reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Babole wstrętne!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Co ja pisałam o nieszczęściach i negatywnym myśleniu??!! NIE WOLNO!!!!! Nie wolno i koniec!!! Tematu też, nie pisać wiecej o tym! No!

reklama
Rozbieżności w "wieku" pomiarów - u mnie na ostatniej wizycie dzieć miał brzuszek o 2 tygodnie w tył w porównaniu z główką i nogą, ale lekarz powiedział że to nie jest powód do niepokoju, że jest jeszcze mnóstwo czasu żeby dysproporcje się wyrównały. Poza tym;-) pomyślmy lopgicznie - maluchom nikt nie może kazać rosnąć dokładnie według scenariusza, jedne rodzą się 2 kilo a inne 4 kilo i jakoś zdrowe są i te i te. Naprawdę wszystko jest ok:-)

A ..i dziewczyny, proszę ...nie piszcie już o tych martwych płodach..śni mi się to, popadam w paranoję. Wiadomo, że kazda z nas obserwuje ruchy, ale jak będziemy sobie dokładać jeszcze takie historie, to słabo będzie utrzymać "spokój w ciąży"

ja to w ogóle dziś nie spałam w nocy, cały czas myslałam .............. :(

Wiecie co, w ciązy z Antosiem w 33 tygodniu zachorowałam na cholestazę...

i hmmm... zauważyłam, że zaczynam sie drapac, a ciało zaczyna mnie wszedzie swędziec - nie wiem czy juz zdązyłam sie zasugerować, czy moze swedzi, bo sie rozciaga..

Jak bede we wtorek na wizycie, to poprosze o skierowanie na badania w kierunku cholestazy... lepiej to sprawdzic

i hmmm... zauważyłam, że zaczynam sie drapac, a ciało zaczyna mnie wszedzie swędziec - nie wiem czy juz zdązyłam sie zasugerować, czy moze swedzi, bo sie rozciaga..

Jak bede we wtorek na wizycie, to poprosze o skierowanie na badania w kierunku cholestazy... lepiej to sprawdzic

Julienx - ja przechodziłam przez to "wrażenie" 3 tygodnie temu. Też wszystko mnie swędziało - tyle, ze moja skóra w ciąży stała się strasznie sucha i w końcu nie wiedziałam, czy to własnie cholestaza czy tez suchośc skóry. Pognałam przerażona na badania ale okazało się, że wyniki testów biochemicznych są bardzo ok.
Jeśli TY miałas to z Antosiem to wcale Ci się nie dziwię, że możesz miec obawy - ja wiem jedno, że zawsze takie obawy rozwiewać i zrobic te badania dla świętego spokoju. Na pewno wszystko będzie dobrze :-)

A jakie są objawy tej choroby???

reklama
cześc dziewczyny, a ja w nocy byłam na pogotowiu.Cały dzień dokuczały mi skurcze a wieczorem taki ból jak przy miesiączce.Ale na szczęście po ktg i badaniu okazało się, że wszystko jest ok i skurcze nie grożą przedwczesnym porodem.Ale niestety okazało się, że znów mi się przyplątała jakaś infekcja:-( lekarz wypisał mi leki kazał odpoczywać .A te skurcze mogą być właśnie nasilone przez tą infekcję:-(

Do góry