reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

reklama
To prawda! Mi się natomiast wydaje jakby ta stymulacja trwała już dłużej niż się staramy o dziecko :D
Mi się też dłuży, a jeszcze nawet nie byłam na wizycie przed stymulacją, a staram się prawie 3 lata, i jednak w obliczu takiej sytuacji czas jakoś wolniej leci😅 daj znać jak już będziesz miała pewność kiedy punkcja.

Ostatnie głupie pytanie - jeśli mamy teraz 4 tygodnie przerwy i jutro mielibyśmy się starać, to nie będzie tak, że jego plemniki po takim czasie będą „gorsze”? I że lepiej dzisiaj coś podziałać, żeby już coś u niego ruszyć? Gdzieś wyczytałam że po 7 dniach abstynencji jest w nasieniu więcej plemników o złej budowie itp i się trochę martwię co tam jest po 4 tygodniach…

To ja już nie wiem co zrobić… Pójdę w środę do innej lekarki na sam monitoring i zobaczę ile urósł. Plus zobaczę jak testy owulacyjne będą wyglądać jutro i w środę. Ale ostatnio pęcherzyk pękł mając 22mm więc to czekanie do piątku mnie nie przekonuje.
Czekaj, bo ja się chyba zgubiłam 🙈 Dostałaś Ovitrelle, ale nie jesteś na stymulacji (Clostilbegyt, Letrozole, Aromek)? I ostatnio przy 22mm pęcherzyk pękł Ci sam. To po co ten Ovi?

Mi się też dłuży, a jeszcze nawet nie byłam na wizycie przed stymulacją, a staram się prawie 3 lata, i jednak w obliczu takiej sytuacji czas jakoś wolniej leci😅 daj znać jak już będziesz miała pewność kiedy punkcja.
A masz już zaplanowany termin wizyty? Mi się strasznie dłużyło od wizyty kwalifikacyjnej do rozpoczęcia stymulacji, ale na szczęście okres przyszedł dzień wcześniej :)

Mi po ovitrelle lekarz zalecał, żeby się kochać zarówno w dzień wzięcia zastrzyku jak i dzień po, bo owu jest do 36 h po podaniu zastrzyku, więc może to też warto uwzględnić w kalkulacji ;)
O mamo. To ja już w ogóle nie wiem jak to rozplanować w tym tygodniu. Żeby facet nie uciekł z krzykiem po kilku dniach

O mamo. To ja już w ogóle nie wiem jak to rozplanować w tym tygodniu. Żeby facet nie uciekł z krzykiem po kilku dniach
Przykuć do łóżka i tylko podawać jedzenie, żeby chłop miał siłę :D a na poważnie, to chyba warto sprawdzić jak sytuacja będzie wyglądać w środę jeżeli ostatnio Ci pęcherzyk pękł przy 22 mm. I wtedy może akurat się wstrzelicie z czwartkiem :)

reklama
A masz już zaplanowany termin wizyty? Mi się strasznie dłużyło od wizyty kwalifikacyjnej do rozpoczęcia stymulacji, ale na szczęście okres przyszedł dzień wcześniej :)
30 września mam wizytę przed stymulacją, będę w przeddzień okresu ( taką mam nadzieję, że nic się nie raczy poprzestawiać jak to zwykle bywa, jak sie na coś liczy) .

Do góry