromny ale mam nadzieję,że tym razem będzie dobrze .
Samopoczucie może być czasami mdłości , i rozpierającą macica , u mnie 9+2 . Badania prenatalne Mam 6 marca pobranie krwi , a 21 USG . Powoli ubrania robią się ciasne , nawet i majtki mnie uwierają . A to druga ciąża i ból piersi . Musi być dobrze .

Do góry