reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja jeszcze nie mam łóżeczka i zresztą mam jeszcze trochę czasu, ale na początku planuję użycie gondoli jako łóżeczka...

reklama
Dzięki dziewczyny, coś mi się rozjaśniło :-) I tak samo jak Wy, z ceratką zaczekam i będę używać tylko gdyby okazało się, że prawidłowe zamocowanie pieluszki nas przerasta ;-):-D

z ceratką zaczekam i będę używać tylko gdyby okazało się, że prawidłowe zamocowanie pieluszki nas przerasta ;-):-D

Mojej koleżanki córcia urodziła się malutka i u nich akurat nawet jak prawidłowo zamocowali pieluszkę to prawie zawsze coś poleciało :dry: Mi mężulek jutro wystawi łóżeczko z kąta i też przygotuje wszystko :-D:tak::tak::tak:

U mnie łóżeczko stoi pościelone od dawna. Dobrze ze sie za to wczesniej zabralam bo teraz nie mam juz na nic siły.
Zamówiłam na allegro wszystko czego mi brakowało. Mam nadzieje ze do soboty dojdzie i zdaze w 100% przygotowac malutkiej pokoik.

moja dzidzia nie bedzie miec swojego pokoiku bo sami mamy tylko jeden...wiec jedynie bedzie miec swoje lozeczko i to takie turystyczne skladane bo mniejsze...ja dzis mam manie przesladowcza ze zle wypralam kolderki...tzn ze to juz bylo dawno i neijest nic swieze...paranoja..

Ja prałam wszystko jakies 1,5 miesiaca temu. Siedziało w szufladzie wiec wychodze z załozenia ze nadal jest czyste i niezakurzone.

bardzo dziękuję :-D

ja mam zakupione dwa ochraniacze na wszelki wypadek:
http://www.allegro.pl/item514155435_ochraniacz_na_materac_60x120_nieprzemakalny.html
póki co ich nie zakładam.

co do przykrywania to zobaczymy co się sprawdzi.
mam: rożek, śpiworek, kołdrę normalną 90x120, kocyki, i małą kołderkę do wózka 70x80. zobaczymy co Młodemu podpasuje :-D

kupiłam też takie wałeczki - ograniczniki
http://www.allegro.pl/item502746781_waleczki_bezpieczne_dla_niemowlat_7_kol_gratis.html
nie wiem - może zbytek - ale może rzeczywiście lepiej pilnują żeby maluszek leżał na boku.

poduszkę klin mam na prześcieradle, będę na niej kładła jakąś pieluszkę jak Madzia pisała;

na przewijak będę kładła pieluszki flanelowe, które mają ceratowy spód, albo podkłady, albo zwykłe pieluszki flanelowe czy tetrowe.
nie będę zakładała takiego prześcieradełka flanelowego, bo jakoś mi się wydaje, że non stop będzie moczone i mnie trafi jak będę co chwilę musiała zciągać i zakładać nowe.

reklama
Aga masz racje na przewijak zwykła albo flanelowa (ja flanele po to kupiłam) po pierwsze nie lezy na ceracie a po drugie posikane ulane itp łatwo zdjąc do prania..

co do wyrka to maz wszystko poskłada i przygotuje jak bede wszpitalu.. po pierwsze szkoda zeby sie kurzyło bez sensu a po drugie moja rodzinka przesadna

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry