reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Pokaż jakieś?:)

Ale was chude pupki :*
Ja dziś się ważyłam i jestem w szoku...
Bałam się zważyć bo brzuch mi zaczyna wychodzić (musze w tym tygodniu większe i dłuższe bluzki kupić ), cycoliny jak balony i woda strasznie naszlam. A tutaj 66 kg!
Ja w swoim najcienszym momencie życia ważyłam 65 i byłam chuda jak zapalka :D
Ale ja mierze 174 cm....
Jestem dość wysportowana wiec mimo szczuplej sylwetki swoje ważę :)
Hej to ja mam 170cm I waze 62,5 ale dzis wchodze na wage a tu kilo wiecej a dziwne bo prawie nic nie jem ;p

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To też malutko wazysz jak taka wysoka jesteś. :) Dobrze nie będzie Nam może tak cieżko jak same dużo nie ważymy :)
W poprzedniej ciąży przytyłam 13 kg i powiem Ci ze do końca byłam bardzo sprawna i miałam mały, smieszny brzuszek:)
Bardzo dobrze mi się rodziło Ziemniaczka bo od 2 trymestru zaczelam delikatnie ćwiczyć :) 10 kg zeszło od razu, pozostaje 3 w ciagu 4 miesięcy. Ale co jest wazne... po porodzie mięśnie brzucha prawie nie funkcjonują i cały ciężar spada na plecy. Gdybym wtedy przytyla 30 kg to moje plecy na 100% by siadły...
A tak dalej jestem sprawna:)
Teraz mam nadzieje przytyć 10-13 kg:)

Ja mam 4 Rottweilery i zachowują się jak duże koty :)
Kochane Rottweilery. Mialam zanim wyjechalam do UK niestety miala nowotwor nerki I nie wybudzila sie z narkozy Po operacji.
Alez was wzielo na wyznania :-). Ja swoj pierwszy raz przezylam z totalnie nieodpowiednim gosciem. Bylismy razem 7 miesiecy a przynajmni mi sie wydawalo, ze jestesmy nastepnego dnia Po przestal sie do mnie odzywac I wrocil do swojej bylej ( byla z nim w 8 mcu ciazy). Z moim P jestesmy 11 lat (12 w sierpniu) a poznalismy sie prze gg juz tutaj w Londynie I zaiskrzylo na pierwszym spotkaniu na zywo.

Fajne macie zwierzaki
Nevka sorki ale twojego nie lubie ogolnie nie lubie pekinczykow, ratlerkow itp. sa glosne, falszywe I glupie.
Ja mam kota. Oaza spokoju nie drapie mebli, nie wskakuje na blaty i nie lubi ludzkiego jedzenia wiec obiad pozostawiony na podlodze jest w 100% bezpieczny.

Powodzenia na wizytach!!

Ja w poprzednio ciazy startowalam z waga 45kg przy wzroscie 155cm przytylam 20 kg I bylo mi meeeega ciezo, siadly mi plecy do czego przyczynila sie tez praca, boaly mnie biodra a od 23 TC nie moglam spac z powodu choletazy ciazowej.

Ostatnia edycja:
Hej to ja mam 170cm I waze 62,5 ale dzis wchodze na wage a tu kilo wiecej a dziwne bo prawie nic nie jem ;p

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Woda się strasznie w ciąży zbiera :)
Także na razie się nie przejmuj:)
Magda, ja przy tobie ze swoim wzrostem (167cm) mam niewiele więcej wzrostu od siedzącego psa :D
Wow jaka różnica!
7 cm!:D
Tylko chińczyk by się taka różnica przejął :p
U nich to całe przyrodzenie:D

To ja większość życia byłam patykiem, mam 180cm i przed pierwszą ciążą ważyłam ok 58kg. Po dwóch ciążach waga zawsze wracała bez większych problemów do 60-62kg, więc chyba trochę bardziej do wzrostu pasująca. Teraz, po kiepskim styczniu, ważę 60,5 :)
Ogólnie źle mi teraz, bo zawsze trochę ćwiczyłam, a jak nie ćwiczyłam, to wszędzie na rowerze jeździłam, więc codziennie trochę ruchu było. A teraz nie mogę i taką sflaczala się zrobiłam. Za to dzisiaj trochę mi mdłości odpuscily i w miarę normalnie mogłam zjeść.
Jednak mam nadzieję, że mdłości wrócą, bo inaczej zacznę się wkręcać w jakieś czarne scenariusze :baffled: tak źle i tak niedobrze...

To ja większość życia byłam patykiem, mam 180cm i przed pierwszą ciążą ważyłam ok 58kg. Po dwóch ciążach waga zawsze wracała bez większych problemów do 60-62kg, więc chyba trochę bardziej do wzrostu pasująca. Teraz, po kiepskim styczniu, ważę 60,5 :)
Ogólnie źle mi teraz, bo zawsze trochę ćwiczyłam, a jak nie ćwiczyłam, to wszędzie na rowerze jeździłam, więc codziennie trochę ruchu było. A teraz nie mogę i taką sflaczala się zrobiłam. Za to dzisiaj trochę mi mdłości odpuscily i w miarę normalnie mogłam zjeść.
Jednak mam nadzieję, że mdłości wrócą, bo inaczej zacznę się wkręcać w jakieś czarne scenariusze :baffled: tak źle i tak niedobrze...
Ja w tej ciąży miałam raz mdłości (urojone)...dziewczyny sekret bolacego brzucha,uczucia ciężkości w kuciapie zostały rozwiklane..to bakterie w moczu :( ale już biorę leki i będzie spokój :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I po co sobie wkrecasz te scenariusze?
Ja nie mam mdłości i dalej staram się myśleć pozytywnie, moje dziecko lubi mieć wesoła mamę :)
Twoje na pewno też ;)
Mdłości nie trzeba mieć do końca ciąży żeby urodzic zdrowe dziecko, w poprzedniej ciąży w ogóle nie miałam :)

Do góry