reklama
Rozbieżności w "wieku" pomiarów - u mnie na ostatniej wizycie dzieć miał brzuszek o 2 tygodnie w tył w porównaniu z główką i nogą, ale lekarz powiedział że to nie jest powód do niepokoju, że jest jeszcze mnóstwo czasu żeby dysproporcje się wyrównały. Poza tym;-) pomyślmy lopgicznie - maluchom nikt nie może kazać rosnąć dokładnie według scenariusza, jedne rodzą się 2 kilo a inne 4 kilo i jakoś zdrowe są i te i te. Naprawdę wszystko jest ok:-)
A ..i dziewczyny, proszę ...nie piszcie już o tych martwych płodach..śni mi się to, popadam w paranoję. Wiadomo, że kazda z nas obserwuje ruchy, ale jak będziemy sobie dokładać jeszcze takie historie, to słabo będzie utrzymać "spokój w ciąży"
ja to w ogóle dziś nie spałam w nocy, cały czas myslałam ..............
Wiecie co, w ciązy z Antosiem w 33 tygodniu zachorowałam na cholestazę...
i hmmm... zauważyłam, że zaczynam sie drapac, a ciało zaczyna mnie wszedzie swędziec - nie wiem czy juz zdązyłam sie zasugerować, czy moze swedzi, bo sie rozciaga..
Jak bede we wtorek na wizycie, to poprosze o skierowanie na badania w kierunku cholestazy... lepiej to sprawdzic
i hmmm... zauważyłam, że zaczynam sie drapac, a ciało zaczyna mnie wszedzie swędziec - nie wiem czy juz zdązyłam sie zasugerować, czy moze swedzi, bo sie rozciaga..
Jak bede we wtorek na wizycie, to poprosze o skierowanie na badania w kierunku cholestazy... lepiej to sprawdzic
malina29
Mama debiutująca
Julienx - ja przechodziłam przez to "wrażenie" 3 tygodnie temu. Też wszystko mnie swędziało - tyle, ze moja skóra w ciąży stała się strasznie sucha i w końcu nie wiedziałam, czy to własnie cholestaza czy tez suchośc skóry. Pognałam przerażona na badania ale okazało się, że wyniki testów biochemicznych są bardzo ok.
Jeśli TY miałas to z Antosiem to wcale Ci się nie dziwię, że możesz miec obawy - ja wiem jedno, że zawsze takie obawy rozwiewać i zrobic te badania dla świętego spokoju. Na pewno wszystko będzie dobrze :-)
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
A jakie są objawy tej choroby???
a widać jakieś zaczerwienienie czy coś?...........głównie swędzenie skóry na całym ciele właśnie.
bo mnie swędzi, ale na ogół brzuch i ramiona, ale nie wiem czy to nie przez suchą skórę
reklama
Kannah
Aktywna w BB
cześc dziewczyny, a ja w nocy byłam na pogotowiu.Cały dzień dokuczały mi skurcze a wieczorem taki ból jak przy miesiączce.Ale na szczęście po ktg i badaniu okazało się, że wszystko jest ok i skurcze nie grożą przedwczesnym porodem.Ale niestety okazało się, że znów mi się przyplątała jakaś infekcja:-( lekarz wypisał mi leki kazał odpoczywać .A te skurcze mogą być właśnie nasilone przez tą infekcję:-(