reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

Ja już po wizycie u ginekologa spoza Luxmed. Dzisiaj 13dc, w prawym jajniku pusto (a ostatnio tam była owulacja), w lewym dwa pęcherzyki 19mm i 13mm. Lekarka mówiła, że jak na 13dc to wygląda dobrze i że oba mają w sobie coś, czego nazwy nie zapamiętałam. Endometrium 8mm. Kazała przyjść dopiero w piątek, czyli 17dc, boję się że to już za późno będzie… Dała mi też receptę na ovitrelle.

Myślicie żeby skoczyć gdzieś dla świętego spokoju w środę i zobaczyć co dalej z pęcherzykami, czy rzeczywiście czekać do piątku wieczora?
a kiedy masz wziąć ovitrelle?

reklama
Mówiła że nie szybciej niż w piątek po wizycie. Ale boję się żeby czegoś nie przegapić… Pewnie panikuje trochę, ale przy tak niskim libido partnera chce maksymalizować szanse
Na moje oko to w piątek może być już po owulacji przy tym pęcherzyku 19 mm. Ja bym skoczyła w środę na podgląd :) jeśli masz oczywiście taką możliwość

Na moje oko to w piątek może być już po owulacji przy tym pęcherzyku 19 mm. Ja bym skoczyła w środę na podgląd :) jeśli masz oczywiście taką możliwość
Ta lekarka kilka razy zaprzeczyła że jest sens w środę i że mam być w piątek. To trudno, umówie się na środę wieczór w innym miejscu. I w zależności od sytuacji pójdę do niej jeszcze w piątek albo i nie.

A jak to jest z ovitrelle? Podaje się jak pęcherzyk jest ponad te 22mm czy coś i w jakim czasie powinien wtedy pęknąć? To jest loteria czy coś wiadomo?

Chyba po prostu na wszelki wypadek i tak jutro kupię ten lek. Jak nie w tym to w następnym cyklu może się przyda.

Ostatnia edycja:
Ja już po wizycie u ginekologa spoza Luxmed. Dzisiaj 13dc, w prawym jajniku pusto (a ostatnio tam była owulacja), w lewym dwa pęcherzyki 19mm i 13mm. Lekarka mówiła, że jak na 13dc to wygląda dobrze i że oba mają w sobie coś, czego nazwy nie zapamiętałam. Endometrium 8mm. Kazała przyjść dopiero w piątek, czyli 17dc, boję się że to już za późno będzie… Dała mi też receptę na ovitrelle.

Myślicie żeby skoczyć gdzieś dla świętego spokoju w środę i zobaczyć co dalej z pęcherzykami, czy rzeczywiście czekać do piątku wieczora?
niestety tego nie da się dokładnie zaplanować.. Teoretycznie pęcherzyk rośnie 2mm na dobre i pieka między 19mm-26mm. 🤷🏻‍♀️

W piątek może być już po owulacji, a może jeszcze nie.

W środę tak samo, może być pęcherzyk ok 23-24 mm i może już lada moment pęknąć i zastrzyk tego nie opóźni..

niestety tego nie da się dokładnie zaplanować.. Teoretycznie pęcherzyk rośnie 2mm na dobre i pieka między 19mm-26mm. 🤷🏻‍♀️

W piątek może być już po owulacji, a może jeszcze nie.

W środę tak samo, może być pęcherzyk ok 23-24 mm i może już lada moment pęknąć i zastrzyk tego nie opóźni..
To ja już nie wiem co zrobić… Pójdę w środę do innej lekarki na sam monitoring i zobaczę ile urósł. Plus zobaczę jak testy owulacyjne będą wyglądać jutro i w środę. Ale ostatnio pęcherzyk pękł mając 22mm więc to czekanie do piątku mnie nie przekonuje.

Dzięki 😘
Zapisalam się ale dopiero na 19.11
Złapałam jakiś termin do Litmanowicza na środę.
Nie wiem co mam robić, jakoś te szczepienia nie przemawiają do mnie.
Na immunoglobuliny nie mamy kasy
Dlatego szukam innej opinii.

Podsyłam link z rozmowy dr Jarosz, której jakiś czas temu słuchałam. Jeśli przewiniesz, to około 28, 5 minuty wypowiada się nt szczepień limfocytami, ona akurat też jest sceptycznie nastawiona do tego tematu.

reklama
To ja już nie wiem co zrobić… Pójdę w środę do innej lekarki na sam monitoring i zobaczę ile urósł. Plus zobaczę jak testy owulacyjne będą wyglądać jutro i w środę. Ale ostatnio pęcherzyk pękł mając 22mm więc to czekanie do piątku mnie nie przekonuje.
może spróbujcie jutro uprawiać seks a później czwartek / piątek poprawicie

Do góry