Majowa_Mama
Fanka BB :)
Lactacyd nigdy nie używałam, bo mnie piekło jak spróbowałam.
Ja po lactacydzie miałam duże problemy... Zapalenie i antybiotyk Także na każdego chyba działa inaczej
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Lactacyd nigdy nie używałam, bo mnie piekło jak spróbowałam.
wtedy robilam USG we Francji i babka powiedzial mi ze ona nie wie na kiedy bedzie porod bo jak sprawdzala maluszka to narzady roznie na to wskazywaly powiedziala tylko ze albo bedzie to tydzien wczesniej albo tydzien pozniej. Jak wrocilam do Polski gin powiedzial ze wedlug tych wszystkich USG termin mam na 20 maja jednak ostatnio zmienila na 22 maj wiec szczerze mowiac juz nie mam pojeciaanusia85-a na kiedy ty mialas termin wg OM bo pisalas ze po USG tremin ci sie zmienil,radze na podst juz tak poznego USG nie sugerowac sie,bo maluszek moze byc poprostu taki duzy,najbardziej wiarygodne USG jest miedzy 11-14 tyg ciazy
Ja tez zawsze marzylam o maju ale starajac sie wczesniej wychodzilo mi na zime no ale nic z tego nie wyszlo:/ i niespodziewanie okres zaczal sie spozniac nic nie mowilam zeby nie zapeszac i jak minal tydzien nie wtrzymalam i poszlam zrobic test i normalnie nie moglam uwierzyc do pierwszej wizyty codziennie sprawdzalam test czy kreski nie znikly szokMY z mężem staraliśmy się o dzidzie jakoś od maja, czerwca:-) Jak kiedyś mysłałam kiedy chciałabym urodzić to zawsze to był maj, ewentualnie kwiecień:-) Bo to wiosna, ładna pogoda, no i że sie nie będę z brzuchem w lecie męczyć Jak zoaczyłam dwie kreski, to byłąm bardzo szczęśliwa, mąż też:-) Choć po chwili dotarło że to juz fakt dokonany i nie odwracalny, że wszystko się zmieni:-) A ostatni okres miałam dokładniew rocznice ślubu:-)Wieć tym bardziej będzie to pamiętna data
A jeśli chodzi o wydatki, to też uważam że zawsze one są i będą, zawsze coś nowego w miesiącu wypadnie, nie da się przewidzieć co:-( My stwierdziliśmy że czy teraz dziecko czy za rok to się nic nie zmieni bo kredyt mieszkaniowy spłacimy jak będę miała po 50 Więc wtedy to na wnuki będę czekać a nie dzieci
a widzisz, to jest bardzo bledne myslenie my tez stwierdzilismy ze nic sie nie zmieni przez kilka najblizszych lat a te latka leca wiec mozemy zaczac sie starac. udalo sie za pierwszym razem. a 4dni przed zrobieniem testu dowiedzialam sie ze nie bede miala przedluzonej umowy w pracy... wiec roznie to bywa w zyciu...
ja dostałam od 1 września podwyżkę i umowe na cały etat, 9.09 dowiedziałam się o ciązy a w połowie września poszłam na 2 tygodnie na zwolnienie, szef był wściekły, ale ciąża dla mnie ważniejsza.. później był strasznie niemiły i dlatego od 26.10 jestem na ciągłym zwolnieniu