reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Poletka - To zależy od temperatury na zewnątrz. Położna mówila że w zimie powinny byc trzy warstwy + kombinezon: tzn. body z długim rękawem (1 wartswa), na to bawełniany kaftanik + śpiochy lub bawełniany pajacyk (2 warstwa), cieplejszy pajac (welur, polar - 3 warstwa) i kombinezon zimowy - i tak do fotelika.
Jesli masz bardzo ciepły kombinezon zimowy możesz zrezygnować z warstwy nr 3 i po wsadzeniu do fotelika nakryć po prostu Maleństwo kocykiem (na czas przenoszenia do auta) :-)

reklama
Dokładnie. Zależy wszystko od temperatury, a poza tym ja się nastawiam, że położne pomogą ubrać dziecko. U nas mówili, żeby w szpitalu były dwie warstwy z długim rękawkiem (czyli np. body+pajac albo body+śpiochy+kaftanik). Na to w zależności od mrozów albo nic (wtedy ewentualnie pajac może być grubszy), albo trzecia warstwa. Oczywiście skarpetki i ciepła czapeczka. No i na wierzch kombinezonik z zabudowanymi stópkami i rękawiczkami, do rozpięcia w samochodzie jak się nagrzeje. :-)

u nas tak samo... w szpitalu dwie warstwy (dokladnie tak jak opisała Melulu) a na wyjście jak mocno zimno trzecia warstwa plus obowiazkowo kombinezonik bądz spiworek i do fotelika...
ja na wyjscie mam przyszykowane body z dlugim rekawkiem, pajacyk grubszy welurkowy z kapturkiem, czapeczka, rękawiczki, skarpetki, spiworek i fotelik

ja mam przyszykowane body z długim rękawem, pół śpiochy (z dość cienkiej bawełny) i cieplutki, grubszy pajacyk no i oczywiście czapeczka i kombinezonik :tak:

Ja mam to wszystko i jeszcze spodnie poalrkowe i sweterek tylko kombinezon polarkowy ale mam zamiar dać gruby koc na górę i będzie OK bo wszystkie kombinezony cieplejsze mam za duże trochę albo bez mozliwości zapięcia w pasy wiec stwierdziałam że to wystarczy..

czesc. przepraszam ze tak się wtrącę, ale mam pytnie czy któraś z Was mieszka w Szczecinie i wie gdzie można kupić Moltexy -pamiętam że wcześniej coś wspominałyście.Dziękuję z odpowiedź z góry

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry