reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

cześc dziewczyny, a ja w nocy byłam na pogotowiu.Cały dzień dokuczały mi skurcze a wieczorem taki ból jak przy miesiączce.Ale na szczęście po ktg i badaniu okazało się, że wszystko jest ok i skurcze nie grożą przedwczesnym porodem.Ale niestety okazało się, że znów mi się przyplątała jakaś infekcja:-( lekarz wypisał mi leki kazał odpoczywać .A te skurcze mogą być właśnie nasilone przez tą infekcję:-(

Niedobrze:-( Odpoczywaj dużo i nabieraj sił:-) Wszystko na pewno bedzie ok:tak:

reklama
Kannah cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło, odpoczywaj jak najwięcej.

Z tymi rozbieżnościami macie pewnie rację, może mój synuś będzie poprostu z tych wysokich, po tatusiu:-)

A oto mój synuś Alanek, niemal 1,7kg żywej wagi, niestety zdjęcie zdjęcia nie wyszło zbyt wyraźne.

Kannah, czyli na szczescie byl to falszywy alarm.

Andziak , bardzo ladny profil. To jest waga z 28 tc? Jak tak to duzo wazy.

andziak: duży ten Twój synek...!! moja 2 tygodnie wcześniej bo 27 tydzień i 3 dzień ważyła 1100 g... ale może chłopcy mają większe gabaryty.. a i moja ma długie ręce... pewnie też po tatusiu... bo tatuś ma 186 cm....

Agate: muszę sie kłuć, ale jednak to nic strasznego.. jem dietetycznie juz 4 tygodnie... wyniki po obciążeniu mialam lepsze niż pierwszy raz.. bo teraz było na czczo 91 (wczesniej 93), po 1 h 160 (wcześniej 186) i po 2h 132 (wcześniej 161)... ale wg prawa niemieckiego jestem cukrzykiem... i będę póki w 8 tygodniu po porodzie nie zrobię ponownego obciążenia glukoza.. wtedy sie okaże co dalej... ale póki co mam świetne wyniki... na czczo 77-83, po 1h po sniadaniu nie przekracza 107, po obiedzie do 112 a po kolacji do 127.. mierze tylko po 1h bo jesli nie ma przekroczen to nie ma sensu po 2 bo wiadomo ze wynik będzie niższy..

dzidziuś dzidziusiowi nie równy :-)
mój w 30 t.c ważył 1409 gram
a tatusia też ma duużego ;-) tzn wysokiego he he

Dziewczyny mam pytanie; czy któraś z Was miała w moczu białko opal? Dzisiaj odebrałam wyniki i takie coś mi wyszło. Wiem tylko że to nie dobrze, w necie szukałam, jest sporo ale nie opal tylko ogólnie... wizytę u lekarza mam w poniedziałek, ale to jeszcze dwie noce i jeden cały dzień a ja strasznie się niepokoję...

Waga jest dokładnie z 29,1tc, lekarz mówi, że jest w normie, może troszkę ponad normę.

Wedlug mojej tabelki, 1kg700, to jest srednia waga dziecka w 31 tc. W 29 tc 1 kg 300, w 30 1kg500. 2 tygodnie roznicy, to w sumie niewiele. Czyli tak jak mowi lekarz waga normalna w normie, troche ponad srednia.

Wiolan, wiem, ze musisz sie kluc, tak jak i ja musze. Tylko zdziwilo mnie, ze tak rzadko. Ja kluje sie 6 razy dziennie przed glownymi posilkami i godzine po tych posilkach... Tak tutaj wszystkim z cukrzyca kaza. I wszystko to musze zapisywac w specjalnym kjecie i endokrynolog co 2 tygodnie, a od jakiegos czasu temu, ze mam dobre wyniki, to juz co 3 tygodnie sprawdza. Bo jak wyniki niedobre to jest insulina. Innego wyjscia nie ma... Wyniki masz dobre, ale ja tez mam takie od kiedy stosuje te diete. A gdybym miala takie wyniki bez diety to bym jej nie stosowala, ale niestety nie mam...

reklama
andziak1-sliczna waga twego synka:-) moj krystianek jak z nim bylam w ciazy to wazyl tyle w 30 t 5 dniu

teraz ide do lekarza we wtorek noi powiem ze ma mi zrobic USG i powiedziec ile maly wazy i koniec kropka!

Do góry