reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Leeleeth duzo sily dla taty przesylam! Moja rodzina ma niestety bardzo zle doswiadczenia z chemia, bo ona nie pomogla Babci a ją zniszczyła :/

//www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvp80lxsdm.png
dokładnie, tak było z moją mamą lekarz dał mocną chemię bo była młoda (60l) jak ją brała pierwszy raz czuła się super ale w domu po tygodniu się bardzo pogorszyło i trafiła do szpitala niestety po 3 dniach zmarła. Chemia ją zabiła.

aga moje dzieci nic nie wiedzą i przyznam, że trochę się tego boję...
starszy ma już swoje życie, ale córa wisi na mnie 24/7 i boję się jej zazdrości :/
jeśli wszystko rozwinie się w tym kierunku to niebawem powiem, nie będzie wyjścia ;)
ale będę się starała sprytnie ją urabiać, czyli że będzie kupować ze mną ciuszki i będę potrzebowała jej przy dziecku etc...
ja będę 06.02 miała dopiero usg potwierdzające czy ciąża się rozwija (na ostatnim badaniu oglądaliśmy tylko pęcherzyk)

ja też nie mam jakichś szczególnych objawów, bolą mnie tylko piersi (najgorzej jest w nocy) i jestem senna, ale może to też przez przeziębienie?
najgorsze kurka że nic nie można wziąć na wstrętne choróbsko :dry:
mam czasem lekkie mdłości, ale to też przez nerwy

ja w pierwszej ciąży trafiłam do szpitala ze strasznymi skurczami (pierwszy i ostatni raz w życiu wymiotowałam z bólu), a w drugiej z dużym krwawieniem (za każdym razem ok. 6-7 tyg.)
nie znaleziono żadnych przyczyn ani w pierwszym ani w drugim przypadku, dzieci urodziły się duże, silne i zdrowe :)

lecę po młodą do szkoły, ma dzisiaj bal karnawałowy :)

Leeleeth trzymaj sie jakoś kochana.

Ania_g21 ja liczyłam od daty zapłodnienia nie od miesiączki, bo w moim przypadku to nie odzwierciedla wieku ciąży. Ciąża od zapłodnienia trwa 266 dni i wtedy mi wychodzi 14.09.

Nimitii wierze ze ten lekarz sie myli. Trzymam kciuki za Twoja fasolkę. Może rzeczywiście warto to jeszcze skonsultować?

Elianna witaj [emoji3]

Aga0411 moja 5-letnia córka juz wie, była ze mną na usg i ciagle mówi o dzidzi w brzuszku [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

pitu-pitu, ile ma córka lat? mój też ciągle mama i mama, ale mu trochę tłumaczyłam, że malutki dzidziuś to tylko śpi, je kupki robi ;)

Becia a mialas monitoring i jestes pewna kiedy doszlo do zaplodnienia? Masz pewnie dlugie cykle. A dziecko wg usg moze byc wieksze i termin wypada inaczej.
Nimitti bedzie wszystko dobrze.

aga moja ma 7,5 roku, niby duża i rozgarnięta ale jakoś nadmiernie do mnie przywiązana [emoji6]
w sumie to nie wiem czemu ale boję się jej zazdrości - mamusia już nie będzie "tylko jej" [emoji6]

Elianna ile lat maja Twoje pociechy?

Olikaaa bardzo ładnie się szef zachował

AGA moje dzieci wiedzą mala sie cieszy A młody nie

Mój mały jak się bawi to sie bawi ze dzidzia w nocy płacze a w nocy sie spi i za ten placz dzidzia idzie do wiezienia [emoji33][emoji33][emoji2]

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

a czy Wasze starsze dzieci wiedzą, że jesteście w kolejnej ciąży?
mój jedynak jest wrogo nastawiony do małych dzieci- zazdrość, nawet o młodszego kuzyna ;)
i chyba dowie się dopiero, jak będzie widoczny brzuch i pojedzie ze mną na usg ;)
a macie jakieś przeczucia, co do płci? bo ja czuję, że drugi chłopiec będzie...

Moje jeszcze nie wiedza (4,5 i 2,5) i raczej szybko im nie powiemy, dopiero jak juz bedzie brzucho ;) O reakcje sie nie martwie, starsza jest bezproblemowa, a mlodsza we wszystkim malpuje starsza :p
I czuje, ze bedzie trzecia mala pipka w rodzinie :D wrecz jestem tego pewna odkad tylko 2 kreski na tescie wyszly :)

leeleeth przykro mi strasznie z powodu choroby Twojego taty. Pamietaj, ze pozytywne myslenie jest prawdopodobnie rownie wazne jak dobrze dobrane leczenie :* takze uszy do gory, bedzie dobrze na pewno!

Nimtii raz juz ciaze donosilas, wiec dlaczego teraz mialoby byc inaczej? Mam nadzieje, ze szybko znajdziesz lepszego endo ;)

reklama
Nimitii kochana nic się nie przejmuj [emoji8] Jak Twój ginekolog powiedział że dacie radę to wie co mówi [emoji8] a ty poprostu skonsultuj się z innym lekarzem .. bo ten jakiś konowal jeden [emoji58][emoji58]

Do góry