reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Dojechslismy 2 h temu i dzięki Bogu! Co mi się działo podczas jazdy.. Nagłe slabo, duszno, nie mogłam złapać powietrza.. Rozłożyłam siedzenie, klima na full, ja na lewy bok i jakos dojechaliśmy..
Stopy spuchly mi jeszcze bardziej ale powoli schodzi opuchlizna..
Pora na odpoczynek :)

reklama
Ja ostatnio jak byłam u lekarza to byl 29/30 tydzień i też moja córka jest odwrocona posladkowo i tak już jest od 3 miesięcy. Pytałam lekarza do kiedy ma czas sie odwrócić to mi powiedział że do 34 tygodnia spokojnie nawet dłużej. Czyli na następnej wizycie w 34 tyg będę już mniej więcej wiedzieć czy nastawiac sie na cesarke czy nie.

Choco, to koniecznie odpocznij teraz i się zrelaksuj. Z przebojami ale najważniejsze, że jesteście już na miejscu. :tak:

Justi, a no właśnie do 34 tygodnia a mój mały wielkościowo najprawdopodoniej już jest w 34 tygodniu stąd też moje obawy. :sorry:

Hej dziewczyny ;)
Ja dopiero teraz, ale mi dzień zleciał, już tylko zupkę gotuję i kładę się odpocząć.
Byłam na zakupach w hurtowni z wyprawkami, i w sumie mam większość gadżetów.

Sonia
ja też mam jak Ty, czuję wyraźnie główkę pod żebrami, a nóżkami traktuje mi pęcherz i siedzi już tak dłuższy czas, chyba mu wygodnie. Natomiast w trakcie ciąży to się co badanie obracał. Zobaczymy bo w sumie to mam 3 tyg więcej od Ciebie, ale jeszcze się nie martw na zapas. Może być tak jak Joani piszę, że obróci się przed porodem, trzymam kciuki.

No a ja właśnie zamówiłam łóżeczko :-D na dniach przyjdzie, także już coś mniej, teraz poszukam może jakiś wózeczek będzie..

A na obiad chyba naleśniki, nie chce mi się do sklepu znów po mięsiwo iść, wiem że M nie przepada za nimi jako na obiad ale jak on przyjedzie to już to kolacją będzie :p hehe

Witam popołudniowo :-)

Ja właśnie się przebudziłam po króciutkiej dwugodzinnej drzemce ;-) tak mnie zmuliło, że padłam zupełnie :-) a teraz taaak mi dobrze :-)

U mnie Mały jest główką w dół, choć myślałam, że to co jest właśnie jego główką to jest tyłeczkiem a główkę ma gdzieś w okolicach pępka :D a tu taka niespodzianka :-) mi się wydaje, że te nasze Skarby mają jeszcze trochę miejsca i się kręcą jak tylko mogą :-)

A_nka - nie ma za co :-) Taka rodzinka jak Wasza to mi się marzy :-)

Dooda - jak zwierzak? co wet powiedział? a to piesek/kotek? :-)

Ann - super, że zakupki udane :-)

Shiran - tu łóżeczko już jest :D

U nas trochę zaczyna grzmieć, oby moje pranko doschło :-) mąż kosi trawkę, jak skończy to go zaciągnę do sklepu na małe zakupki bo w lodówce pustka.

Mi jutro przyjdą apteczne rzeczy, bo właśnie dostałam maila, już będzie krok do przodu. Wścieknę się tylko jak gad zety dl małego będą w "diewczyńskich" kolorach, mim, że prosiłam, ale nie zawsze na to patrzą.
Komody zamówiliśmy w końcu u nas na miejscu, nie będziemy zatem jutro jeździić i szukać. Za tydzień mają być. Został narożnik jedynie, dostałąm katalogi i mam zaznaczone te z porządnymi materiałami i wykonaniem, więc mam co oglądać znowu...
Aaa i łózeczko jeszcze, ale to już wybrane.
Widzę, że ostro się wzięłyśmy za wyprawki :-)
Ponoć od połowy tygodnia mają być meeeeega upały, już się boję... na weekend mamy imprezę u teściów i nie wiem jak wytrwam w tą duchotę...
Moje ddziecię niby ciągle jest główką w dół, ale czasem ma wrażenie, że się obraca, ale to może tylko moje urojenie i u lekarza jest jak trzeba;-)

Joani super, że ok :) ja właśnie też kończe kompletowanie wyprawki teraz jeszcze wieczorne zamówienia i gemini i spokoj :)

Joani do mnie też jutro dotrą apteczne zakupy z Gemini:)) Śmiałam się do Męża, że pewnie długo trzeba będzie czekać na paczkę, bo wszystkie wrześniówki zamówienia porobiły, a tu proszę w piątek zamówione i już dziś wysłali:) Oby uwzględnili Twoją prośbę o chłopięce rzeczy:)

No nasz maluch też główką w dół, czuję często u góry jak tyłeczek wypina:-D

reklama
no to ja też jutro powinnam dostać z apteki ;) i już muszę myśleć gorączkowo gdzie to chować wszystko. Teraz proszek i wyprać wszystko.
A co do dzisiejszych zakupów to też udałam się po strój dla siebie i początkowo chciałam kupić tankini, ale nie było dla ciężarnych eh i bluzka kończyła się w połowie brzuszka, więc kupiłam zwyczajne bikini i do tego bluzeczkę taką leciutką, ale jestem zadowolona bo choć jedna rzecz dla mnie. I wrócę tam jeszcze po staniczki bo Pani miła i chyba mi ze 30 strojów i staników dała do przymiarki hehe więc wrócę bo takie ładne że odpowiedni rozmiar dla mnie się ulotnił ;)

joani super że mebelki wybrane, a tych imprez rodzinnych sporo macie, fajnie ;)
shiran gratuluję zakupu łóżeczka, duży krok zrobiony ;)
Ja powinnam dostać swoje w tym tygodniu, więc jak już złożę będzie się wietrzyło i będzie gdzie wszystko wrzucić przynajmniej teraz ;)

Do góry