reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Julita głowa do góry. W zeszłym tygodniu miałam wizytę u dentysty, usuwałam zęba, którego normalnie nie dało się wyrwać. Było super, wręcz się rozochociłam i chciałam robić remont w mojej paszczy na co Pani stomatolożka powiedziała mi żebym sobie spokojnie najpierw urodziła, a potem to se mogę przyjść i remontować.....
Ochota szybko mi przeszła jak mnie po 2 godzinach zaczęło puszczać znieczulenie. Ale mimo wszystko wolę żeby nie bolało w trakcie, a nie czułam nic kompletnie, potem to trochę może poboleć - normalka.
Ogólnie rzecz biorąc to łatwiej mi się zebrać na porodówkę niż do dentysty :)

reklama
a to trzeba mieć skierowanie???

pierwsze słyszę...

ja - po prostu idę do szitala, na izbę przyjec i tam mi robią.... to znaczy nie teraz, bo jeszcze za wczesnie, ale od 15 kwietnia - raz, dwa razy w tygodniu bede chodzic...

Skierowanie w sensie, że lekarka powie kiedy mam iść pierwszy raz. W końcu ja sama o tym nie decyduję.

Oj, dentysta... Póki co to na szczęście uniknęłam, ale już widzę że mnie czeka rabienie paru ząbków, jak na razie to dziury za małe :p

Agnieszka, trzymam kciuki za Twoje zdrówko, oby się okazało że fałszywy alarm. A nawet jeśli to cukrzyca to dasz radę, Agate daje to i Ty sobie poradzisz :-)

Oleska-nie wiem czy dobrze pamietam ale chyba masz dzis USG tak? wiec trzymamy kciukasy aby wkoncu maluszek ujawnil co tam ma miedzy nozkami:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Oj kurcze jak Oleśka ma USG to albo będą dziś gratulacje albo gromy będą lecieć z ekranu ;)

odebrałam wyniki powtórnego toxo i cytomegalii - ujemne - huuuuuuraaaaa!

A ja jestem jakoś zdołowana wczoraj miałam usg i mała ułożona jest podłóżnie główkowo tyle,że co mnie martwi to jest bardzo nisko:(czy to oznacza szybszy poród ?termin mam na 2maja z usg na 24kwietnia troche się zmartwiłam tym faktem:(

OLA- a u jakiego lekarza prowadzisz ciaze? ja tez jestem z Bialegostoku:-)z opisu wnioskuje iz spodziewsz sie corki? kurcze zazdroszcze,kolejna mama ktora bedzie miala parke no!!!!:-)

reklama
Do góry