reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
Hej, hej, wrócilam z wizyty- miałam to ostatnie "duze" USG. Mały waży 1872g i lekarz zmierzył mu stopę: 7 cm:szok: Nie wiem w sumie dlaczego, ale zrobiło to na mnie duże wrażenie i pierwsze co zrobiłam po przyjsciu do domu, to zmierzyłam skarpetki- na szczęście większość tych malutkich jest na 8 cm mniej więcej...
Poza tym wszystko z USG OK, dr bardzo się wkręcił w pokazywanie nam genitaliów:-) Zdjęcia 3D mam średnie, bo maluch ciągle zasłaniał buźkę, ale może jutro coś wrzucę.

JustMe5 gratuluję udanej wizyty :-). Super że wszystko w porządku :-)

julienx trzymam kciukasy i wierzę że wszystko będzie w porządku :tak:

Julinex, trzymam kciuki.

JustMe, gratuluje udanej wizyty. Stopa 7 cm. to chyba normalne, bo z tego co wiem dzieci od tego 3-go usg malo juz rosna, a wiecej przybieraja na wadze. A co tego twojego lekarza, tak kreca dzieciece, jeszcze do tego chlopiece genitalia jakis tegos on?:-DGratuluje udanej wizyty. Szkoda tylko, ze na 3D maly sie zaslanial.

JustMe gratuluje dużego syneczka... i stopa prawdziwie męska... mój syneczek miał na ostatniej wizycie kość udową o długości 7cm....

Julienx oczywiście kciuki zaciśnięte... daj znac po wizycie...

JustMe gratuluję udanej wizyty, mały rośnie jak na drożdzach:-) Super:-)
Ja mam wizyte w czwartek, ale usg dopiero 25, więc muszę jeszcze czekać z niecierpliwością ile mój waży:-)

Dzięki dziewczyny, ta stopa trochę mnie przeraża, ale mam nadzieję, ze tak jak pisze Agate- nie urośnie juz specjalnie "na długość"....;-)

JustMe - gratuluję, młody zdrowo rośnie :)
Julinex - trzymam kciuki!

Mój Stasiul na dzisiejszym USG jak to ma w zwyczaju wcisnął się główką aż za spojenie łonowe i stukania, pukania i moje przewracania z boku na bok niewiele pomogły... Na początku trzymał łapki przy twarzy i był boczkiem do nas ale zaraz się wywinął i daj nura w dół i ustawił się twarzą do nas.
Zaprezentował pisiora w całej okazałości, a jakże, ale główki nie chciał!

Klocuś waży 1642g,
termin z USG tylko dwa dni wstecz więc rośnie książkowo :)
Narządy w porządku.
Był taki śmieszny moment, kiedy pokazał nam język jak go molestował doktor o pokazanie główki:-D

reklama
Hihihi, dobre z tym językiem:-) nasz tylko ziewał:-) coś te chłopaki mało chętnie pokazują buźkę... ja się śmiałam, że stereotypowe postrzeganie przez kobiety dużej męskiej stopy w przypadku Frania się nie sprawdzi, bo pisiorek był malutki;-):-D

Do góry